Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6c4fb0d1d584defe9b474f02e7949992, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hanna-Mari kestitsee Lapissa maailmantähtiä ja ökyrikkaita – paljastaa käsittämättömimmän pyynnön, jonka hän on julkkisasiakkaalta saanut – Uutisalue

Hanna-Mari kestitsee Lapissa maailmantähtiä ja ökyrikkaita – paljastaa käsittämättömimmän pyynnön, jonka hän on julkkisasiakkaalta saanut

Muoniolainen matkailuyritys on houkutellut maailmanmainetta niittäneitä kuuluisuuksia elämysretkilleen. Toimitusjohtaja paljastaa, mistä varakkaimmat asiakkaat tunnistaa.

Muonio

Jotakin erikoista siinä täytyy olla, että yllättävän monet maailmantähdet ja ylipäätään VIP-asiakkaat ovat innostuneet esimerkiksi lappilaisen Harriniva Hotels & Safaris -matkailuyrityksen tarjonnasta.

Tai kenties Lapin lumon kauneus piilee sen yksinkertaisuudessa: erilaisissa elämysretkissä, joita lukuisat alueen matkailuyrittäjät tarjoavat.

Tämän Muoniossa sijaitsevan elämys- ja majoituskonseptin asiakkaita ovat olleet muun muassa jalkapallotähti David Beckham ja huippukokki Gordon Ramsay.

Kyseisen perheyrityksen toimitusjohtaja Hanna-Mari ”Pyry” Talvensaari, kertoo, että maailmantähdet ”haluavat kaikkien aikojen kokemuksen” Lappiin saapuessaan. He haluavat päästä kokemaan jotain ainutlaatuista. Sellaista, mitä muut turistit eivät ole keksineet edes pyytää.

– Olen kohdannut työssäni mitä erilaisimpia pyyntöjä, aika lailla kaikkea taivaan ja maan väliltä, Talvensaari sanoo.

– Esimerkiksi eräs elokuvamaailman tunnettu henkilö halusi, että tekisimme hänelle oman lumihotellin. Eli että olisimme siis rakentaneet hänelle lumesta ja jäästä pienen hotellin yhdeksi yöksi. Aika hurjaa, hän jatkaa hymähdellen.

Yrityksen toimitusjohtaja Hanna-Mari ”Pyry” Talvensaari. Kuva: Joonas Salo / IS

Harriniva Hotels & Safaris on yksi Lapin suurimmista hotelli- ja safariyrityksistä. Se tarjoaa asiakkailleen muun muassa husky-, revontuli- ja porosafareita, koskenlaskua, luksustelttailua sekä eräretkiä tuntureille.

– Oppaidemme kanssa pääsee tekemään ja kokemaan monenlaista yön yli kestävistä huskysafareista kalastusretkiin. Esimerkiksi yritysjohtajat ja bisnesmiehet haluavat usein lähteä vesitasolentokoneellamme kalastusretkelle eräjärvelle, Talvensaari selvittää.

– Tarjoamme erämaaluksusta, se on meidän juttumme, ja siitä suomalaisten lisäksi myös maailmankuuluisuudet tykkäävät. Vetovoimaa piilee varmasti siinä, että karussa ja aidossa erämaaympäristössä ylellisyys on läsnä.

Toimitusjohtajan mukaan yrityksen asiakkaista enemmistö on ulkomaalaisia, nimenomaan tuiki tavallisia turisteja. Mitä maailmanluokan kuuluisuuksiin tulee, heidän henkilöllisyyksiään Talvensaari ei halua paljastaa.

– He ovat täällä ollessaan lomalla. Ja kenties he ovat palanneet tänne uudestaan siksi, että emme ole tehneet heistä suurta numeroa, Talvensaari perustelee.

Kuuluisuudet ja varakkaat asiakkaat ovat löytäneet tien paikan päälle usein oman agentin tai matkatoimiston kautta. Toisinaan Talvensaari saa yhteydenottoja suoraan ”VIP-asiakkaita” palvelevilta firmoilta.

Kokeneen muoniolaisyrittäjän mukaan ökyrikkaat ja maailmantähdet tunnistaa usein muutamasta tietystä seikasta.

