Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a35f247b0a3855fa6933c79cefec325a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Katseet kääntyvät Patrik Laineeseen – suomalaistähti latasi itsevarmasti: ”En ala nuoleskelemaan kaikkia” – Uutisalue

Katseet kääntyvät Patrik Laineeseen – suomalaistähti latasi itsevarmasti: ”En ala nuoleskelemaan kaikkia”

NHL-kausi on käynnissä.

Sanoma poimi sarjan suomalaispelaajista viisi, joihin kohdistuu syyskaudella erityistä mielenkiintoa.

Patrik Laine

Columbus Blue Jacketsin suomalaistähti hyökkää uuteen kauteen joukkueensa ykkössentterinä.

Laine on kiihkeästi halunnut kokeilla uutta pelipaikkaa, jolla hän pääsi viime keväänä jo pelaamaan kahdessa ottelussa. Hän syötti tuolloin neljä maalia teholukeman ollessa +3.

Kova pistetuotanto jatkui myös tämän syksyn harjoitusotteluissa.

Laineen pelisilmä ja syöttötaito pääsevät oikeuksiinsa keskikaistalla, mutta mihin hänestä on toden teolla pitkässä juoksussa vaativalla pelipaikalla NHL:ssä?

Vastauksia saadaan syksyn aikana.

Laine puhkuu itseluottamusta. Columbus Dispatch sai seuraavanlaisen vastauksen Laineelta kysymykseen, mihin hän pystyy keskellä verrattuna esimerkiksi Connor McDavidiin, Nathan MacKinnoniin, Auston Matthewsiin ja Sidney Crosbyyn:

– En ala nuoleskelemaan tai pumppaamaan muiden renkaita. Tiedän, että voin kilpailla noiden jätkien kanssa. Siinä on myös syy, miksi haluan tehdä tämän, Laine linjasi sentterinä pelaamisesta.

Mikael Granlund

San Joseen siirtynyt Mikael Granlund on nyt NHL-uransa heikoimmassa joukkueessa.

Mihin Granlund pystyy uudessa tilanteessa vaikean kauden jälkeen? 2000-luvun leijonaikoni saa ainakin joukkueesta ison ruudun, joka pieneni viime kauden edetessä Nashvillessä. Keväällä Granlund hankittiin Pittsburghiin, mutta rooli siellä jäi pieneksi.

Kapteeni Logan Couture on kauden alusta sivussa, mikä kasvattaa Granlundin vastuuta entisestään.

Mitä enemmän Granlund saa revittyä itsestään irti, sitä potentiaalisempi hankinta hän voi keväällä olla jollekin menestystä tavoittelevalle joukkueelle. Jos peli ei kulje millään tasolla, kaudesta uhkaa tulla todella raskas.

Matias Maccelli

Taituri löi viime kaudella läpi ja paukutti 49 tehopistettä Arizonan nimettömässä joukkueessa.

Coyotes on nyt vahvistunut. Hintalaatusuhteeltaan kyseessä lienee liigan paras joukkue. Jos Arizona ei olisi hamstrannut käytännössä uransa jo lopettaneiden pelaajien sopimuksia (Jakub Voracek, Shea Weber, Bryan Little), se ei ylittäisi edes palkkalattiaa.

Jäälle marssiva joukkue on poikkeuksellisen halpa, mutta sillä on Andre Tourignyn alaisuudessa aidosti mahdollisuudet nousta jopa pudotuspelikisaan. Yksi tärkeimmistä pelaajista tässä yrityksessä on Maccelli, jonka pitää pystyä jatkamaan siitä, mihin hän viime kaudella jäi.

Onnistuuko syöttövirtuoosi jatkamaan tehoiluaan, kun nimi on jo laajemmin muun liigan tiedossa ja Coyoteskin otetaan entistä vakavammin vastustajana?

Kuva: Gary A. Vasquez / Reuters

Joonas Korpisalo

Ottawaan isolla pahvilla kiinnitetty maalivahti torjui viime kaudella erinomaisesti ensin surkeassa Columbuksessa ja sitten Los Angelesissa, johon hänet kaupattiin ennen siirtorajaa.

Nyt Korpisalon harteilla on isot odotukset. Hän on lähtökohtainen ykkösvahti ennen vanhaa AHL-pariaan Anton Forsbergia.

Senators pelaa kenties koko liigan vaikeimmin ennakoitavassa divisioonassa. Atlantin divisioonan nousukkaat Ottawa, Buffalo ja Detroit pyrkivät pudotuspeleihin, mutta kaikille ei millään ole tilaa. Kokeneemmat jättiläiset Tampa Bay, Toronto, Boston ja Florida ovat nekin täyttä häkää hakemassa pudotuspelipaikkaa.

Senatorsin viime kausien alut ovat olleet heikkoja, ja päävalmentaja D.J. Smithin penkki kuumenee nopeasti. Pudotuspelipaikkaa janoavassa Ottawassa katseet kääntyvät nopeasti myös uuteen maalivahtihankintaan, jos koppi ei tartu.

Aleksander Barkov

Floridan kapteenin viime syksy alkoi tukkoisesti. Kautta haittasivat myöhemmin myös loukkaantumiset ja sairastelut, mutta Barkov sai lopulta 68 ottelussa kasaan kunnioitettavat 78 tehopistettä.

Barkovilla on kuitenkin potentiaalia temppuun, jonka Mikko Rantanen teki viime kaudella historian kolmantena suomalaisena Jari Kurrin ja Teemu Selänteen jälkeen.

Sataan tehopisteeseen.

Lähellä Barkov on jo käynyt (96 kaudella 2018–19), mutta olisiko nyt aika nousta kolminumeroiseen lukemaan?

Barkov on myös yksi parhaan puolustavan hyökkääjän Selke-palkinnon lähtökohtaisista voittajasuosikeista, kun Patrice Bergeron on ripustanut luistimensa naulaan.

Florida lähtee kauteen ilman kärkipakkejaan, loukkaantuneita Aaron Ekbladia ja Brandon Montouria. Suomalaiskapteenin täytyy ensimmäisten joukossa pitää huoli, ettei Florida syöksy samanlaiseen kurimukseen kuin viime kauden alussa, jolloin se ajautui pahalle takamatkalle. Pudotuspelipaikka tuli lopulta vain vaivoin.

Barkov kertoi elokuussa pudottaneensa kesällä painoaan reippaasti. Vuosi sitten harjoitusleirillä vaaka näytti 105 kiloa, nyt reilua 97:ää. Miten keveys näkyy Barkovin jaksamisessa ja pelissä?

Aleksander Barkov on Florida Panthersin kapteeni. Kuva: Joel Auerbach / Lehtikuva

Source Link is.fi