Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_51ee7c42601150c9c2dd9acb7674875a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Flow-festivaaleille tyylikkäästi Crocsin muovisandaaleissa? IS haastatteli rohkeita edelläkävijöitä – ”Ei haittaa, jos joku kaataa juomat päälle!” – Uutisalue

Flow-festivaaleille tyylikkäästi Crocsin muovisandaaleissa? IS haastatteli rohkeita edelläkävijöitä – ”Ei haittaa, jos joku kaataa juomat päälle!”

Flow-festivaalit palasi kahden koronavuoden tauon jälkeen – ja Helsingin Suvilahdessa kaikki oli niin kuin ennenkin. Tapahtuma oli loppuunmyyty, kolmena iltana monipuolisesta musiikkiohjelmasta, erikoisen viihtyisästä festivaalialueesta, hyvästä ja kalliista ruuasta nautti 30 000 ihmistä eli yhteensä 90 000 lipunostajaa.

Musiikki oli monille pääasia, olihan Flow kasannut ohjelmistoonsa täksikin vuodeksi kansainvälisiä huippunimiä valtavan suositusta Florence & Machinesta ikiarvostettuun Nick Caveen, harvinaisuuksia kuten riot grrl -liikkeen aloittanut punk-legenda Bikini Girl ja kesän kohokohtia jazzin, afroamerikkalaisen musiikin tai elektonisen musiikin harrastajille.

Ja tutusti Flow on myös paikka, jonka yleisöstä iso osa panostaa pukeutumiseen ja sen esittelemiseen sosiaalisessa mediassa.

Tämä kaikki on tuonut festarille leiman eksklusiivisena tapahtuma, joka sulkee syliinsä sen kävijät – ja ulkopuolelle ulkopuoliset.

Olen kuullut sanottavan:

– Tulen sitten Flow´hun, kun sinne voi tulla Crocsit jalassa.

HEH HEH. Pitää olla varovainen siinä, mitä toivoo.

Flow-festivaaleille voi epäilemättä tulla sellaisena kuin tahtoo, mutta tänä vuonna silmiinpistävä erikoisuus oli verhota jalat Crocseilla!

Ei, kyse ei ollut massailmiöstä. Doc Martensin klassikkomaiharit, kaikkien mahdollisten merkkien street wear -lenkkarit ja kuumasta säästä johtuen monenlaiset sandaalit olivat useimpien ihmisten valinta monen kilometrin kävelyyn eri lavojen välillä, mutta vuonna 2002 perustettu, perinteiseen muoviseen puutarhakenkään perustuva Crocs oli löytänyt tiensä monien juhlijoiden asukokonaisuuden huipentumaksi.

IS haastatteli viittä Crocseja käyttänyttä Flow -kävijää.

”Nämä ovat tyylikkäät ja nämä voi pestä”

Julia Korvenranta oli pukeutunut kelta-violetti-sinisiin Crocseihin osana festivaaliasuaan.

– Näissähän pitää huomioida se, että näissä on vähän korkoa, Korvenranta esitteli.

Mutta miksi Julia, miksi päätit ottaa osaksi asukokonaisuuttasi Crocsit tapahtumassa, joka on tunnettu siitä, että pukeutumiseen panostetaan?

– Olin niin mukavuudenhaluinen. Tänään on lämmin ilma. Ja nämä ovat ilmavat. Ja vielä: minä olen lähiöstä – nämä ovat yleisimmin käyttämäni kengät.

Tyylikkääthän Korvenrannan kengät toki ovat. Ja käytännölliset: muovikengät voi festarimenon jälkeen pestä vaikka tiskialtaassa!

– Se on just niin! Mun mies sanoi, että älä laita mitään tyylikkäitä kenkiä, jotka likaantuvat. Mutta nämä ovat tyylikkäät ja nämä voi pestä. Nämä jalassa voi bailaa!

