Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1517337bc661b9c2b0dd687ea35ace80, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Esapekka Lappi tunsi, ettei kaikki ollut kunnossa – sitten rytisi – Uutisalue

Esapekka Lappi tunsi, ettei kaikki ollut kunnossa – sitten rytisi

Esapekka Lappi lähtee Chilestä kotimatkalle.

CONCEPCION

Esapekka Lapin matka Chilen MM-rallissa päättyi ensimmäisen erikoiskokeen maalimutkaan.

Lappi saapui muutama tunti tapahtuneen jälkeen takaisin huoltoalueelle Hyundain tiloihin. Käteen jäi nolla pistettä ja romuttunut auto.

– Me olemme kunnossa, mutta auto ei ole, joten emme varmasti jatka huomenna. Kotimatka alkaa pian, Lappi sanaili murheellisena.

Matkaa maaliin oli enää sata metriä, viimeinen tiukka vasen. Lappi saapui paikkaan mielestään oikeaa vauhtia, mutta mutka lähestyi siitä huolimatta liian nopeasti. Lappi joutui turvautumaan varotoimiin.

– Jarrutin mutkaan liian myöhään. Yritin kääntää auton sisään tavallista aiemmin pelastaakseni tilanteen, mutta etupyörä kaivautui pehmeään hiekkakasaan mutkassa ja alkoi heti pyöriä. Ei siinä voinut tehdä mitään. Se oli iso yllätys.

Monien muiden kuljettajien tavoin Lapin ajo takkusi erikoiskokeella, joka oli irtosorasta liukas. Osittain se johti hienoiseen virhearvioon viimeisessä mutkassa.

– Tunsin ajamisen sujuvan melko huonosti. Jarrutin paikkoihin liian aikaisin, enkä pystynyt ajamaan normaalilla rytmillä. Ajo tuntui liian varmalta ennen viimeistä mutkaa, eikä tilanteita ollut.

Ulosajo oli Lapille iso takaisku. Hyundai-kuljettaja on yhä ilman sopimusta ensi kaudelle, eivätkä tulokset Viron MM-rallin kolmannen sijan jälkeen ole olleet mairittelevia.

Hyundai yritti saada Kalle Rovanperän riveihinsä siinä kuitenkaan onnistumatta. Tiimi on esittänyt tarjouksen myös Elfyn Evansille, joten korealaismerkin vakaana aikomuksena on värvätä ensi kaudeksi kuljettajia, jotka pystyvät säännöllisesti voittamaan ralleja ja taistelemaan mestaruudesta.

Source Link is.fi