– Joskus henkilö voi olla suuri kuuluisuus kotimaassaan, mutta meille nimi ei sano mitään. Jo varausvaiheessa kuitenkin huomaa, että erityistoiveet ovat toista luokkaa kuin perinteisillä asiakkaillamme, Talvensaari kertoo.

– Usein he pyytävät meiltä erikoiskuljetuksen lentokentältä ja saapuvat Lappiin omalla yksityiskoneella. Kun erityisvaatimuksista puhutaan, monesti huoneeseen pitää olla toimitettuna erilaisia juttuja. Yleensä ei kuitenkaan pyydetä mitään sellaista, mitä ei Muoniosta löytyisi.

Myös ulkoiset seikat voivat viestiä lomailijan asemasta.

– Kyllähän sen näkee päällepäinkin, että kuka on jossain päin maailmaa iso stara. Se on se ulkoinen habitus, mitä eivät kuraiset sadetakitkaan piilota, Talvensaari sanoo nauraen.

Hän muistaa tapauksen, kun muuan brittitähti halusi pysyä tunnistamattomana.

– Iso osa asiakkaistamme on brittejä, ja tiesimme brittiasiakkaiden sekoavan hänet nähdessään. Opastin tätä naista ja hänen seuruettaan pukeutumaan kelkkahaalareihin, niin he eivät erottuisi joukosta, Talvensaari muistelee.

– No, hän sitten valitsikin kaikista räikeimmän värin. Se herätti odotetusti huomiota, mutta lopulta kukaan ei onneksi tunnistanut häntä. Siellä ne miljonäärit sitten pilkkivät Jerisjärven jäällä.

Yksi yrityksen suosituimmista kohteista on Arctic Sauna World, jonka varakkaat saattavat vuokrata kokonaan omaan käyttöönsä. Kuvassa Talvensaari esittelee saunamaailman tiloja. Kuva: Joonas Salo / IS

Harriniva on kolmen sukupolven perheyritys, jonka tarina sai alkunsa jo liki 50 vuotta sitten. Hanna-Mari Talvensaaresta tuli yrityksen toimitusjohtaja viime kesänä, toimittuaan aiemmin yhtiön myynti- ja markkinointipäällikkönä.

Nykyisen toimitusjohtaja mukaan yrityksen nousukiito oli huimaa, kunnes korona iski.

– Kyllä tässä on otettu takkiin. Sanoisin, että kansainväliset turistit vähentyivät koronan iskettyä 95 prosentilla, Talvensaari sanoo.

Pandemia on koitunut kalliiksi erityisesti koirien ylläpidolle. 400 huskyn ruokkiminen kustantaa peräti 100 000 euroa vuodessa, ja siihen päälle tulevat vielä muut kulut, kuten rokotukset ja eläinlääkärikäynnit sekä normaali koirien hoito. Ihmiset ovat rientäneet avuksi. Harriniva ryhtyi tarjoamaan koirien kummitoimintaa, jossa ihmiset tukevat koirien ylläpitoa. Nyt koirakummeja on noin tuhat.

Keväällä 2020 kohistiin uutisista, että Lapin rekikoiria voisi pahimmillaan odottaa lopetus. Talvensaari sanoo nyt painokkaasti, että siihen he eivät koskaan päätyisi.

– Meillä on ollut onneksi säästöjä, ja kummitoiminta on auttanut.

Koiraperheeseen syntyi uusi pentue syyskuussa. Toimitusjohtajan mukaan uusia pentueita ei kuitenkaan lähtökohtaisesti tällä hetkellä teetetä lisää. Koirista huolehtii vaasalaislähtöinen Piita Koski, joka on hoitanut huskyja yli kymmenen vuotta. Kuva: Joonas Salo / IS

Koiratarhalle saapuessa vastassa on lauma iloisia tervehtijöitä, joiden nimikylteissä lukee muun muassa Tinder, Kimi ja Bottas. Kuva: Joonas Salo / IS

Yrityksen pelastukseksi on osoittautunut saunamaailma eli Arctic Sauna World, joka on ollut läpi koronan kovassa käytössä.

