Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_414b67b9ec80e4f829838b3fba282a68, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Joulujuhlissa sattunut välikohtaus ajoi kuuluisan näyttelijän syöksykierteeseen – pian kodinhoitaja teki lohduttoman löydön – Uutisalue

Joulujuhlissa sattunut välikohtaus ajoi kuuluisan näyttelijän syöksykierteeseen – pian kodinhoitaja teki lohduttoman löydön

Kuuluisan Barrymoren näyttelijäperheen tytär kuoli olosuhteissa, jotka herättivät epäilyksiä suuntaan ja toiseen.

Tammikuun 25. päivän aamuna vuonna 1960 kodinhoitaja löysi näyttelijä Diana Barrymoren makaamassa mahallaan elottomana Manhattanin-kotinsa sängyllä. Barrymore oli 38-vuotias.

New York Timesin mukaan kuolleen näyttelijättären asunnosta löytyi tyhjiä likööripulloja, unilääkkeitä ja rauhoittavia lääkkeitä. Hollywood-tähden kuolemasta uutisoitiin laajalti. Hänen lääkärinsä uskoi näyttelijän kuolleen luonnollisesti, mutta ystävät olivat toista mieltä.

Grunge-sivuston lukuisiin eri lähteisiin perustuvan artikkelin mukaan Barrymorelle oli tarjoutunut syntymästään lähtien toinen toistaan upeampia mahdollisuuksia. Hän syntyi kuuluisien näyttelijöiden lapseksi, lähetettiin parhaisiin kouluihin ja loi uran Hollywoodissa. Hyvistä aineellisista lähtökohdista huolimatta Barrymorelta puuttui se, mitä hän olisi eniten tarvinnut: vanhempiensa tukea ja huolenpitoa.

– Minulla ei ollut ketään kertomassa, mitä tehdä, Barrymore kertoi CBS-kanavan haastattelussa kolme vuotta ennen kuolemaansa.

John Barrymore esittelee tyttärelleen Dianalle haarniskaa, jota hän käytti Richard III:n roolissa. Kuva: Masheter Movie Archive / Alamy / MVPhotos

Barrymoren oikea nimi oli Joan Strange Blyth, ja hän syntyi New Yorkissa 3. maaliskuuta 1921 John Barrymoren ja Michael Strangen lapseksi. Isä kuului Hollywoodin kermaan, äiti (oikealta nimeltään Blanche Marie Louise Oelrichs) puolestaan tunnettiin runoilijana, näyttelijänä, näytelmäkirjailijana ja varakkaan perheen tyttärenä.

Barrymore opiskeli monissa arvostetuissa yksityiskouluissa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Ensin avautuivat ovet Broadwaylle, sen jälkeen Hollywoodiin. Barrymore oli vain 21-vuotias saadessaan ensimmäisen roolinsa. Tuolloin hän tuskin tunsi isäänsä, jota oli tavannut vain ani harvoin lapsuudessaan. Samaan aikaan John Barrymoren ura oli laskussa, mutta sukunimi avasi nuorelle naiselle oven elokuva-alalle. Vuosien 1941–1944 aikana hän näytteli kahdeksassa elokuvassa.

Diana Barrymoren ura Hollywoodissa hyytyi pian, sillä hän kieltäytyi työskentelemästä komediapari Abbott ja Costellon kanssa. Barrymore jätti Los Angelesin taakseen ja palasi New Yorkiin.

Vuonna 1955 Barrymoren elämä oli jo luisunut alamäkeen. Vanhemmat olivat kuolleet, ura natisi liitoksissaan, ja hän kärsi terveyshuolista ja sekavasta yksityiselämästä. Huhtikuussa Barrymore yritti riistää hengen itseltään nielemällä yliannostuksen unilääkkeitä kiertueella Bostonissa.

– Ajattelin, että mitä väliä. Miksi herätä? Barrymore kertoi kaksi vuotta myöhemmin CBS:n haastattelussa.

