Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d84e61436d7c2287dd32a177e78aed2e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hiihtäjälupaus Anita Korva vahvistaa Yle Urheilulle: Ei nähdä kilpailuissa tälläkään kaudella – Uutisalue

Hiihtäjälupaus Anita Korva vahvistaa Yle Urheilulle: Ei nähdä kilpailuissa tälläkään kaudella

Nelinkertaisen nuorten MM-mitalistin ura on ollut katkolla jo keväästä 2022.

Anita Korva

Anita Korva kuvattuna syksyllä 2019. Kuva: Mikael Oivo / Yle

Suomen naisten viime vuosien suurimpiin hiihtäjälupauksiin lukeutuneen Anita Korvan edellinen kilpailu on maaliskuulta 2022. Tuolloin hän jäi Kuopiossa järjestetyissä nuorten SM-kisoissa sijalle 22.

Viime kaudella Korva puhui niin Ilta-Sanomien kuin Iltalehden haastattelussa kärsineensä masennuksesta, jonka hän oli kuitenkin selättänyt muun muassa psykoterapian avulla.

Välivuodesta huolimatta Korva ei ollut valmis panemaan uralleen pistettä, vaan jätti oven auki mahdolliselle paluulle.

– Olen ajattelut, että kävisin joissain vähän pienemmissä kisoissa katsomassa, tuleeko siitä enää mitään, Korva sanoi IS:lle joulukuussa 2022.

– Rehellisesti sanottuna nyt haluaisin kaikista eniten palata ladulle ja sinne, missä olin aiemmin. Se ei vain ole niin yksinkertaista, hän kertoi IL:lle helmikuussa 2023.

Paluu viivästyy edelleen. Asia kävi ilmi, kun Yle Urheilu tavoitteli Korvaa haastatteluun.

– Ei nähdä, 24-vuotias Korva viestitti vastauksena suoraan kysymykseen, nähdäänkö hänet kilpailemassa Suomen cupin avauksessa marraskuussa tai myöhemmin tulevalla kaudella.

Korva oli haluton vastaamaan jatkokysymyksiin, onko hän tehnyt pidemmälle meneviä päätöksiä kilpahiihtoon liittyen. Hän ei myöskään vastannut Yle Urheilun esittämään haastattelukutsuun.

Vuoden työ tehtävä pohjille

Anita Korva nousi kotimaisen hiihtoväen tietoisuuteen isosti vuosina 2018–2019. Tuolloin hän saavutti alle 20-vuotiaiden sarjassa neljä henkilökohtaista MM-pronssia, joista kolme tuli tammikuussa 2019.

Helmikuussa 2019 hän saavutti Imatralla ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan henkilökohtaisen aikuisten SM-mitalinsa, pronssin. Muutama viikko myöhemmin Korva oli Lahden maailmancupin henkilökohtaisessa sprintissä 22:nen. Sijoituksesta tulleet kahdeksan maailmancupin pistettä ovat niin ikään Korvan uran ensimmäiset ja toistaiseksi viimeiset henkilökohtaiset pisteet maailmancupissa.

Anita Korva varusmiespalveluksessa.

Anita Korva suoritti varusmiespalveluksen Kainuun prikaatissa vuonna 2019. Kuva: Mikael Oivo / Yle

Naisten A-maajoukkueetta viime kaudella luotsannut Jussi Piirainen kertoo, ettei Korva viestinyt tilanteestaan mitään maajoukkuevalmennuksen suuntaan.

Piirainen kokee, että mikäli Korva haluaisi tähdätä esimerkiksi seuraaviin, helmikuussa 2026 järjestettäviin talviolympialaisiin, edellytykset uskottavalle paluulle ovat edelleen olemassa.

Piirainen kuitenkin painottaa, että paluuprojekti vaatii Korvalta täysipainoisen harjoitus- ja kilpailukauden. Täksi kaudeksi Yle Urheilun hiihtoasiantuntijaksi palaava Piirainen arvioi, että kansainväliset tulokset olisivat mahdollisia vasta onnistuneen kokonaisen kauden jälkeen.

– Lahjakkuus ei ole hävinnyt mihinkään. Anita on vielä sen verran nuori (24-vuotias), että hän pystyy nousemaan huipulle, jos halua riittää. Olympialaisiin ehtii valmistautua vielä hyvin, Piirainen sanoo.

Source Link yle.fi