Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c48e46d67f9a781a978167ff31273cf6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

HIFK ja Jukurit voittivat toisen kerran peräkkäin puolivälierissä – Tapparan kotietu taas valttia – Uutisalue

Olli Jokisen valmentama Jukurit kavensi jääkiekon SM-liigan pudotuspelisarjan 2–3:een, kun mikkeliläisjoukkue haki Kärppien kotihallista 3–2-voiton.

Kärpät oli ensimmäisessä erässä täysin suvereeni pelitapahtumissa ja vei laukaukset peräti 29–11, mutta loistava maalivahti Markus Ruusu piti Jukureita vaikeilla hetkillä pinnalla.

Kotijoukkueen ansaitun pukukoppiosuman ajassa 19.48 teki Arttu Hyry, joka ohitti Ruusun tarkalla takanurkkakudilla.

Toisessa erässä Jukurit käänsi asetelmat pyörittyään avauserän vielä vastustajan jaloissa. Michal Kovarchik tasoitti 1–1.een maalin eteen jääneestä irtokiekosta ajassa 21.58.

Kärppien Teemu Turusella oli ensin tolppakuti, mutta heti siitä seuranneesta vastaiskusta Pekka Jormakka lirutti kiekon ohi Tomi Karhusen. Jukurien 2–1-maali upposi helposti ajassa 27.50.

Hengen päälle saaneet mikkeliläiset siirtyivät Linus Nässenin hirmulämärillä, ylivoimalla 3–1-johtoon ajassa 31.49. Sen jälkeen Jukureilla oli vielä Lucas Nordsäterin ylärimakuti. Kakkoserän paras Kärppien paikka oli Joonas Kemppaisen alivoiman läpiajo, mutta rystynosto meni tolppaa hipoen ohi maalin.

Jukurien pelaaminen kahden johtoasemassa oli riittävän jämäkkää. Ainoa kauneusvirhe tuli, kun Kasper Björkqvist viimeisteli vastaiskusta 2–3-kavennuksen Kärpille ajassa 51.23.

Hovinen loisti HIFK:n maalilla

HIFK:n valtaisa puolustustaistelu ja 3–0-vierasvoitto Lahdessa toi sille toisen perättäisen kiinnityksen puolivälierissä. Pelicans johtaa sarjaa vielä 3–2. HIFK pelaa kolmannen kerran selkä seinää vasten lauantaina Nordiksella.

– Erinomainen maalivahtipeli. Taisteluvoitto, jossa puolustettiin vahvasti. Rasse (Joonas Rask) on osoittanut olevansa kevään pelaaja, tänäänkin komea maali, HIFK-luotsi Ville Peltonen kehui.

– Ei lähtökohtaisesti ansaittu tänään voittoa. Halua oli kyllä, mutta emme olleet tarpeeksi hyviä maalin edustoilla. Paljon oli pelissä mahdollisuuksia, mutta nyt jäi vajaaksi, Pelicansin Tommi Niemelä kommentoi.

Vincent Marleau murjoi takatolpalta Juha Jääskän esityöstä HIFK:n 1–1-eräjohtoon vastoin pelitapahtumia. Laukaukset avauserässä kirjattiin lahtelaisille peräti 22–10. HIFK oli erän jälkimmäisen puoliskon ”tivolissa”, mutta Niko Hovinen piti maalilla vieraita pinnalla.

Lahdessa ei nähty maaleja toisessa erässä. HIFK sai pelin edetessä lisää jännettä puolustamiseen, eikä Pelicans päässyt enää loistopaikkoihin. Päätöserässä Joonas Rask ja tyhjiin osunut Iiro Pakarinen sinetöivät 3–0-loppuluvut.

Tapparan kotietu pitää

Runkosarjan valtias Tappara siirtyi kotiedulla sarjassa johtoon voitoin 3–2, kun kirvesrinnat kaatoi jäähyilyyn sortuneen Turun Palloseuran 5–2. Välieräpaikka on katkolla hallitsevalle mestarille launtaina Turussa.

Tampereella Olli Juolevi avasi maalihanat vain reilun puolentoista minuutin jälkeen ensimmäisellä kotijoukkueen laukauksella. Carter Camper teki mainion maskin, ja kiekko lirui Filip Lindbergin selän taakse.

TPS:n ykkösketjun sentteri Linus Fröberg taklasi erän lopulla maalintekijä Juolevia pään seudulle Tapparan maalin takana ja sai ajassa 17.56 tehdystä teosta suihkukommennuksen 5+20 minuuttia. Ylivoimalla Kristian Tanus lisäsi seuranneesta erikoistilanteesta Tapparan johdon 2–0:aan. Paikkoja tamperelaisilla oli usempaankin osumaan, silä TPS pelasi sarjan huonoimman erän puolivälerissä.

Toisessa erässä Markus Nurmi kavensi 1–2:een ylivoimalla, mutta Tappara meni taas kahden maalin johtoon, kun Veli-Matti Savinainen sai ohjata niin ikään ylivoimaosuman takatolpalta Anton Levtchin loistotarjoilusta.

Tappara pääsi pelaamaan lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan kolmannessa erässä, kun koko ottelussa kurittomuuteen sortunut TPS otti samaan aikaan kaksi jäähyä. TPS:n alivoima taisteli paikan vahvasti ja kavensi sen jälkeen pelin 2–3:een Lukas Wersblomin maalilla.

– En ole tyytyväinen joukkueen pelaamiseen tänään, jäi paljon parannettavaa. Kun minulta nyt kysyttiin, niin minusta ottelussa tuli liikaa jäähyjä, ihan niin kuin eilisessä puolivälierässä, jota katsoin telkkarista (KalPa-Ilves), totesi TPS-valmentaja Tommi Miettinen.

Rutiini tuli lopussa esille ja Tappara kesti Palloseura takaa-ajon. Heikki Liedes ja tyhjiin kiekon laittanut Otto Somppi kaunistelivat numerot 5–2:een viimeisen kuuden minuutin aikana.