Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5d4bd97e046cf1325405d0635a4bf2f7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kalustetalo Maskun loputon alekampanja johtamassa miljoonasakkoon – uhkasakot eivät firmaan tehonneet – Uutisalue

Kalustetalo Maskun loputon alekampanja johtamassa miljoonasakkoon – uhkasakot eivät firmaan tehonneet

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Maskun Kalustetalo johtaa markkinoinnissaan kuluttajia harhaan. Tämän takia yritykselle esitetään miljoonan euron seuraamusmaksua.

Selvitysten mukaan Maskun markkinoinnissaan ilmoittamat alehinnat on laskettu sellaisista hinnoista, joita yritys ei todellisuudessa ole tuotteistaan perinyt. Huonekaluja on myyty alennus- tai tarjoushinnoilla noin 80–90 prosenttia niiden kokonaismyyntiajasta.

Suurten alennusten tarjoaminen kuluttajille ei ole sinänsä kiellettyä.

– Alennuksilla ei kuitenkaan saa luoda harhaanjohtavaa mielikuvaa suuresta, jopa yli tuhannen euron alennuksesta, jos tuotetta ei kuitenkaan käytännössä juuri lainkaan tarjota korkeammalla niin sanotulla normaalihinnalla, tiedotteessa todetaan.

Toimiva hintakilpailu ja kuluttajalle tarjottavat alennukset hyödyttävät KKV:n mukaan kuluttajaa, mutta totuudenvastaisten tietojen esittäminen ja harhaanjohtavien ilmaisujen käyttäminen on yksiselitteisen kiellettyä.

Maskun markkinointia on kuluttaja-asiamiehen hakemuksesta käsitelty vuosien varrella markkinaoikeudessa jo kolme kertaa. Markkinaoikeus pisti Maskun alemarkkinointia aisoihin ensimmäisen kerran jo vuonna 2009.

Markkinaoikeus on tuominnut aiemmin Maskulle kieltoja kuluttajansuojalain vastaisesta alennus- ja tarjousmarkkinoinnista sekä asettanut kahdesti uhkasakkoja.

Näillä ei KKV:n mukaan ole ollut tavoiteltua vaikutusta Maskun markkinointiin. Niinpä nyt otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa seuraamusmaksu.

– Käytössä oleva uhkasakolla tehostettu kielto ei ole ollut tehokas, koska asetetut uhkasakot eivät Maskun kohdalla ole olleet riittävän varoittavia. On tärkeää, että tahallisesta kuluttajansuojalain rikkomisesta voidaan määrätä riittävän suuri seuraamusmaksu, sanoo KKV:n johtaja Miina Ojajärvi tiedotteessa.

LUE LISÄÄ: Oikeus määräsi Maskun maksamaan 100 000 euron uhkasakon

Source Link is.fi