Valtteri Bottas ajoi upeaan voittoon Brasilian sprintissä – Lewis Hamiltonilta nähtiin ällistyttävä nousu

Valtteri Bottas on voittanut Brasilian sprinttikilpailun Sao Paulossa. Suomalainen otti loistavan lähdön, ja nappasi jo ensimmäiseen mutkaan kärkipaikan.

Toiseksi ajoi paalulta startannut Red Bullin Max Verstappen, joka jäi lähdössä selvästi Bottaksesta. Hieman myöhemmin Ferrarin Carlos Sainz jopa ohitti Verstsappenin, mutta hollantilainen onnistui nappaamaan paikan takaisin itselleen.

Sainz piti Red Bullin Sergio Perezin takanaan ja ajoi kolmanneksi.

Bottas lähti sprinttiin pehmeällä renkaalla, kun Verstappen luotti Red Bullin kanssa keskikovaan rengasseokseen.

– Tiesimme, että pehmeästä renkaasta on hyötyä startissa. Se toimi, ja sen jälkeen oli kyse siitä, että selviämme loppuun asti. Olen iloinen, että se toimi täydellisesti, Bottas iloitsi ratahaastattelussa.

Lewis Hamilton lähti kilpailuun joukon hänniltä, mutta nousi peräti viidenneksi. Hamilton lähti sprinttiin viimeiseltä sijalta, sillä hänen aika-ajosuorituksensa hylättiin sääntöjä rikkonen DRS-järjestelmän takia.

Hamiltonin tilanne on vaikea myös sunnuntain kannalta, sillä hän lähtee viiden lähtöruudun rangaistuksen takia kilpailuun kymmenenneltä sijalta.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen lähti sprinttiin sijalta 13, mutta putosi jo kilpailun alkuvaiheessa viimeiseksi. Räikkönen kolaroi tallikaverinsa Antonio Giovinazzin kanssa, ja pyörähti ulos radalta.

Räikkönen onnistui nousemaan pari sijaa, ja oli lopulta 18:s.

Lue myös:

Käänne MM-taistossa: Hamilton hylättiin – Verstappen selvisi sakoilla

Lewis Hamilton voitti sprinttikisan aika-ajot, mutta suoritusta uhkaa hylkäys – Valtteri Bottas kertoi virheistään: ”En ole täysin tyytyväinen”

Source Link yle.fi