Banner Before Header

Jukka Jalonen kehui uusia pelaajiaan – heitti myös pienen piikin Venäjälle: ”He ovat vielä poikia”

– Kolme paikkaa, kolme maalia.

Näin Leijonien luotsi Jukka Jalonen kiteytti Tshekki-pelin alun. Suomi oli murhaavan tehokas ensimmäisessä erässä ja johti ottelua 3–0, vaikka Leijonien maalivahdille Niclas Westerholmille kertyi 16 torjuntaa.

SaiPan pelaaja Westerholm oli yksi viidestä leijonadebytantista lauantaina. Neljä muuta olivat puolustaja Kasper Kotkansalo sekä nelosketjun muodostaneet hyökkääjät Teemu Tallberg, Ville Petman ja Heikki Liedes.

Jalonen jakoi kaikille kehuja.

– Olimme erittäin tyytyväisiä jokaisen viiden peliin. Petmanin ketju, Kotkansalo ja Westerholm tulivat kaikki todella hyvin mukaan, päävalmentaja hehkutti.

– Ei voi moittia kenenkään peliä. Päinvastoin.

Tshekki kiri ottelussa maalin päähän, mutta Leijonien kädet eivät alkaneet täristä. Luonne kesti.

Stanley Cup -voittaja Valtteri Filppula väänsi vapauttavan 4–2-maalin päätöserässä, eikä Tshekiltä nähty kummoista kiriä. Suomi voitti 4–2.

– Meillä oli sellainen sitkeys ja kärsivällisyys. Pystyimme parantamaan kolmannessa erässä, joka oli paras erämme. Niin sen usein pitää näissä peleissä ollakin, Jalonen totesi.

Jukka Jalosen Leijonat on pelannut Karjala-turnauksessa voitokkaasti. Kuva torstain Venäjä-ottelusta.

Torstaina Leijonat kaatoi Venäjän varsin nuoren maajoukkueen 3–0. Tshekki oli jo kovempi vastus.

– Kun tulee miehiä pelaamaan, tempo nousee, Jalonen vertasi.

– Venäläiset ovat taitavia, muta he ovat kuitenkin vielä vähän poikia. Se näkyy kamppailuvoimassa, kovuudessa ja vauhdissakin kaiken kaikkiaan. Olihan tämä (Tshekki-ottelu) selkeästi vaatimustasoltaan erilainen peli kuin Venäjä-peli. Sen toki tiesimme.

Isänpäivänä eli sunnuntaina ratkaistaan Karjala-turnauksen voitto, kun Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen kello 17.30 alkaen.

Molemmat maat ovat voittaneet kaksi aiempaa otteluaan varsinaisella peliajalla.

– Kova peli on tiedossa, Jalonen ennakoi.

– Turnausvoitto olisi kiva ottaa ja pelaajat tietävät, että tässä pelataan myös henkilökohtaisista asioista. Ei niitä näytön paikkoja ole paljoa ennen ensi kevään kotikisoja. Kaikesta näkee, että pelaajat ovat täysillä mukana. Sitä on hienoa katsoa.

Source Link is.fi