Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d7b6adaa258a3055ea6a5f0c10d1e2de, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Fedin edustaja ehdottaa koron­alennusten kokonais­määrän vähentämistä tai niiden lykkäämistä – Uutisalue

Fedin edustaja ehdottaa koron­alennusten kokonais­määrän vähentämistä tai niiden lykkäämistä

Yhdysvaltain keskuspankki Fed on kaavaillut tälle vuodelle kaikkiaan kolmea koronalennusta.

Fedin johtokunnan jäsen Christopher Waller vuosi sitten San Franciscossa. Kuva: Ann Saphir / Reuters

Yhdysvaltain keskuspankin Fedin tulisi joko vähentää suunniteltujen koron­alennusten kokonaismäärää tai lykätä niitä, ehdottaa Fedin johtokunnan jäsen Christopher Waller. Syynä tähän ovat viime kuukausien inflaatioluvut, jotka tuottivat Wallerin mukaan pettymyksen.

– Mielestäni on asianmukaista vähentää koronalennusten kokonaismäärää tai siirtää niitä pidemmälle tulevaisuuteen vastauksena viimeaikaisiin lukuihin, Waller sanoi keskiviikkona New Yorkissa järjestetyssä konferenssissa.

Fed piti aiemmin tässä kuussa vielä koron ennallaan, mutta on kaavaillut tälle vuodelle kaikkiaan kolmea koronalennusta.

Waller ei kuitenkaan näe kiirettä ryhtyä kevennyksiin. Hänen mukaansa korko olisi hyvä pitää ennallaan ehkä pidempään kuin aiemmin oli ajateltu, jotta inflaatio voisi kestävästi jatkaa laskuaan kohti kahden prosentin tasoa, joka on Fedin pitkän aikavälin tavoite.

– Näen talouden tuotannon ja työmarkkinoiden jatkuvan vahvana, kun taas inflaation hillitseminen on hidastunut, Waller sanoi.

Hänen mukaansa edellisen noin vuoden aikana inflaation vähentämisen kanssa nähtiin huomattavaa edistystä, mutta nyt hän arvioi kehityksen voineen jopa pysähtyä. Tämän varmistamiseksi tarvitaan kuitenkin Wallerin mukaan lisää tietoa.

Source Link is.fi