Banner Before Header

Juha Larmille tuomio törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta – kaahasi mökkireissulla

YRITTÄJÄ Juha Larm on saanut Pirkanmaan käräjäoikeudessa tuomion törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Syytteen mukaan Larm oli ajanut 100 kilometrin alueella henkilöautolla nopeutta 164 km/h .

Larm määrättiin maksamaan 65 päiväsakkoa, mistä hänen tuloillaan tuli 1170 euroa. Tämän päälle tuli 80 euron rikosuhrimaksu.

Larm selitti aiemmin IS:lle ajaneensa poliisin tutkaan ohituskaistalla 24. kesäkuuta.

– Ajoin juhannusliikenteen mukana ystävien mökille juhannuksen viettoon vaimon kanssa. Kun tie muuttui kaksikaistaiseksi ohitustieksi, ohitin edellä ajavan auton ja palasin takaisin oikeanpuoleiselle kaistalle, Larm kertoi lokakuun alussa.

– Ajoin 100 km/h alueella ohituskaistalla hetkellisesti ylinopeutta 64 km/h.

Larmin mukaan poliisi määräsi hänet välittömästi ajokieltoon.

– Otin ajokieltoni vastaan mukisematta. Totta kai tämä on hankaloittanut työntekoa, mutta se opettaa nöyryyttä. Hyvää on se, että arkiaktiivisuus on lisääntynyt, kun lyhyemmät reissut sujuu kävellen ja pyöräillen. Taksia olen käyttänyt normaalia enemmän ja työmatkoista suurin osa menee vaimon kanssa samalla kyydillä, Larm kertoi.

Larm kertoi myöntäneensä tekonsa heti poliisille.

– Tietenkin se oli multa typerää käytöstä ja poliisilta hyvää toimintaa. Pidän itseäni melko rauhallisena kuljettajana, eikä meillä ollut mihinkään kiire. Lähdin ihan turhaan ohittamaan, kun siinä liikenteessä matkanteko ei nopeudu yhtään. Myönsin paikan päällä poliisille kaiken ja muistaakseni kommentoin vielä kuulustelussa, että tyhmyydestä saa sakottaa. Mielestäni on hienoa, että liikennettä valvotaan ja tieturvallisuudesta pidetään huolta, Larm sanoi.

Source Link is.fi