Alle kaksi kuukautta tapahtuneen jälkeen Barrymoren aviomies, näyttelijä Robert Wilcox kuoli yllättäen junassa sydänkohtaukseen. Kaksi aiempaa liittoa olivat päättyneet avioeroon.

Diana Barrymore ehti olla naimisissa kolmesti kahdeksan vuoden aikana. Viimeisestä liitostaan hän jäi leskeksi. Kuva: IFA Film / United Archives / MVPhotos

Vuonna 1957 Barrymore julkaisi elämäkertakirjan Too Much, Too Soon, josta tuli ilmestyttyään suuri sensaatio. Barrymore oli raitistunut, ja ura alkoi näyttää elpymisen merkkejä. Pian elämäkerta nähtiin valkokankailla, ja Errol Flynn näytteli entistä ystäväänsä John Barrymorea, joka oli kuollut alkoholismin aiheuttamaan maksakirroosiin 1942.

Diana Barrymoren elämässä näytti kaikki olevan hyvin – ennen kuin hän ratkesi vain viikkoja ennen kuolemaansa. Barrymore oli ollut juhlistamassa joulua näyttelijäkollegoidensa kanssa, kun joku kutsui häntä nynnyksi alkoholista kieltäytymisen takia. Pian Barrymore joi taas rankasti ja käytti alkoholin kanssa barbituraatteja saadakseen helpommin unta. Barbituraatteja käytetään yleisesti unilääkkeinä tai rauhoittavina, ja ne voivat olla alkoholin kanssa tappava yhdistelmä.

Viikko ennen kuolemaansa Barrymore avautui ystävälleen Essee Kupcinetille.

– Aikani on loppumassa, Barrymoren kerrotaan sanoneen.

Kun ystävät kuulivat Barrymoren kuolemasta, he uskoivat, että unilääkkeiden yliannostus koitui naisen kohtaloksi. He miettivät, oliko kyseessä sittenkään tahaton yliannostus.

Diana Barrymore vuonna 1943. Kuva: Everett Collection / MVPhotos

Barrymorelle tehtiin ruumiinavaus, jonka odotettiin paljastavan kuolinsyyn. Hämmennys oli suuri, sillä mitään selittävää tekijää, kuten yliannostusta, ei löytynyt. Lääkäri Milton Halpern määräsi lisätutkimuksia, joissa selvisi Barrymoren kuoleman johtuneen barbituraattien ja alkoholin yhteisvaikutuksesta.

Diana Barrymoren kuoleman on monissa yhteyksissä kerrottu olevan itsemurha, mutta täyttä varmuutta asiasta ei näytä olevan. Testit paljastivat, että Barrymoren veressä oli runsaasti alkoholia, mutta barbituraattien määrä ei olisi riittänyt viemään hänen henkeään. Sen sijaan kuoleman aiheutti lääkeaineen kertyminen kehoon yhdistettynä runsaaseen alkoholiin.

Diana Barrymoren loistokkaasti alkanut Hollywood-ura loppui yksityiselämän myrskyjen takia. Kuva: Everett Collection / MVPhotos

Diana Barrymore ei suinkaan ole ainut sukunsa jäsen, joka on ajautunut ongelmiin päihteiden kanssa. Hänen isoisänsä Maurice, setä Lionel, täti Ethel ja velipuoli John Drew ovat myös kärsineet riippuvuuksista. Näyttelijäsukuun kuuluu myös Hollywood-tähti Drew Barrymore, jonka isä John Drew on.

Diana Barrymore oli 13-vuotias juodessaan alkoholia ensimmäisen kerran, Drew puolestaan yhdeksänvuotias. Kokaiinia Drew Barrymore käytti ensimmäisen kerran 12-vuotiaana.

Tätinsä Dianan tavoin Drew’n suhde näyttelijäisäänsä oli etäinen. Drew Barrymore on sittemmin raitistunut ja onnistunut jatkamaan menestyksekästä uraansa viihdebisneksessä.

Source Link is.fi