Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af0966508550b0cee9a121b5afda7460, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
EU:n ulkoministerit päättivät rajoittaa venäläisten viisumeita – Borrell jyrähti turisteista: ”Aivan kuin Ukrainassa ei olisi sotaa” – Uutisalue

EU:n ulkoministerit päättivät rajoittaa venäläisten viisumeita – Borrell jyrähti turisteista: ”Aivan kuin Ukrainassa ei olisi sotaa”

EU:n ulkoministerit ovat epävirallisessa kokouksessaan linjanneet kannattavansa viisumihelpotussopimuksen jäädyttämistä, kertoo EU:n ulkopolitiikkaa johtava Josep Borrell. Borrelin lausunnosta kertoi uutistoimisto Reuters keskiviikkona.

Borrell sanoi ulkoministerien päättäneen vuoden 2007 viisumisopimuksen keskeyttämisestä, koska suhteet Venäjään eivät voi jatkua ”kuin mitään ei olisi tapahtunut” Venäjän hyökkäyssodan jatkuessa Ukrainassa.

Borrell kommentoi asiaa kaksipäiväisen kokouksen päätteeksi Prahassa.

– Tämä vähentää merkittävästi EU:n jäsenvaltioiden myöntämien, uusien viisumien määrää, sillä [viisumien hakemisesta] tulee vaikeampaa ja se kestää kauemmin, hän sanoi.

Vielä tiukempia rajoituksia vaatineet Puola, Viro, Latvia ja Liettua sanovat saattavansa ottaa käyttöön kovempia viisumirajoituksia.

Rajanylitykset erityisesti Venäjän naapurivaltioihin ovat lisääntyneet heinäkuun puolivälin jälkeen. Borrell kutsuu tilannetta naapurivaltioille ”turvallisuusriskiksi”.

– Olemme nähneet monien venäläisten matkustavan vapaa-ajallaan ja shoppailevan – aivan kuin Ukrainassa ei olisi sotaa, hän sanoi.

Epävirallisessa kokouksessa ulkoministerit antavat vain poliittisen tukensa jäädyttämiselle.

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) piti asiasta tiedotustilaisuuden Suomen aikaan alkuillasta. Suomi on jo valmiiksi tehnyt päätöksen rajoittaa turistiviisumeita myöntämistä kymmenesosaan tavallisesta.

Viisumikysymys on jakanut Euroopan unionin jäsenvaltioita.

Source Link is.fi