Tuntureiden kupeessa, Jerisjärven rannalla sijaitseva Arctic Sauna World sisältää neljä erikoissaunaa: Tapion, Ukon, Ilmatarin ja Vellamon, jotka edustavat kukin neljää eri elementtiä: maata, vettä, ilmaa, ja tulta.

– Niin kutsutut VIP-asiakkaat varaavat usein koko tämän saunamaailman itselleen ja haluavat majoituksen lisäksi sekä oman kokin että kuljetukset, Talvensaari kertoo.

Arctic Sauna World on suosittu sekä kansainvälisten että kotimaisten turistien keskuudessa. Kuva: Joonas Salo / IS

Arctic Sauna Worldiin kuuluu neljä erikoissaunaa. Kuva: Joonas Salo / IS

Huippukokki Gordon Ramsey kävi viime talvena pulahtamassa saunamaailman hyisessä avannossa sekä nauttimassa ravintolan paikallisista herkuista. Kyseinen Gordon Ramsay tien päällä -jakso esitettiin TV2-kanavalla joulukuussa.

Huippukokin sekä hänen matkakumppaniensa kokkimestari Gino D’Acampon ja näyttelijä Fred Sirieixin avantoreissu sai hupaisia piirteitä. Mieskolmikko tallusteli vapaasukeltaja Johanna Nordbladin perässä saunasta kohti avantoa tonttulakit ja valkoiset kylpytakit päällä, ja Borat-tyyppiseen uimapukuun pukeutunut Gino huuteli: ”Tämä on typerä idea!”.

Kommentit avantouinnin jälkeen olivat huvittavia: ”Te suomalaiset olette hulluja!” ”Helvetti soikoon!” ”Ei tämä ole ihmisten hommaa.”

Sitten vapaasukeltaja vei miehet sukeltamaan märkäpukujen kera jään alle. Gino pelkäsi kuolevansa.

”Tämä on juuri sitä, mitä Gordon järjestää. Hän kuvittelee olevansa joku James Bond”, rauhallista teehetkeä tai hierontaa toivonut Gino selitti jaksossa.

Jääsukelluksesta tuli lopulta todellinen hitti.

Saunamaailmassa on myös kuvattu huippusuosittua brittiläistä This Morning -aamuohjelmaa. Juontajat Josie Gibson ja Chris Hughes olivat kuvaamassa suoraa lähetystä avantouintihaasteestaan.

– Josie oli aivan pähkähullu. Yritin neuvoa menemään rauhassa veteen ja ettei hän painaisi päätään vedenpinnan alle, mutta eihän hän mitään kuunnellut, Talvensaari selvittää nauraen.

– Hän päätti hypätä oikopäätä suoraan avantoon! Pyry selvittää nauraen.

Lisäksi viime marraskuussa brittijuontaja Alison Hammond kävi pulahtamassa avantoon saunamaailmassa.

  • Alta voit katsoa videon Alison Hammondin avantosuorituksesta.

Yrityksen lomakohteet sijaitsevat eri puolilla Tunturi-Lappia, ja sen palvelut uudistuvat aika ajoin kysynnän mukaan.

– Liikevaihtomme on tyypillisesti noin 10 miljoonaa. Meille on kuitenkin tärkeää, että toimintaa ja safareita järjestetään aina pienissä ryhmissä, jotta aito eräkokemus säilyy, Pyry painottaa.

Kun kerta osa asiakkaista on varakkaita ja suuria kuuluisuuksia, entä niiden tippien laita? Talvensaari naurahtaa ja muotoilee asian ytimekkäästi:

– Sanotaanko näin, että harvemmin sieltä alle parin sadan euron seteleitä ojennetaan.

Hanna-Mari Talvensaari on tottunut julkkisasiakkaisiin. Kuva: Joonas Salo / IS

Harriniva Hotels & Safars

  • Muoniossa sijaitseva vuonna 1973 perustettu perheyritys

  • Kattaa viisi lomakohdetta: Harriniva, Jeris, Torassieppi, Galdotieva sekä Kilpisjärvi.

  • Palveluihin kuuluu elämysmatkailu-, majoitus- sekä ravintolapalvelut.

  • Työllistää normaalisti sesonkina noin 150 työntekijää.

  • Ennen koronaa asiakkaita vuosittain noin 30 000.

Source Link is.fi