Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f0d4200449476a0829e453fd7e4ed649, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Elämäni biisissä jymy-yllätys: Kaikille tuttu parivaljakko 1990-luvulta jälleen yhdessä! – Uutisalue

Elämäni biisissä jymy-yllätys: Kaikille tuttu parivaljakko 1990-luvulta jälleen yhdessä!

Suomalaisia supersuositussa Bumtsibumissa hurmanneet Seppo Hovi ja Esa Nieminen nähdään taas yhdessä tv:ssä, kun parivaljakko kisaa Elämäni biisi -ohjelmassa.

1990-luvun musiikki-ilottelu Bumtsibum toi Seppo Hovin ja Esa Niemisen joka lauantai-ilta suomalaisten olohuoneisiin parhaaseen katseluaikaan. Nyt legendaariset Bumtsibum-kapteenit nähdään jälleen yhdessä musiikkiviihdeohjelmassa, kun he kisaavat Elämäni biisissä.

Muusikot laskeskelevat, että edellisestä yhteisestä tv-esiintymisestä on vierähtänyt jo tovi.

– Bumtsibumin jälkeen olemme kulkeneet musiikillisesti eri reittejä. Vielä kun on sama soitin, niin keikoillakaan ei nähdä. Hauskaa päästä taas yhdessä tekemään! Seppo Hovi iloitsee.

Seppo Hovilla on hienot muistot Bumtsibumista ja Esa Niemisen kanssa työskentelystä. – Siinä kilpailtiin lempeällä tavalla, ja heti kun tuli sellainen tilanne, että voisi jeesata vastapuolen solistia, niin puolin ja toisin autoimme. Kuva: Roni Rekomaa

Yhteyttä he toki ovat pitäneet Bumtsibumin jälkeenkin. Hovi ja Nieminen ovat tunteneet toisensa 1970-luvulta lähtien ja työtoveruus syveni ystävyydeksi Bumtsibumin parissa vietettyinä vuosina.

– Me oltiin tosi lojaaleja toisiamme kohtaan, kun tehtiin menestynyttä musiikkiohjelmaa yhdessä. Kilpailu oli sivujuonne koko jutussa, ja meillä on aina ollut Sepon kanssa kiva työsuhde, Nieminen, 71, sanoo.

Nykyään yhteydenpito ei ole yhtä tiivistä kuin ennen, mutta molemmat tietävät, että toiselle voi aina soittaa matalalla kynnyksellä.

– Kaikista elämän isoista tapahtumista ollaan Sepon kanssa yhteydessä, Nieminen kertoo.

– Aina kun tavataan tai soitellaan, niin meillä on mielenkiintoista ajatustenvaihtoa, kuvailee Hovi, 76.

Nieminen sanoo, että Hovia on itse asiassa kiittäminen siitä, että hän päätyi mukaan Bumtsibumiin.

– Häneltä kysyttiin, kuka voisi olla ohjelman toinen pianisti, ja minä olin tullut ensimmäisenä mieleen. Olimme tehneet yhdessä töitä jo ennen sitä, ja olimme myös jatkaneet toistemme töitä, Niminen sanoo ja jatkaa.

– Minä tein Ylelle aikanaan Laulunlyömät -yhteislauluohjelmaa, ja kun lapseni vakavan sairastumisen jälkeen jouduin jättämään ohjelman, niin Seppo hyppäsi mukaan.

Elämäni biisiä molemmat muusikot kehuvat mainioksi musiikkiviihdeohjelmaksi.

– Tämän päivän kartalla se on todella hieno, sillä siinä tulee salakavalasti esiteltyä kansalle musiikkia vuosikymmenten takaa, Hovi kehuu.

– Ohjelmassa kuullaan vähän vanhempia biisejä hienoina esityksinä, ja ohjelmaan kiinnitetyt artistit ovat erittäin taitavia, Nieminen komppaa.

Mitä mieltä konkarit ovat nykypäivän viihdeohjelmista?

