Banner Before Header

Juhlakohun keskelle joutunut Boris Johnson parlamentin grillattavana – suora lähetys kello 13.45

Britannian pääministeri Boris Johnson joutuu keskiviikkona puolustamaan asemaansa juhlakohun jälkeen maan parlamentissa.

Voit seurata istuntoa suorana yllä olevalta videolta. Lähetys alkaa kello 13.45.

Oppositiossa on uutistoimisto Reutersin mukaan vaadittu Johnsonia eroamaan sen jälkeen, kun ITV News kertoi saaneensa haltuunsa sähköpostiviestin, joka osoitti, että pääministerin virka-asunnon Downing Street 10:n henkilökunta kutsuttiin puutarhajuhliin vuonna 2020 maanlaajuisen korona-lockdownin aikana.

Lue lisää: Sähkö­posti­viesti osoittaa: Boris Johnsonin avustaja kutsui virka-asunnon henkilö­kunnan puu­tarha­juhliin lockdownin aikana – ”Tuokaa omat juomanne”

ITV:n tietojen mukaan noin 40 henkilökunnan jäsentä kokoontui 20. toukokuuta vuonna 2020 Lontoossa sijaitsevan virka-asunnon puutarhaan tuona iltana syömään piknik-ruokaa ja juomaan.

Silminnäkijöiden mukaan joukossa olivat pääministeri Johnson ja hänen Carrie-vaimonsa, mutta Johnson ei ole tähän päivään mennessä kommentoinut, oliko hän paikalla. Odotettavissa onkin, että parlamentti vaatii tänään pääministeriltä vastausta juuri tähän kysymykseen.

Lue lisää: Guardian: Boris Johnson nautti henkilökuntansa kanssa viiniä ja juustoja ilman turvavälejä keskellä tiukkoja koronarajoituksia

Myös jotkut Johnsonin edustamasta konservatiivipuolueesta ovat Reutersin mukaan kyseenalaistaneet pääministerin aseman, koska tämän katsotaan rikkoneen oman hallituksensa säätämiä tiukkoja rajoituksia, joilla pyrittiin estämään koronaviruksen leviämistä.

– Hänen selviytymisensä on tällä hetkellä vaakalaudalla, luonnehti tapauksen arkaluonteisuuden vuoksi nimettömänä pysyttelevä konservatiivilähde Reutersin mukaan tilanteen vakavuutta.

Source Link is.fi