Banner Before Header

Ex-pornotähti Jenna Jameson menetti kävelykykynsä ja sai vakavan diagnoosin

Entinen aikuisviihdetähti Jenna Jameson, 47, on menettänyt kävelykykynsä ja joutunut sairaalaan, uutisoi muun muassa CNN.

Jameson julkaisi maanantaina Instagram-tilillään videon Havaijilla sijaitsevasta sairaalasta ja kertoi, että hänellä on Guillain-Barrén oireyhtymä.

– Olen sairaalassa, ja jään todennäköisesti tänne, kunnes IVIG-hoitoni on saatu päätökseen. Toivon pääseväni pian kotiin, Jameson kirjoitti julkaisemansa videon yhteydessä.

Jamesonin kumppani Lior Bitton kertoi aiemmin Instagramissa Jamesonin joutuneen sairaalaan tutkittavaksi. Jameson oli Bittonin mukaan oksennellut kahden viikon ajan. Tutkimuksista ei vielä viime viikonloppuna paljastunut mitään hälyttävää, joten nainen lähetettiin kotiin.

Oireet kuitenkin pahenivat, ja Jameson ei pystynyt enää seisomaan omilla jaloillaan. Bittonin mukaan hänen piti kantaa kumppaniaan.

– Hän palasi kotiin, eikä pystynyt kannattelemaan itseään. Hänen jalkalihaksensa olivat niin heikot, ettei hän pystynyt edes kävelemään vessaan, Bitton selitti julkaisemallaan videolla.

– Parin päivän päästä hän menetti kävelykykynsä kokonaan, hän jatkoi.

Neuroliiton mukaan Guillain-Barrén oireyhtymä on hermojuuren tulehdus, jossa elimistön puolustusmekanismi ohjautuu omia kudoksia vastaan. Sairauden syytä ei täysin tunneta, mutta kyseessä on kehon oman puolustusjärjestelmän ja ulkopuolisen tekijän yhteisvaikutus. Taustalla voi olla esimerkiksi virus, bakteeri tai muu puolustusreaktion laukaiseva tekijä.

Nopein toipuminen tapahtuu vuoden sisällä, mutta se voi kestää myös vuosia, ja joillekin voi jäädä pysyviä vaurioita. Vakavimmissa tapauksissa oireyhtymä voi johtaa halvaukseen.

Instagram-videollaan Jameson kiistää spekulaatiot, että hänen sairastumisensa liittyisi koronarokotukseen.

– En ole saanut koronarokotetta tai muutakaan rokotetta, eli tämä ei ole rokotteesta johtuva reaktio. Kiitos huolenpidostanne, hän painotti julkaisussaan.

Source Link is.fi