Iäkäs pariskunta suunnitteli unelma­matkaa vuosia – epäillään kokeneen karun kohtalon merellä

Karibian-matkalle suunnanneen pariskunnan jahdilta on löydetty väkivallan merkkejä.

Kolmen vankilasta karanneen miehen epäillään tappaneen purjehduksella olleen yhdysvaltalaispariskunnan. CNN kertoo vankikarkureiden kaapanneen pariskunnan purjealuksen Grenadassa.

Purjehdusseura on CNN:n mukaan tunnistanut parin olevan Virginiasta kotoisin oleviksi 71-vuotiaaksi Kathy Brandeliksi ja 66-vuotiaaksi Ralph Hendryksi.

Heidän kerrotaan olleen risteilemässä Simplicity-nimisellä katamaraanillaan Itä-Karibialla, Branderin ja Hendryn aikomuksena oli purjehtia Virginian Hamptonista Antiguaan.

Kadonneen pariskunnan reitti kulki Hamptonista Antiguaan ja heidän epäillään joutuneen ryöstön ja tapon uhriksi Grenadassa.

Viranomaiset eivät ole vielä vahvistaneet pariskunnan henkilöllisyyttä.

Grenadan poliisi on CNN:n mukaan kertonut vanginneensa kolme miestä, jotka karkasivat vankilasta 18. helmikuuta. Heidän uskotaan tappaneen kaksi Yhdysvaltain kansalaista.

BBC uutisoi, että paenneet vangit ovat tiettävästi 19-, 25- ja 30-vuotiaita. He olivat olleet vangittuina odottamassa oikeudenkäyntiä.

Heidän kerrotaan olleen pidätettyinä, koska heidän epäillään syyllistyneen väki­valtaiseen ryöstöön. Vanhinta pidätetyistä on BBC:n mukaan saanut syytteet myös muun muassa raiskauksesta ja kolmesta raiskauksen yrityksestä.

Brandelin poika Nick Buro on kertonut CNN:n haastattelussa, että omaiset elättelevät toivoa, että pariskunta löydettäisiin turvassa. Todisteet jahdilta kuitenkin kertovat siitä, että jotain yllättävää tapahtui.

Buro on kertonut, että vene ryöstettiin ja paikkoja oli hajotettu muun muassa aluksen hytissä.

Hän on myös kuvaillut Brandelia ja Hendryä todella varovaisiksi ja turvallisuus oli Buron mukaan heille kaikki kaikessa.

– Se oli heidän kotinsa. Kaikki mitä he omistivat, oli siinä veneessä. Se oli heidän elämänsä, Buro kertoi CNN:n haastattelussa.

Pariskunnan kerrotaan suunnitelleen matkaa vuosia ja kyseessä oli CNN:n mukaan heidän ensimmäinen purjehduksensa Karibialla.

Saint Vincentin ja Grenadiinien poliisivoimien komentaja Junior O. Simmons kertoi lauantaina CNN:lle, että epäillyt tekevät poliisin kanssa yhteistyötä ja poliisi tiedottaa asiasta myöhemmin.

BBC kertoo Simmonsin sanoneen, että aluksella on nähty punaista verta muistuttavaa ainetta.

Grenadan poliisivoimien komentaja Don McKenzie sanoi BBC:n mukaan tiedotus­tilaisuudessa, että edelleen on toivoa, että pariskunta ilmestyisi elossa jonnekin, vaikka sille on hänen mukaansa pieni todennäköisyys.

Source Link is.fi