Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_460c4c23f8a97f955135ce50a0e4a56f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Euroviisujen liput menivät kuumille kiville: ”Viisufaneilla hinnat ylittävät jo kipukynnyksen” – Uutisalue
Banner Before Header

Euroviisujen liput menivät kuumille kiville: ”Viisufaneilla hinnat ylittävät jo kipukynnyksen”

Liverpoolin Euroviisuihin varattiin erikseen lippuja sotaa paenneille ukrainalaisille.

Käärijä esiitymässä.

Liverpoolin Euroviisujen voitosta kisaa 37 maan edustuskappaleet. Suomea edustaa Käärijä. Kuva: Antti Hämäläinen / Lehtikuva

Toukokuussa Liverpoolissa järjestettävien Euroviisujen liput tulivat myyntiin tänään tiistaina, ja ne myytiin loppuun parissa tunnissa.

Kysyntä oli odotetusti kova ja laulukilpailun finaalin liput menivät reilussa puolessa tunnissa. Myynnissä olivat myös pääsyliput kahteen semifinaaliin sekä kuuteen kenraaliharjoitukseen.

Lippujen hinnat semifinaaleihin olivat noin 100–330 euroa ja finaaliin 180-430 euroa.

Hinnat nousevat joka vuosi kauttaaltaan ja esimerkiksi kalleimmissa lipuissa korotusta viime vuoteen on noin sata euroa.

– Monella viisufanilla hinnat ovat ylittäneet jo kipukynnyksen. Siihen kun lisää hotellin, matkat ja muun elämisen, niin siitä on tullut niin kallista, ettei paikan päälle lähdetä enää kuten ennen, sanoo euroviisuklubi OGAE Finlandin varapuheenjohtaja Kati Wikström.

– Aikaisemmin faneja tarvittiin täyttämään katsomot, mutta nyt viisut ovat niin kovassa nosteessa, että liput menevät muutenkin.

Liverpoolin areenalle otetaan kuhunkin show’hun 6 000 katsojaa. Normaalisti areenalle mahtuisi 10 000 ihmistä, mutta viisulava ja muu tuotanto pienentävät kapasiteettia.

Viime vuonna Torinon Euroviisuissa yleisökapasiteetti oli 7 500 henkilöä per show.

Iso-Britannia on varannut Liverpoolin Euroviisuihin 3 000 lippua maassa oleville ukrainalaisille, jotka ovat paenneet sotaa. Ukraina voitti viime vuoden viisut, mutta sotatilanteen takia toiseksi tullut Iso-Britannia järjestää kisat.

Liverpoolin Euroviisut järjestetään 9.–13. toukokuuta. Suomea kisassa edustaa Käärijä kappaleella Cha cha cha.

Source Link yle.fi