Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b85324eb0eb21ed43b8c964c53cdce5f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Joel Pohjanpalo taisteli Turkissa maalipörssin voitosta, sitten peliaika väheni – seura antoi tylyn vastauksen: ”Ei siinä voinut lähteä kitisemään” – Uutisalue

Joel Pohjanpalo taisteli Turkissa maalipörssin voitosta, sitten peliaika väheni – seura antoi tylyn vastauksen: ”Ei siinä voinut lähteä kitisemään”

Suomen jalkapallomaajoukkueiden kesän ottelut ja naisten EM-kisat nähdään Ylen kanavilla. Katso Huuhkajien otteluohjelma täältä.

Joel Pohjanpalon kausi Turkin liigassa oli erikoinen. Suurella pelaajabudjetilla kauteen lähtenyt Rizespor kynti kentällä, ja putosi lopulta sarjasta.

Pohjanpalo takoi kuitenkin itse maaleja kovaan tahtiin ja taisteli viimeiseen asti koko sarjan maalipörssin voitosta. Silti hän aloitti suurimman osan loppukauden peleistä vaihtopenkin puolelta.

– Ihmettelin totta kai itse samaa, ja seuralta tuli yksinkertainen vastaus. He halusivat antaa peliaikaa pelaajille, jotka saattavat jäädä seuraan myös ensi kaudeksi. Siksi minulle sanottiin, etten tule enää aloittamaan pelejä. Se oli suora, rehellinen mielipide seuralta, eikä siinä voinut lähteä kitisemään. Sitten ei olisi tullut minuutteja ollenkaan, Pohjanpalo kertoo Yle Urheilulle.

Viimeisen kymmenen ottelun aikana Pohjanpalo oli avauksessa vain kahdesti. Vähentyneistä minuuteista huolimatta maalivire pysyi huipussaan ja suomalainen oli lopulta maalipörssin neljäs 16 osumalla.

– Erittäin mielenkiintoinen reissu positiivisessa ja negatiivisessa mielessä. Joukkuepelaajana olen pettynyt putoamiseen, mutta henkilökohtaisesti kausi oli huikea, Pohjanpalo sanoo.

Joel Pohjanpalo puskee ilmassa jalkapalloa.
Turkissa Pohjanpalo esiintyi edukseen etenkin maan suurseuroja vastaan. Lokakuussa hän osui kahdesti Galatasarayn verkkoon.Getty Images

Rizesporilla oli kauden aikana kolme eri valmentajaa, jotka olivat Pohjanpalon mukaan kaikki hyvin erilaisia. Hyökkääjä siirtyi tuntemattomaan turkkilaisseuraan lainalle siirtoikkunan viime hetkillä Leverkusenista, mikä kummastutti monia. Pohjanpalo osoitti epäilijöiden olleen väärässä.

– Jälkeenpäin päätös oli ihan oikea. Pääsin pelaamaan täysin ehjän kauden ja tulosta tuli. Nyt on hyvä paikka etsiä seura Euroopassa ja katsoa, mikä on oikea vaihtoehto, on se sitten jääminen Leverkuseniin, johonkin muuhun Bundesliigan seuraan tai muuhun Euroopan huippusarjaan. Se on vielä täysin auki.

Yksi selvä toive tulevaisuudelle Pohjanpalolla on mielessä.

– Mestarien liiga on henkilökohtaisesti ollut iso unelma. Pari peliä olen siellä pelannut, mutta niitä pelejä haluan lisää, Pohjanpalo sanoo.

Joel Pohjanpalo Leverkusenin paidassa Mestarien liigassa vuonna 2016.
Näitä pelejä Pohjanpalo haluaa lisää. Kuvassa tyylinäyte Mestarien liigasta vuodelta 2016.Getty Images

Huuhkajien taival Kansojen liigassa alkaa lauantaina kotiottelulla tuttuakin tutumpaa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Toinen kohtaaminen on edessä reilun viikon kuluttua Zenicassa. Pohjanpalo myöntää, että arpa olisi voinut tuoda vastaan välillä jonkun muunkin maan.

Edellisissä MM-karsinnoissa Suomi takoi kahdessa ottelussa viisi maalia Bosnian verkkoon. Pohjanpalolla ja koko joukkueella riittää nälkää jatkaa samaa rataa.

– Lähdemme otteluun ihan samoilla aseilla kuin ennenkin. Tiedämme tasan tarkkaan heidän heikkoutensa ja vahvuutensa ja lähdemme iskemään niihin.

Kansojen liigaa pelataan kesäkuun maaotteluikkunassa peräti neljän pelin edestä. Poikkeuksellinen tilanne aiheuttanee tavallista enemmän kokoonpanomuutoksia otteluiden välillä.

– Täytyy myöntää, että tilanne on hieman hankala. Neljä maaottelua pitkän kauden perään on loukkaantumisten suhteen aika riskialtista, mutta näin on päätetty, eikä kitisemään voi lähteä. Keskitymme siihen, että saamme 12 pistettä ja haemme A-liigan nousua. Se on tavoittemme, Pohjanpalo sanoo.

Joel Pohjanpalo 9.10.2021
Pohjanpalo on tehnyt urallaan 11 A-maaottelumaalia.Tomi Hänninen

Maaotteluiden jälkeen Pohjanpalo menee naimisiin, joten edessä on joka tapauksessa ikimuistoinen kesä. Miehen polttareita vietettiin viime viikonloppuna Monacon F1-kisan yhteydessä.

– Se oli huikea reissu. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt katsomassa formuloita, ja mikäs sen parempi paikka olisi ollut niitä seurata kuin Monaco.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa Bosnia ja Hertsegovinan lauantaina 4. kesäkuuta Helsingin Olympiastadionilla. Lähetys on katsottavissa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 18.00 alkaen. Itse ottelu käynnistyy kello 19.00.

Lue myös:

Kevin De Bruyne tyrmäsi kilpailun, josta Huuhkajien pelaajat ovat innoissaan – tästä kiistellyssä Kansojen liigassa on kyse

Teemu Pukki teki Norwichissa kaikkensa, mutta välimallin joukkueen putoaminen varmistui jo hyvissä ajoin – ”Varmasti yksi uran vaikeimmista kausista”

Kun Nikolai Alho teki sopimuksen Kreikkaan, Tim Sparvilta tuli salamana pitkä viesti – ”Jos tarviit joskus jeesiä, niin tässä on muutama tyyppi”

Source Link yle.fi