Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_dd92d0f2614974e52977b2a8a8c46f3e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kai Hyttinen katosi julkisuudesta – elämä kuljetti yllättävään paikkaan, josta laulaja löysi sielunmaisemansa – Uutisalue

Kai Hyttinen katosi julkisuudesta – elämä kuljetti yllättävään paikkaan, josta laulaja löysi sielunmaisemansa

Laulaja ja näyttelijä Kai Hyttinen kertoo elämänsä käännekohdista ja viime vuosista. Niin hän tekee harvoin, mutta nyt sille on syy, kun edessä on iskelmälegendojen yhteinen konserttikiertue.

Iskelmätähti Kai Hyttinen on pysynyt poissa parrasvaloista jo pitkään. 76-vuotias laulaja on nauttinut eläkepäivistään Orivedellä.

Hyttisen mukaan julkisuudesta poissa pysyminen on ollut tietoinen valinta.

– Olen systemaattisesti kieltäytynyt kaikista haastatteluista, hän sanoo.

Nyt poikkeukselle on kuitenkin hyvä syy. Hyttisellä on edessään 29. syyskuuta alkava Yhdessä-yhteiskiertue Markku Aron, Lea Lavenin ja Marion Rungin kanssa.

– En kaipaa minkäänlaista julkisuutta, mutta ehkä tämmöinen konserttikiertue sitä kaipaa, Dirlanda-hitistä tunnettu laulaja, säveltäjä ja sanoittaja perustelee.

Elämä on vienyt Hyttisen muun muassa Lappiin eräoppaaksi, kauas ihmishälinästä. Hyttinen muutti 2000-luvun alussa Enontekiön Kilpisjärvelle, jossa kului kymmenen vuotta.

– Kevättalvella hiihdin ihmisten kanssa tunturissa. Toinen sesonki oli ruska-aika. Muina aikoina tein keikkoja.

– Siitäkin otin herkut päältä. Tyypillisesti turistioppaan työhön kuuluu moottorikelkkailua sun muuta, mutta minulle se oli hyvin harvinaista.

Kilpisjärveltä Hyttinen löysi sielunmaisemansa. Ei mistä tahansa Lapista, vaan Tunturi-Lapista.

– Voi katsoa niin pitkälle kuin huvittaa, eikä tule puita vastaan. Varsinkin talvella asiat ovat pelkistettyjä. On vain taivaan väri ja lumi, mikään ei liiku. Se on olotilana poikkeuksellinen ja hieno, hän kuvailee

Kai Hyttinen vuonna 2010. Kuva: Sirpa Räihä

Sitten yksi elämänvaihe sai päätöksensä ja oli aika palata etelään. Hyttinen muutti Pirkanmaalle.

– Tein Lapissa työkseni sitä, mitä ihmiset tekevät lomalla. Alkoi tuntumaan, etten jaksa olla enää lomalla. Oli mentävä taas uusille urille, hän selvittää.

Yksi elämän käännekohdista tapahtui yli kymmenen vuotta sitten, kun Hyttinen kääntyi ortodoksiksi ja opiskeli ortodoksista kirkkomusiikkia Itä-Suomen yliopistossa.

– Olen tehnyt kanttorin hommia, mutta siinä hommassa täytyy olla hyvä rutiini. Jos tekee sattumalta silloin tällöin, lähtee aina alusta.

Ortodoksisuuteen kääntyminen oli pitkään mielessä.

– 2000-luvun alussa aloin opiskelemaan Venäjän kieltä, ja kävin kielikursseilla Pietarissa. Kävelin viiden maissa Pietarin keskustassa, ja jos kirkon ovet olivat auki, kävelin sisään. Syvennyin siihen pikku hiljaa, hän muistelee.

Nykyään Hyttinen laulaa muun muassa Tampereella seurakunnan kuorossa.

– Olen laulanut seurakunnan lähinnä palveluksessa. Minua ei niinkään kiinnostaa ei niinkään kuorossa laulaminen, vaan missä se tapahtuu.

Kai Hyttinen on tehnyt myös pitkän uran näyttelijänä teatterissa ja esiintynyt myös tv-sarjoissa. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

1960-1980 -luvuilla ilmestyi hittejä toisensa perään, kuten Käymään vain, Tuulen tie, Flirtaten, Dirlanda, Nosta lippu salkoon ja Kurki.

Hyttisestä tuli alan isoimpia nimiä. Hän on puhunut aiemmin nuoruuden ”raikulivuosistaan”.

– Kuvittelin tietäväni kaiken. Positiivinen puoli on se, että ilman sitä luuloa ei tulisi tehtyä mitään. Mutta kun onnistuu realisoimaan sen, mitä oikeasti osaa ja mitä oikeasti on, elämä helpottuu.

Alkoholin Hyttinen jätti elämästään jo kauan sitten.

– Mitä vanhemmaksi tulee, oivaltaa, että elämä on rajallista. Miksi käyttäisi ne rajalliset elinpäivänsä huonoon oloon? hän selvittää.

Viime vuosiaan Hyttinen kuvailee tyhjentävästi:

– Olen elänyt. Ei sen enempää eikä vähempää. Olen tehnyt sitä, mitä olen halunnut sillä hetkellä tehdä.

Iskelmälegendat suuntaavat yhdessä konserttilavoille. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Seuraavaksi alkaa konserttikiertueeseen valmistautuminen. Markku Aron, Lea Lavenin, Kai Hyttisen ja Marion Rungin Yhdessä-kiertue alkaa Kotkan Satama Areenasta 29. joulukuuta ja päättyy Joensuun Carelia-saliin lauantaina 24. helmikuuta. Kiertue kattaa 18 kaupunkia.

Konserteissa herätetään henkiin legendojen omia hittejä sekä nähdään muun muassa duettoja.

Source Link is.fi