Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_db8cccb566267961c8d6824a1ccda6a8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kiinteistönvälitys­yhtiö sai toiminta­kiellon kahdeksi viikoksi – näin toimitus­johtaja kommentoi – Uutisalue

Kiinteistönvälitys­yhtiö sai toiminta­kiellon kahdeksi viikoksi – näin toimitus­johtaja kommentoi

Aluehallintoviraston mukaan Solid Houselle on annettu jo aiemmin varoituksia lainvastaisesta toiminnasta. Yhtiö pitää viraston langettamaa seuraamusta kohtuuttomana.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää kiinteistönvälitysliike Solid House LKV:n toiminnan 14 vuorokauden ajaksi, avi kertoo tiedotteessaan.

Perusteena on se, että välitystehtäviä suorittavat eivät ole olleet välitysliikkeen palveluksessa laissa tarkoitetulla tavalla. Suurin osa Solid Housen välittäjistä toimii niin sanotulla osakkuusmallilla.

Lisäksi aluehallintovirasto kertoo antaneensa aiemmin välitysliikkeelle varoituksia lainvastaisesta toiminnasta.

Kielto alkaa valitusajan päättymisen jälkeen marraskuun alussa, ellei hallinto-oikeus määrää toisin.

Välitysliike saa saattaa loppuun sellaiset toimeksiannot, jotka ovat kiellon voimaan tullessa edenneet lopullisen kaupan asteelle, kuten loppu­kauppasumman maksamiseen ja kauppakirjan allekirjoittamiseen.

Solid House pitää aluehallintoviraston päätöstä kohtuuttomana ja on hakenut päätökseen muutosta hallinto-oikeudelta.

– Tämä on järkyttävää meidän 80 hengen yritykselle ja ansainnalle. Seuraamuksen kohtuuttomuus on todella uskomaton, yhtiön toimitusjohtaja Leena Tuijula sanoo Ilta-Sanomille.

Yhtiön mielestä sen välittäjien kanssa solmimat osakassopimukset ovat täyttäneet palvelussa olon ehdot.

Siitä huolimatta Tuijula sanoo Solid Housen tehneen sopimuksiin aluehallintoviraston vaatimat muutokset ennen aluehallintoviraston päätöstä.

Aiemmat Solid Housen saamat varoitukset lainvastaisesta toiminnasta ovat Tuijulan mukaan liittyneet yksittäisten välittäjien tekemiin pienimuotoisiin rikkeisiin, joita on tapahtunut yhtiön kokoon nähden vähän.

– Yksi rikkeistä liittyi siihen, ettei yksi välittäjistämme ollut lähettänyt asiakkaalle esittelyn jälkeen myyntiesitettä, josta aluehallintovirasto lähetti meille varoituksen.

– Kenellekään emme aiheuttaneet mitään vahinkoa, Tuijula lisää.

Tuijulan mielestä yhtiön tekemien virheiden pitäisi olla toistuvia, jotta aluehallintoviraston päätöstä voitaisiin pitää perusteltuna.

Aluehallintovirastot valvovat välitysliikkeiden toimintaa.

Aluehallintovirasto voi määrätä määräaikaisen toimintakiellon, jos laiminlyönnit ovat vakavia tai jos ne annetusta kehotuksesta tai varoituksesta huolimatta toistuvat.

Vuodesta 2012 toimineella Solid Housella on 12 toimistoa Helsingissä ja Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa sekä Tallinnassa ja Espanjan Aurinkorannikolla.

Source Link is.fi