Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_174e5bf9c2b4e6b262b07345cd168e2b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
IL: Julkkiskokki Sami Garam sai harvinaisen diagnoosin – ulko­näkö muuttui rajusti – Uutisalue

IL: Julkkiskokki Sami Garam sai harvinaisen diagnoosin – ulko­näkö muuttui rajusti

Sami Garam kertoo Iltalehdelle, että hiustenlähdön myötä hän on saanut harkitsemattomia kommentteja ihmisiltä.

Sami Garam toukokuussa 2023. Kuva: Antti Hämäläinen/IS

Julkkiskokki Sami Garam, 56, kertoo Iltalehden haastattelussa saamastaan harvinaisesta diagnoosista, joka on muuttanut hänen ulkonäköään radikaalisti. Garamilla on alopecia universalis, joka on tulehduksellisen autoimmuunisairaus pälvikaljun rajumpi muoto.

– Vuosi sitten minulla alkoi lähteä hiukset päästä. Ensin hiusten väri muuttui harmaaksi, kesän aikana lähti kaikki karvat pois. Taudinkuva on alopecia universalis, Garam sanoo IL:lle.

Alopecia areatassa, eli pälvikaljussa, hiuksia ja joskus myös muita ihokarvoja lähtee tarkkarajaiselta alueelta, kun taas alopecia universaliksessa kaikki hiukset ja ihokarvat katoavat, kertoo Allergia.fi-sivusto.

Sami Garamin muuttunut ulkonäkö näkyi tulevan Erikoisjoukot-ohjelman ennakkokuvissa. Kuva: Nelonen / Jere Hietala

Garam on sinut ulkonäkönsä muutoksen kanssa, mutta haluaa tuoda esiin saamiaan tökeröitä kommentteja.

– Se ihmisten asenteessa on jännää, että jos olisin lihonut, kukaan ei uskaltaisi sanoa mitään. Mutta kun hiukset ovat lähteneet, huudellaan ”hei kaljupää, tules tänne”, tai sitten sanotaan, että ”kasvattaisit hiukset, ne ovat kivemman näköiset”. Mutta kun tämä ei ole mun valinta mitenkään! Voisi ensin kysyä, että miksi minulla ei ole hiuksia päässä, Garam sanoo lehdelle.

Garam kertoo Iltalehdelle, ettei kaipaa hoitoa tilanteeseensa, vaan aikoo jatkaa elämäänsä kuten ennenkin.

Garam nähdään rankan Erikoisjoukot-realityohjelman seuraavalla kaudella, joka alkaa 13. maaliskuuta. Ohjelmaa esitetään Nelosella ja Ruudussa.

Sami Garam on Garam & Vermiglio Catering -yhtiön toinen perustaja, ja hän toimi useamman vuoden ajan Ylen Aamu-tv:n kesäkokkina. Hän on naimisissa Nina Garamin kanssa.

Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Source Link is.fi