Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6a3fecab56577b9b3bc8a6557bfcdd1a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Herää, meillä on ongelma”, Ilona Siekkinen totesi puolisolleen – seuraavat päivät menivät shokissa – Uutisalue

”Herää, meillä on ongelma”, Ilona Siekkinen totesi puolisolleen – seuraavat päivät menivät shokissa

Fitnesstähti Ilona Siekkinen ja puoliso olivat suunnitelleet elävänsä kahdestaan mopsiensa kanssa, kun vauva ilmoitti yllättäen tulostaan helmikuussa.

– Tämä on elämän hieno lahja, ja otamme sen iloisina vastaan, mutta kyllä se tuli shokkina, Siekkinen myöntää.

Ilona Siekkinen ja avopuoliso Mikko Niiranen saivat tietää raskaudesta helmikuussa, jolloin raskaus oli edennyt jo viikolle kahdeksan. Raskausoireita, kuten väsymystä, oli ollut koko alkuvuoden, mutta Siekkinen pisti ne masennushistoriansa piikkiin.

– Minulla on taustaa mielenterveysvaikeuksien kanssa, joten luulin olevani masentunut. Olin aivan maani myynyt, kun uusi vuosi oli alkanut ja makasin sängyssä enkä päässyt ylös, Siekkinen muistelee.

Oireet olivat epämääräisiä, joten Siekkinen ei osannut yhdistää niitä raskauteen. Lopulta Niiranen kehotti Siekkistä tekemään raskaustestin.

– Sanoin, että en tee, että ei se ole mahdollista, koska olen syönyt pillereitä jo yli kymmenen vuotta. Ajattelin, että ei näin helpolla voi tulla raskaaksi.

Vielä raskaustestin tekemistä edeltäneenä päivänä Siekkinen oli tehnyt lantionnostoja kuntosalilla 170 kilolla, joka on hänelle tavanomainen sarjapaino kyseisessä liikkeessä.

– Ajattelin, että miten tämä tuntuu niin oudolta, että olen väsynyt, laiska, ehkä masentunut ja nyt vielä heikkokin!

Sekin ihmetytti, että mahan turvotus tuntui vaan lisääntyvän, vaikka Siekkinen kuinka treenasi ja söi grammantarkasti dieetin mukaisesti.

– Olin tiennyt raskaudesta neljä päivää, kun totesin, että voisi syntyä jo, Ilona Siekkinen nauraa. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Pariskunta aikoo jatkaa elämäänsä Suomen ja Espanjan välillä. Vauvan on tarkoitus syntyä Suomessa syksyllä. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Masennusoireiden hiipiminen salakavalasti osaksi arkea tuntui vaikealta ajatukselta, sillä Siekkinen on sairastanut masennuksen aiemmin, mutta saanut siihen apua ja toipunut hyvin.

– Sitten kun se olikin vauva, olin vaan, että ah, nyt lepään täällä tyytyväisenä! Siekkinen nauraa.

– Ensimmäinen kolmannes meni ihan vain lepäämiseen, sillä mihinkään muuhun en pystynyt.

Lepo tuli todellakin tarpeeseen, sillä edes aiemmin masennuksen takia sairauslomalla ollessaan Siekkinen ei ollut malttanut levätä tarpeeksi. Niiranen kommentoikin, että nyt Siekkinen lepää ensimmäistä kertaa elämässään kunnolla.

Raskauden edetessä olo on parantunut, ja Siekkinen pystyy elämään jo normaalia elämää treeneineen ja säännöllisine syömisineen.

– Koko alkuvuoden oli krapulainen olo. Itkin sitä monena iltana silloin, kun en vielä tiennyt, mikä minulla oli.

Ilona Siekkinen ja Mikko Niiranen ovat olleet yhdessä viisi vuotta. – Aiemmin emme olisi olleet valmiita perheenlisäykseen, mutta nyt olemme, he sanovat. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Vauvauutinen oli parille shokki, koska kumpikaan ei ollut ajatellut haluavansa perheenlisäystä. Kun oireet jatkuivat, Siekkinen päätti tehdä raskaustestin eräänä aamuna ja ryntäsi heti herättämään Niirasen.

– Mikko herää, meillä on ongelma, Siekkinen kertoo sanoneensa puolisolleen.

– Mikon ensimmäinen reaktio oli, että voi saatana, Siekkinen nauraa.

Pari haluaa kertoa tarinan raskauden alusta rehellisesti, sillä vaikka moni tulee vahingossa raskaaksi, sen aiheuttamia tunteita usein silotellaan julkisesti asiasta puhuttaessa.

– Mielestäni tällaisia tarinoita harvoin kuulee, Siekkinen sanoo.

Alkushokista selviäminen vei muutamia päiviä. Siekkinen ja Niiranen miettivät molemmat tahoillaan, ovatko he valmiita vanhemmiksi.

– Sitten löimme kättä päälle, että meille tulee nyt vauva!

Pian testin jälkeen Siekkinen meni varhaisultraan, jossa he saivat kuulla pienokaisen sydämen sykkeen.

