Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3ab3c7edc00d49307cd791acc8123f5a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Juuse Saros kommentoi siirtohuhuja: ”Jos joku epätoivoisesti haluaa tarjota isoa pakettia, olisi tyhmää olla kuuntelematta” – Uutisalue

Juuse Saros kommentoi siirtohuhuja: ”Jos joku epätoivoisesti haluaa tarjota isoa pakettia, olisi tyhmää olla kuuntelematta”

Viides tappio kuuteen otteluun katkaisi kamelinselän, eikä se ollut mikä tahansa tappio.

Pudotuspelikisassa edelleen mukana oleva Nashville romahti viime viikolla oman kotiyleisönsä edessä Dallasille lukemin 2-9. Tappio oli Nashvillen seurahistorian rumin kotijäällä koettu. Tämä riitti Andrew Brunetten johtamalle valmennustiimille.

Nashvillen oli tarkoitus lentää myöhään lauantai-iltana suoraan St. Louisista Las Vegasiin, jossa se kohtaa vasta keskiviikkona paikallisen Golden Knightsin. Joukkueen oli tarkoitus mennä sunnuntaina katsomaan tunnetun irlantilaisbändi U2:n konserttia Vegasissa, mutta Dallas-matelu vesitti suunnitelmat. Keikkareissu peruttiin valmennusjohdon toimesta ja joukkue lensikin lauantaina St. Louisista suoraan kotiin.

– GM (Barry Trotz) ja valmentaja taisivat yhdessä tehdä päätöksen, että lennetäänkin suoraan kotiin. Eikä siinä ollut kyse ainoastaan Dallas-ottelusta. Alla oli pari muutakin peliä, missä oli pelattu aika heikosti, vaikka niistä ei rumia tappioita tullut. Ei ole olleet oikein energiat kohdillaan tähdistöottelutauon jälkeen. Sen pohjalta sitten tuli päätös, että Vegasin reissu jää väliin, joukkueen maalivahti Juuse Saros kertaa Yle Urheilulle.

HPK-kasvatti ei jäänyt harmittelemaan tehtyä päätöstä.

– Ihan itseaiheutettu juttu. Olisihan U2 joskus kiva nähdä, mutta jos peli ei ole kunnossa, en näe pudotuspelejä ajatellen kovin viisaaksi lähteä pariksi yöksi Vegasiin heilumaan.

Dallas-ottelusta Saroksella ei ollut jälkipolville juurikaan raporttia annettavaksi. Saros aloitti pelin, mutta tuli pois jo avauserän jälkeen tilanteessa 0-4. Nashvillen kunniaksi on laskettava ryhmän tekemä ryhtiliike. Kaksi päivää romahduksen jälkeen se voitti vieraissa samoista sijoista kamppailevan St. Louisin selkeästi 5-2.

– En muista, olenko urallani ollut aiemmin sellaisessa pelissä kuin Dallasia vastaan. Siinä meni aivan kaikki pieleen ja haettiin sitten ihan kunnon rökitys siitä. Se oli aikamoinen nöyryytys. Se sitten avasi myös kaikkien silmät, ettemme voi pelata näin.

Elintärkeässä ottelussa St. Louisia vastaan Juuse Saros teki tärkeisiin paikkoihin todella isoja torjuntoja.

Vuoristoradalla

Nashville on jopa ylittänyt odotukset. Vaikka sillä on riveissään muutamia tähtiyksilöitä Saroksen, Roman Josin, Filip Forsbergin ja Ryan O’Reillyn tapaan, harva laski kantripumppua mukaan kevään isoon tanssiin. Viime viikkojen vaisuista otteista huolimatta joukkue on tällä haavaa vain kahden pisteen päässä viimeisestä läntisen konferenssin pudotuspelipaikasta.

– Ennakkoasetelmiin nähden ollaan hyvissä asetelmissa, vaikka aika vuoristorataa tämä kausi on ollut. Marras-joulukuulla pelattiin pidempi hyvä putki, josta saatiin pisteitä varastoon. Olemme koko ajan tienneet, että pystymme pelaamaan hyvin, että ei se meille toisaalta minään yllätyksenä ole tullut.

Jos on Nashvillen kausi mennyt vuoristoradalla, samaa termiä Saros käyttää omasta kaudestaan. Maalivahti aloitti kauden tahmeasti, mutta kasasi pakettinsa ja oli loppuvuodesta liigan kuumimpia maalivahteja. Uuden vuoden puolella otteet ovat jälleen ailahdelleet.

Ailahtelu näkyy myös tilastoissa. Esimerkiksi 15 edellisen ottelun torjuntaprosentti on huippuvahti Sarokselle vaatimaton 90,3 ja päästettyjen keskiarvokin kiipeää yli kolmen. Koko kauden mitassa Saroksen pelastetut maalit suhteessa maaliodottamaan ovat miinuksella viiden maalin verran. Menneellä kaudella Saroksen lukema oli plussalla yli 46 osumaa. Tulloin lukema oli sarjan paras.

– On ollut vähän erilainen kausi. Alku oli hidas, mutta sain sitten pelistä kiinni. Joulun jälkeen on sitten taas ollut vähän sellaisia pelejä, että sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Olen vain koittanut ottaa opiksi ja paiskia hommia. Ainakin olen oppinut käsittelemään erilaisia tilanteita, Saros sanoo.

Syitä tason heilahteluille Saros ei osaa tai halua sen suuremmin pohtia.

– Se on tätä urheilua joskus. En ala keksimään tekosyitä sille, yleensä se on monen asian summa. Aina sitä yrittää tehdä hommansa niin hyvin kuin pystyy. Jatkossakin pitää vain jaksaa uskoa omaan tekemiseen.

Vaihtuuko maisema?

Vähintäänkin yhtä mielenkiintoista kuin Nashvillen pudotuspeliralli, on seurata sitä, miten käy Juuse Saroksen NHL:n pelaajasiirtomarkkinoilla. Nashville on keskellä jonkinlaista uudelleenrakennusprojektia ja sillä on AHL:ssä marinoitumassa huipputason maalivahtitalentti Jaroslav Askarov, joten Saroksen nimeä on pyöritelty erilaisissa siirtohuhuissa läpi kauden.

Saroksen viiden miljoonan sopimus Nashvillen kanssa on melko halpa ja kestää kesään 2025. Se tekee suomalaisesta muille seuroille houkuttelevan vaihtoehdon.

Tiedossa on, että useampikin seura olisi kevättä ajatellen vailla luotettavaa maalivahtia. Tämä on pitänyt Saroksen nimen tiiviisti pinnalla. Siirtojen takaraja NHL:ssä on 8. maaliskuuta.

Saroksen mukaan GM Barry Trotzin kanssa sävelet ovat aiheen tiimoilta selkeät.

– Olen tykännyt tavasta, jolla hän kommunikoi suuntaani suoraan. Hän on sanonut, ettei minua olla ensimmäisenä kauppaamassa, mutta jos joku epätoivoisesti haluaa tarjota isoa pakettia, olisi tyhmää olla kuuntelematta, Saros avaa.

Heti perään suomalainen kuitenkin muistuttaa osapuolien yhteisestä tahdosta.

– Molemmilla osapuolilla on tahtotila uuteen sopimukseen. Se on se ensimmäinen suunnitelma ja sitä itsekin toivoo. Mielellään jatkaisin täällä, mutta en ole vielä sen pidemmälle asiaa miettinyt. Tässä bisneksessä voi tapahtua mitä tahansa.

Mystinen ja kivikautinen koodi, Barkovin taide, venäläistähtien itkuvirsi, Pasta ja Boston

Source Link yle.fi