Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1e36aeae24a2e6d741c0b44fb8f7590c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jukka Jalonen sai melkoisen lisänimen Venäjällä – Uutisalue

Jukka Jalonen sai melkoisen lisänimen Venäjällä

Suomalainen kiekkoyleisö kohahti aiemmin tällä viikolla, kun Leijonien Jukka Jalonen yhdistettiin NHL-joukkue Florida Panthersin päävalmentajapestiin.

Huhun polkaisi liikkeelle kokenut toimittaja Frank Seravalli.

Torstaina spekulaatioilta katkaistiin siivet. Florida ilmoitti palkanneensa uudeksi valmentajakseen kokeneen Paul Mauricen.

Lue lisää: Jukka Jalosen NHL-unelma murenemassa – sivusto: tämä mies on Floridan uusi valmentaja

Jalosen NHL-yhteyksistä ehdittiin uutisoida laajasti, myös Venäjällä. Urheilusivusto Championat julkaisi keskiviikkona jutun Jalosen mahdollisesta NHL-pestistä. Sivusto antoi artikkelissa kultavalmentajalle dramaattisen lisänimen, kaksikin.

– Lähteekö Suomen hirviön luoja valloittamaan NHL:ää? Eurooppalaisnero Jalosen tie vie kohti unelmaa, Championat julistaa otsikossaan.

”Suomen hirviöllä” viitattaneen Leijoniin, joka on niittänyt upeaa jälkeä arvoturnauksissa. Jalosen, 59, vahtivuoron aikana Suomi on voittanut kolme MM-kultaa, -hopean, pronssin sekä olympiakultaa ja -pronssia.

Lisäksi riihimäkeläinen johdatti Nuoret Leijonat maailmanmestaruuteen vuonna 2016.

Jalonen on kertonut jo pitkään haaveilevansa NHL-valmentajuudesta. Hänen vaihtoehtonsa vähenevät alati, sillä ilman päävalmentajaa olleista joukkueista Dallas Stars, Vegas Golden Knights ja Philadelphia Flyers ovat jo julkistaneet omat valintansa.

Paikkoja on silti auki: esimerkiksi Winnipegissä, Detroitissa ja Bostonissa.

Championatin jutussa pohditaan, miten Jalonen pärjäisi Pohjois-Amerikassa.

– Olennaisin kysymys on se, miten Jalonen sopeutuisi uudelle tasolle? MM-kisoissa hänen käytössään oli vain muutama NHL-pelaaja ja olympialaisissa ei ainuttakaan. Nyt hän kohtaisi divisioonan verran ammattilaisia, jotka rankaisevat armotta virheistä, artikkelissa kirjoitetaan.

Jutussa ei kuitenkaan vähätellä Jalosen valmennuskykyjä.

– Jalonen on psykologisesti taitava. Pelin avaamiseen ja vaikkapa keskialueen miehittämiseen liittyvillä asioilla ei ole mitään väliä, jos valmentajalla ei ole perusymmärrystä siitä, miten pelaajien kanssa tulee kommunikoida.

Jalosen sopimus Leijonien kanssa kattaa vielä ensi kauden. Sopimuksessa on myös optio kaudesta 2023–24 – sekä NHL-pykälä.

Source Link is.fi