Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6faf2fffa03e003aa034aa3ae931e0e5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Analyysi: Windows95man kirii nyt vedonlyöjien Euroviisu-veikkauksissa – Uutisalue
Banner Before Header

Analyysi: Windows95man kirii nyt vedonlyöjien Euroviisu-veikkauksissa

Euroviisujen ennakkobileissä esiintyminen voi muuttaa asetelmia merkittävästi. Niin kävi myös tänä vuonna, kirjoittaa Ylen viisutoimittaja Ville Vedenpää.

Windows95man katsoo kameraan ja poseeraa punaisella matolla.

Windows95man eli Henri Piispanen ja Teemu Keisteri esiintyivät useissa Euroviisujen ennakkobileissä kuten Madridissa. Kuva: Gabriel Bendahan
Ville Vedenpää

Ville Vedenpäämusiikkitoimittaja

No rules! Windows95man eli Teemu Keisteri ja Henri Piispanen ovat viime viikkoina huudattaneet viisufaneja Euroviisujen ennakkobileissä.

Niitä järjestetään joka vuosi viisukevään hiljaisempana hetkenä, kun kisakappaleet on julkaistu, mutta itse kisaan on vielä aikaa. Tänä vuonna pre partyt pidettiin Madridissa, Barcelonassa, Lontoossa, Amsterdamissa ja Tukholmassa.

Ennakkobileet eivät ole osa virallisia Euroviisuja vaan paikallisten viisuaktiivien järjestämiä. Niihin osallistuminen ei siis ole viisuedustajille pakollista, mutta ne ovat hyvä keino tuoda musiikkiaan esille ja testata suosiotaan.

Vaikka pre partyihin osallistuvat vain innokkaimmat viisufanit, tallenteet esityksistä leviävät somekanavien kautta suuremmalle yleisölle. Tämä voi olla myös ensimmäinen kerta, kun artisti esittää kappaleensa livenä, sillä joissakin maissa viisuartistin biisi on julkaistu vain musiikkivideona.

Ennakkobileet voivat siis muuttaa kilpailuasetelmia, ja näin kävi tänä vuonna.

Kroatian Baby Lasagna oli koko kevään ennakkosuosikki Euroviisujen voittajaksi, mutta pre partyjen jälkeen tilanne muuttui. Hänen edelleen kiri Sveitsin Nemo. Hänen The Code -kappaleestaan oli julkaistu vain musiikkivideo, ja arvailun varaan jäi, miten hän suoriutuu livenä vaikeasta biisistä, jossa on oopperaa ja räppiä.

Sveitsiläinen osoitti epäilyt turhiksi, sillä hän hurmasi ennakkobileiden yleisön taidoillaan ja on nyt vahvin voittajasuosikki.

Entäs sitten Suomi ja Windows95man?

Olin Amsterdamin pre partyissa, ja siellä suomalaiskaksikko otettiin vastaan innokkaasti. Yleisössä näkyi paitoja ja lippiksiä, joissa oli Windows-logot, eivätkä kaikki fanit olleet edes suomalaisia. Suomalaiskaksikon esitys sai jengin iloisesti tanssimaan, vaikka riisutussa esityksessä ei farkkumunaa nähtykään.

Ennakkobileissä esiintyminen on ollut Windows95manille kannattavaa. Ennen niitä Suomen ennakoitiin sijoittuvan kisassa sijalle 20. Nyt vedonlyöntitilastot ovat näyttänee jo sijaa 12.

Yksi iso syy Suomen nousulle tulee Keisterin ja Piispasen mediaesiintymisestä. He ovat nokkelia hassuttelijoita, ja siitähän yleisö tykkää. Samalla asenteella Käärijä hurmasi ihmiset viime vuonna.

Windows95manin lopullisessa viisumenestyksessä avainasemassa on kuitenkin lavashow, sillä se on oleellinen osa koko konseptia. Nyt kun vielä saadaan Keisterin nakuhousuasiat kuntoon, niin viisufinaalissa saatetaan yltää kymmenen parhaan joukkoon.

Katso, kuinka Windows95man sai innostuneen vastaanoton Madridin viisubileissä:

Windows95man sai innostuneen vastaanoton Madridin viisubileissä.

Source Link yle.fi