– Kun siellä näkyi sentin pituinen pikku papu, ja kuultiin sydämen lyönnit, niin se oli aika siisti juttu kyllä, Niiranen kertoo.

Pari ei ollut ajatellut hankkivansa lapsia ainakaan lähitulevaisuudessa ja ehkä ei koskaan. Heillä oli ollut ajatuksena matkustella, järjestää upeat häät ja elää onnellisena kahdestaan mopsiensa kanssa.

– Mutta nyt olemme miettineet, ettei tämän parempaa hetkeä tälle ole, Siekkinen sanoo.

– Nyt tuntuu, että on todellakin merkityksellistä, Niiranen jatkaa.

Jälkikäteen katsottuna voi näyttää siltä, että uusi perheenjäsen antoi etiäisiä itsestään. Siekkinen alkoi hiljentää työtahtiaan viime vuonna ja pyhitti aikaa mielensä hyvinvoinnille.

– Oliko se sitä, että jokin osa minussa valmistautui siihen, että tapahtuu tällainen asia, Siekkinen miettii.

– Sinähän sanoit, että se on meidät valinnut, Niiranen sanoo.

Toinen etiäinen liittyy vauvanpukuun, jonka Siekkinen halusi ostaa Yhdysvalloista NHL-joukkue Pittsburgh Penguinsin fanikaupasta vuosi sitten.

– Minulla tuli sellainen olo, että pakko saada tämä vauvan asu näillä väreillä ja logolla. Mikkokin ihmetteli, että miksi ostan sen, koska ei meillä ollut vauvaa suunnitelmissa, eikä kenelläkään tutuilla ollut sen kokoista vauvaa.

– Vaikka vauva ei ollut suunnitelmissa, olemme hänestä jo nyt maailman kiitollisimpia, Ilona Siekkinen sanoo. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Ilona Siekkinen haluaa tarjota lapselleen kodin, jossa ei huudeta, tiuskita tai puhuta rumasti toisilleen. – Uskon, että onnistumme tässä Mikon kanssa tosi kivasti. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Siekkinen ja Niiranen asuvat osan vuodesta Espanjan Fuengirolassa ja vierailevat aina aika ajoin Suomessa. Suunnitelmana on, että vauva syntyy Suomessa syyskuussa.

Odottavan aika on todellakin pitkä.

– Olin tiennyt raskaudesta neljä päivää, kun totesin, että voisi syntyä jo, Siekkinen nauraa.

– Nyt odotan jo sitä, että saan pötkötellä sängyssä käärön kanssa.

Siekkinen on kasvanut Jehovan todistajiin kuuluvassa perheessä ja käsitellyt turvatonta perhetaustaansa terapiassa.

– Aion jatkaa terapiaa, mutta nyt lapseen keskittyen, koska hänen myötään varmasti nousee asioita pintaan. En halua toistaa samoja virheitä, vaan tehdä asioita eri tavalla ja ottaa mallia siitä, miten Mikko on kasvatettu, Siekkinen sanoo.

– Olen sanonut, että Ilonasta tulee varmasti maailman paras äiti. Hänessä on niin paljon rakkautta, ja hän osaa antaa rakkautta. En voisi parempaa äitiä toivoa omalle lapselleni, Niiranen kuvailee.

Ilona Siekkinen erosi 19-vuotiaana Jehovan todistajista ja käsitteli turvatonta perhetaustaansa pitkään terapiassa. – Nyt on ihanaa, että vanhempieni kanssa on hyvät välit. Se on ollut iso prosessi, joka on vienyt vuosikausia. Tämä on merkittävä juttu. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Siekkinen kertoo, että terapiaprosessi on ollut pitkä, mutta vihdoin välit ovat kunnossa, ja vauva pääsee tutustumaan isovanhempiinsa sekä äidin että isän puolelta.

– Siinäkin mielessä vauva on juuri oikeaan aikaan tulossa, hän uskoo.

– Haluan tarjota lapselleni turvaa ja pyyteetöntä rakkautta. Hänen ei tarvitse suorittaa, vaan arvostus tulee hellyydestä ja rakkaudesta käsin. Kodin tulee olla vakaa, eikä siellä räiskitä tai koroteta ääntä, Siekkinen miettii.

Vauvan myötä uusiksi menevät myös elokuulle suunnitellut häät. Isoja hääjuhlia oli odotettu kauan, ja suunnitelmat olivat jo pitkällä. Parin esikoinen syntyy syyskuussa, joten Siekkinen olisi ollut aivan viimeisillään häiden aikaan. Sen takia häitä on siirretty vuodella eteenpäin elokuuhun 2025.

– Vaikka vauva ei ollut suunnitelmissa, olemme hänestä jo nyt maailman kiitollisimpia, Siekkinen sanoo.

– Kyllä tämä on jo nyt maailman paras tunne, vaikka kaikki isäksi tulleet sanovat, että vauvan syntymä on, Niiranen kertoo.

Source Link is.fi