Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_402e00d63afc904c0f241fbf17c3cfce, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Esko Roine menetti kaksi ystäväänsä kuukaudessa – ymmärsi Vesa-Matti Loirin poikkeuksellisen teon keväällä vasta jälkikäteen – Uutisalue

Esko Roine menetti kaksi ystäväänsä kuukaudessa – ymmärsi Vesa-Matti Loirin poikkeuksellisen teon keväällä vasta jälkikäteen

Näyttelijä Esko Roine saapui näyttelijä Antti Litjan siunaustilaisuuteen Temppeliaukion kirkolle Helsinkiin perjantaina 19. elokuuta 2022.

Roine oli silminnähden surullinen. Hän on menettänyt kaksi hyvää ystäväänsä vain kuukauden sisään. Litja menehtyi äkillisen ja vakavan sairauden myötä 13. heinäkuuta hoitokodissa. Roineen toinen erittäin läheinen ystävä, taiteilija Vesa-Matti Loiri kuoli 10. elokuuta.

Esko Roine muisteli ystäviään Antti Litjan siunaustilaisuudessa Temppeliaukion kirkon edustalla 19. elokuuta.

Hän kertoi ennen Litjan siunaustilaisuuden alkua Ilta-Sanomille, että suruaika ystävien menetysten jälkeen on mennyt vaihtelevasti.

– Olimme Veskun kanssa kurssikaverit ja elimme edelleen kuin vanhat koulukaverit. Kuin paita ja perse, Roine muistelee Loiria.

Roine kertoo, että he pitivät Loirin kanssa yhteyttä ”loppuun saakka”. Roineelle Loiri ei kuitenkaan suoraan kertonut tilanteestaan. 77-vuotias taiteilija sai tietää sairastavansa kahta eri syöpää, joiden vuoksi hänellä olisi elinaikaa korkeintaan 2–6 kuukautta.

Roine on jäänyt miettimään Loirin poikkeuksellista käytöstä keväällä jälkikäteen.

– Jälkeenpäin olen ajatellut sitä, kun Vesku soitti minulle keväällä kaksi kertaa. Hän ei ollut tehnyt sitä vuosiin. Minulla ei ollut luontoa kysyä, miten voit. Ajattelin, että hän voisi yhdistää sen jonkinlaiseen uteluun, vaikka jälkikäteen ajateltuna hän ei tietenkään olisi ajatellut niin.

– Ajattelin, että hän kertoo voinnistaan, kun kertoo, mutta ei ehtinyt kertoa, Roine toteaa hiljaa.

Lue lisää: Kommentti: Vesa-Matti Loiri jätti jopa lohduttoman diagnoosin pudottaneen lääkärin sanattomaksi

Roine muisteli myös toista ystäväänsä, Antti Litjaa.

– Anttiin tutustuin Tampereen työväenteatterissa. Aika paljon hoitelin Antin asioita nuorena näyttelijänä, lähinnä hänen suhdettaan alkoholiin ja työnantajaan.

– Keskustelimme paljon, kun teimme Juicen kabareeta Antin kanssa. Kahden näytöksen välissä kävelimme usein Tammerkosken rannalla ja puhuimme kaikesta taivaan ja rannan väliltä, Roine muisteli ystäväänsä.

Viimeisen kerran Roine tapasi Litjan tämän 80-vuotispäivillä neljä vuotta sitten.

Source Link is.fi