Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ede83f33f40a4905a00dba2ef361a480, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Johannes Hösflot Kläbo ja Norjan hiihtoliitto viimein sopimukseen – poikkeuksellinen ratkaisu häkellytti NRK:n asiantuntijat – Uutisalue

Johannes Hösflot Kläbo ja Norjan hiihtoliitto viimein sopimukseen – poikkeuksellinen ratkaisu häkellytti NRK:n asiantuntijat

Norjalaishiihtäjä Johannes Hösflot Kläbo saa useita ”vapaapäiviä” maajoukkuetehtävistä hiihtokauden aikana. Omalla ajallaan hän saa vapaasti markkinoida mitä tahansa.

Johannes Kläbo hymyilee haastattelussa.

Johannes Hösflor Kläbo teki Norjan hiihtoliiton kanssa sopimuksen, joka takaa hänelle rahakkaan kauden. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Hiihdon supertähti Johannes Hösflot Kläbo kisaa Norjan väreissä. Hän kuitenkin saa ”vapaapäiviä” maajoukkuetehtävistä lähes viikottain kauden aikana.

Hiihtokauteen jo kuuluvien vapaiden lisäksi Kläbo vaati 8–9 ”vapaapäivää” Tour de Skin (30.12.2023–7.1.2024) jälkeen. Vielä keskiviikkona Norjan hiihtoliitto oli ehdoton nyt sovitun ehdon suhteen.

Kläbolla on nyt käytettävissä ”vapaapäiviä” niin maailmancupkauden aikana kuin Tour de Skin jälkeen. Hänen pitää sitoutua hiihtoliiton markkinointisopimuksiin maajoukkuetehtävien aikana, mutta ”vapaapäivinä” Kläbolla on vapaus tehdä mitä tahansa.

Sopimus velvoittaa Kläbon luopumaan sponsorinsa Uno-X:n logosta maajoukkueasussa.

– Sopimusta oli tarkoitus työstää maanantaina, mutta Johannekselle oli tärkeää sopi tänään (perjantaina), joten teimme vaikioedustussopimuksen, Norjan maastohiihtopäälikkö Espen Bjervig kertoi norjalaiselle TV2:lle.

NRK:n asiantuntijat häkeltyivät

Norjan yleisradioyhtiön NRK:n asiantuntija Jan Petter Saltvedt kuvailee Norjan hiihtoliiton luovuttaneen. Uuden sopimuksen myötä liitto ei pääse hyödyntämään maan isointa hiihtotähteä omassa markkinoinnissaan.

– Kläbo näyttää hiihtoliiton sponsoreita (hiihtoasussaan) kilpailuissa, mutta kisojen ulkopuolella hän on täysin vapaa tekemään mitä tahansa – ja vielä puhtaalla omallatunnolla, Saltvedt huomauttaa.

Norjalaislehti Adresseavisenin toimittaja Birger Löfaldli sanoo NRK:lle, että säännösten mukaan Kläbon osallistuminen maailmancupiin olisi pitänyt kieltää. Sen sijaan Kläbolla on nyt erinomainen mahdollisuus mainostaa hänen omia sponsoreitaan, Löfaldli toteaa.

– Nyt muidenkin, jotka kieltäytyvät maajoukkueen edustamisesta, pitää saada sama mahdollisuus kuin Kläbon. Tämä haastaa koko hiihtoliiton ja sen rahoitusmallin, Löfaldli sanoo.

Johannes Hösflöt Kläbo hymyilee.

Kläbo kertoo olevansa iloinen, että pääsee aloittamaan kautensa Rukan maailmancupissa. Kuva: Tomi Hänninen

Kläbo kieltää rahanhimonsa

Kläbo sanoi perjantaina olevansa kyllästynyt siihen, että häntä kutsutaan rahanhimoiseksi. Kläbon mukaan syytökset ahneudesta ovat olleet kauhein osa neuvotteluita hiihtoliiton kanssa.

– Neuvoteluissa ei todellakaan ole kyse rahasta. Totuus on, että prosessista levitetyt valheet ovat suuresti ärsyttäneet minua.

Kläbo kertoo olevansa iloinen, kun pääsee aloittamaan kautensa 24. marraskuuta Rukan maailmancupissa.

Maastohiihdon maailmancup alkaa 24. marraskuuta Rukalla. Tästä jutusta löydät Ylen näyttämät kisat ja Urheilustudion tiimin tähän talveen.

Source Link yle.fi