– Kaipaisin kokonaan musiikkilähtöistä viihdeohjelmaa, jossa kukaan ei kilpaile ja jossa yhdistettäisi todella erilaisia musiikkityylejä. Lähdettäisi klassisesta musiikista jazzin ja rockin kautta, ja huomattaisi, että musiikki on nautinnollista, Hovi pohtii.

Seppo Hovi ja Esa Nieminen ovat tunteneet toisensa vuosikymmeniä, mutta toisen elämän biisin arvaaminen ei ole mikään helppo juttu. – Seppo on taitava hämäämään halutessaan! Hän on niin kameleontti, että biisi voi olla mikä vaan, Esa Nieminen sanoo. Kuva: Kimmo Penttinen

Syksyn työkalenteri on molemmilla erittäin kiireinen.

– Kiirettä pitää ja hyvä niin! Onneksi kunto on sellainen, että voi tehdä. Esimerkiksi tällä viikolla on viisi keikkaa ja kaksi esitelmää, joten joskus tuntuu, että töitä on jopa enemmän kuin ennen, Hovi sanoo.

Nieminen valmistelee täyttä vauhtia loppuvuodesta starttaavaa kiertuetta Lea Lavenin, Marion Rungin, Kai Hyttisen ja Markku Aron kanssa.

– Tänä syksynä on pari isoa duunia ja teen koko ajan lauluja artisteille. Oman ikäryhmän solistien kanssa on kahdenkeskisiä piano- ja laulukeikkoja. On kiva kun sormet toimii vielä ja pystyy säveltämään ja laulamaan. Miksipä sitä lopettaisi? hän sanoo.

Molemmat ovat sitä mieltä, että liikunta, riittävä lepo ja terveellinen ruokavalio ovat jaksamisen kannalta avainasemassa.

– Pelaan tennistä ja käyn säännöllisen harvoin salilla. Pitää katsoa vähän mitä syö ja juo. Ei pidä myöskään unohtaa hyvän seuran ja hyvän mielen merkitystä, Nieminen listaa.

Hovi pitää erityisesti sauvakävelemisestä ja mökillä puuhastelusta.

– Tämän ikäiselle kävely on erinomainen liikuntamuoto. Hyvää tuuriahan se on, ettei ole tullut mitään vakavia sairauksia. Kun katselee kuolinilmoituksia, niin siellä on paljon 1940-luvulla syntyneitä, Hovi kertoo.

Tv-katsojilta muusikot saavat edelleen roimasti viestejä, joissa toivotaan Bumtsibumin paluuta. Lähtisivätkö he enää mukaan viikoittain esitettävään viihdeohjelmaan?

– Viikoittaiseen suoraan lähetykseen en lähtisi ainakaan. Se vaatii niin paljon keskittymiskykyä ja valmistautumista, Hovi sanoo.

– Aikansa kutakin. Nyt tv:ssä ovat nuoremmat. Uskalsin kuitenkin suostua Elämäni biisiin. Siinä testaa itseään ja katsotaan mihin se riittää, Hovi hymyilee.

Kirka, Seppo Hovi ja Pepe Willberg Bumtsibumin kuvauksissa vuonna 1999. Kuva: Kari Kuukka

Myös Nieminen sanoo viihtyvänsä enemmän taustajoukoissa kuin parrasvaloissa.

– Naama näkyy edelleen jonkin verran televisiossa, mutta vähemmän kuin aikaisemmin. Tämä on hyvä tilanne, sillä sain Bumtsibumissa vietetyn kahdeksan vuoden aikana näyttää naamaani ihan tarpeeksi, hän naurahtaa.

– Se torppasikin monet muut mahdollisuudet mennä muihin musiikkiohjelmiin. Meidän naamat meni siinä sellaiseen kulutukseen, että se riitti yksille miehille, Nieminen velmuilee.

1999 Esa Niemisen joukkueessa kilpailivat Hector ja Pave Maijanen. Kuva: Kari Kuukka

Elämäni biisi, TV1 la 14.10. klo 21.00.

Source Link is.fi