”Äärimmäisen mukavat jalassa”

Jorma Rantala oli tullut Pohjanmaalta Flow-festivaaleille katsomaan Nick Cave & The Bad Seedsiä, jota on seurannut jo 1980-luvulta lähtien. Asu huipentui Crocs -kenkiin, jotka useimpien Flow-kävijöiden Crocsien tapaan olivat hieman tavallisesta poikkeavat.

– Näissä on päällä nahkajäljitelmää. En ole vielä toisia samanlaisia nähnyt, Rantala kertoi.

– Nämä olivat pikkuisen hintavammat kuin tavalliset.

– Crocsien kulta-aika oli jo kymmenkunta vuotta sitten, mutta tämä nämä ovat äärimmäisen mukavat jalassa.

Päätit sitten laittaa Crocsit festivaaliasuusi, jossa on hieno Jimi Hendrix -paita…

– … ja pyjamanhousut ja Crocodile Dundee -hattu päässä. Sama asu minulla oli tuossa aikaisemmin, kun lensin Teneriffalle. Ulkomaisen lentoyhtiön emäntä katsoi, kun nilkutin huonoselkäisenä ja jalkavaivaisena, että mistähän laitoksesta tuokin on karannut. Huomasin, että mittailee päästä jalkoihin. Ei kuitenkaan sanonut mitään.

”2000-luvun muoti on tullut takaisin”

– Crocsit Flow`ssa on tervetullut ilmiö, Heidi Lalli sanoo.

– Oli minullakin tuossa pari vuotta välissä, että suhtauduin Crocseihin, että ”hyi, rumat”. Mutta sitten olin, että kaikki rumahan on hienoa, miksi en käyttäisi Crocseja? Näitä saa muokata oman näköisekseen. Ja platform-Crocsit ovat parhaat, saa lyhytkin ihminen vähän lisää pituutta.

Mitä tarkoitat, kun sanot, että ”oli pari vuotta välissä”?

– Sitä, että kun Crocsit tulivat 2000-luvun alussa, olin vielä lapsi ja olin sitä mieltä, että tämmöiset muoviset kengät ovat parhaat kesän riennoissa jossain mökin rannalla. Sitten tuli yläaste, ja Crocsit olivat nolot. Kaikki oli noloa yläasteella. Mutta nyt 2000-luvun muoti on tullut takaisin, niin totta kai se influenssaa minua takaisin 2000-luvun alun kultavuosiin. Ja Crocsit ovat osa sitä.

”Ei haittaa, jos joku kaataa juomat päälle”

Linnea Saine oli pukeutunut näyttäviin jalkapöydän osalta läpikuultaviin, muuten viidakonvihreisiin Crocseihin.

– Minulla on ollut nämä jo noin kolme vuotta. Nämä ovat maailman mukavimmat kengät. Siksi nämä ovat festariasunani. Ei välttämättä minään statementina. Laitoin ne jalkaan mukavuudenhaluisena ihmisenä.

Mutta ovathan nuo myös näyttävät!

– Nooo, ainakin ne helppo pestä tämän jälkeen. Jos joku kaataa juomat päälle, niin ei haittaa. Läpi menee.

”Nämä ovat Balenciagan mallistoa”

Ehkäpä Flow-festivaalin erikoisimmat Crocsit löytyivät Marika Aron jalasta.

– Nämä ovat Balenciagan mallistoa, hän ilmoitti.

Balenciaga on yli sata vuotta vanha muotitalo, jonka huippumuoti on viime vuosina ollut myös suosittua katumuotia.

Olivatko ne itsestäänselvä valinta festariasuksi?

– Kyllä. Pitää olla mukavat jalassa, mutta silti näyttävät.

Myös tässä tapauksessa kenkien helppo puhdistettavuus painoi siinä, että juuri ne jalassa oli lähdetty festaroimaan. Tosin Arolla oli palvelu kunnossa kotona:

– Mun poika putsasi nämä jo tänään, kun eilen jo ryttäsin nämä.

Source Link is.fi