Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bbcb3c78b0cc7890f8e8c8fe03ce41ab, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kerttu Niskanen kävi huiman kaksintaiston – Harri Kirvesniemi huomasi yhden ison virheen – Uutisalue

Kerttu Niskanen kävi huiman kaksintaiston – Harri Kirvesniemi huomasi yhden ison virheen

Kerttu Niskanen hiihti kakkossijalle yhteislähtökisassa Canmoressa.

Kerttu Niskanen antoi vahvan näytteen vireestään Kanadan Canmoressa maailmancupin kilpailussa. Niskanen hiihti toiseksi 20 kilometrin (p) yhteislähtökilpailussa. Vain loppukirin vienyt Ruotsin Frida Karlsson oli Niskasta vahvempi.

Hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi sanoi Niskasen olleen vahva alusta lähtien. Niskanen luotti hänen arvionsa mukaan perinteisiin vahvuuksiinsa.

Kärkikaksikko piti huolta vauhdinpidosta. Hiihtäjä toisensa jälkeen putosi kyydistä.

– Keulassa hiihtäminen oli helpon näköistä. Kaksi eniten töitä tehnyttä olivat ne, jotka karkasivat. Sopivalla vauhdinpidollaan he hiillostivat muun porukan matkan varrella siihen kuntoon, että muut eivät enää pystynyt seuraamaan, Kirvesniemi sanoi.

Niskasen hiihdosta löytyi Kirvesniemen mukaan vain yksi pieni taktinen kauneusvirhe.

– Loppulaskuun ei olisi pitänyt lähteä missään nimessä keulasta. Kun Karlsson meni ohi viimeiseen mutkaan stadionin hyllyllä, olisi pitänyt hiihtää takana ja koettaa peesistä heittämällä loppusuoralle ohi, Kirvesniemi sanoi.

– Tuskin sekään olisi riittänyt, Karlsson on niin hyvässä sprinttikunnossa. Mutta se oli vähän kuolemaan tuomittu taktiikka, että lähti keulasta.

Hiihdossa ei tänä vuonna järjestetä arvokisoja, joten loppukauden kisoissa panoksena on juuri maailmancupin menestys. Niskasella pelissä on sekä kokonaiscup että niin sanottu distanssimatkojen cup.

Kirvesniemi kiinnitti huomiota siihen, että Niskanen jahtasi ahnaasti matkan varrella olleita kirimaaleja, joista jaettiin maailmancupin pisteitä.

– Se kertoo, että kokonaiskisa kiinnostaa. Kolmossijaan on vielä matkaa, mutta ei se missään tapauksessa mahdottoman kaukana ole, Kirvesniemi arvioi.

Niskanen jätti ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä Vantaan SM-hiihdot väliin. Kirvesniemi sanoi sunnuntain näyttäneen, että ratkaisu oli oikea.

– Se ei välttämättä näy pelkästään tähän viikonloppuun vaan kokonaisuutena loppukauteen. Hän sai tehtyä hieman normaalia harjoittelua, jolla pystyy toivottavasti säilyttämään tasonsa maailmancupin finaaleihin saakka. Kerttu on urakoinut rajusti muihin suomalaisiin hiihtäjiin nähden. Kyllä väliin jättäminen oli ehdottomasti järkevä ratkaisu.

Source Link is.fi