Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e9f532236e58b0fd3773c09c5160c564, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Isän ja pojan metsästysretki sai karun käänteen – teinipojan sankariteko pelasti isän hengen – Uutisalue

Isän ja pojan metsästysretki sai karun käänteen – teinipojan sankariteko pelasti isän hengen

Karhu hyökkäsi metsästämässä olleen isän ja pojan kimppuun Ruotsissa maanantaina.

Noin 40-vuotias isä ja 15-vuotias poika olivat mukana luvallisessa karhunmetsästyksessä Ruotsissa maanantaina, kun naaraskarhu hyökkäsi heidän kimppuunsa. Molemmat saivat vammoja ja ovat sairaalahoidossa. Toisen vammat ovat vakavia.

Karhun hyökkäys tapahtui tapahtui Ljusdalissa, joka sijaitsee Gävleborgin läänissä Selkämeren länsirannikolla Norlannissa.

– Noin kymmenen aikoihin kuulimme viisi laukausta. Kun emme vähään aikaan enää saaneet yhteyttä isään ja poikaan, lähti toinen passissa ollut metsästäjä etsimään heitä. Molemmat löytyivät loukkaantuneina ja etsijä hälytti paikalle ambulanssin, kertoo jahdin johtajana toiminut Jonny Sjöblom Expressenin mukaan.

Kuollut karhu lojui loukkaantuneiden lähellä.

Sjöblom kuvailee teinipojan urhean väliintulon koituneen pelastukseksi. Sjöblomin tietojen mukaan karhu oli kaatanut miehen alleen, jolloin poika syöksyi paikalle ja löi karhua päähän niin lujasti kuin pystyi.

Karhu kiinnitti nyt huomionsa toiseen uhriin, jolloin isä onnistui nappaamaan aseensa ja ampui karhua. Isä sai karhun kynsissä vakavia vammoja kasvoihinsa ja poika käteensä.

– Olemme kaikki järkyttyneitä. En ole koskaan aiemmin nähnyt karhun hyökänneen ihmisen kimppuun, sanoo Sjöblom.

Lue lisää: SVT: Karhu hyökkäsi metsästäjien kimppuun Ruotsissa

RUOTSISSA karhujen metsästyskausi alkoi maanantaina. Gävleborgin läänissä on annettu lupa maksimissaan 140 karhun kaatamiselle.

Suomessa karhujen metsästyskausi alkoi puolestaan sunnuntaina. Tänä vuonna metsästyskiintiö on Suomessa 140 karhua, mikä on lähes puolet vähemmän kuin viime vuonna.

Karhujen metsästysaika päättyy Suomessa lokakuun viimeinen päivä.

Source Link is.fi