Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f42f90a1d64e6b6ce6f15cf7342d74cd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Paavo Lipposelta ärhäkkä Nato-kommentti HS:n mielipide­kirjoituksessa – Uutisalue

Paavo Lipposelta ärhäkkä Nato-kommentti HS:n mielipide­kirjoituksessa

Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) kritisoi Helsingin Sanomien yleisönosastolla puheita siitä, että vasta Naton jäsenyyden saatuaan Suomi kuuluisi osaksi niin sanottua länttä. Hänen mukaansa Suomi on aina ollut läntinen maa, ja liittyminen Euroopan unioniin ”oli tämän kehityksen päätepiste”.

– Nato-uho paljastaa järkyttävän itsetunnon puutteen maassa, joka on edelläkävijä demokratiana ja oikeusvaltiona. Suomi on myös taistellut näiden arvojen puolesta muiden katsoessa vierestä, Lipponen kirjoittaa.

Lipponen kertoi oman Nato-kantansa huhtikuussa Demokraatti-lehden kolumnissaan.

– Olisi kaikin puolin välttämätöntä, että sekä Suomi että Ruotsi liittyisivät tänä vuonna Natoon. Kahdenvälinen puolustusintegraatio olisi vaikeampaa vain toisen liittoutuessa. Suomi ei kuitenkaan voi odottaa Ruotsia, meidän on tehtävä oma ratkaisumme ja sitä ei pidä tarpeettomasti lykätä.

Lipponen toimi Suomen pääministerinä vuosina 1995–2003. Suomi liittyi Euroopan unioniin 1. tammikuuta 1995, jonka jälkeen Lipposen ensimmäinen hallitus aloitti toimintansa 13. huhtikuuta.

Source Link is.fi