Kommentti: Skandaalinkäryinen F1-kisa – sensaatiomainen Lewis Hamilton pelasti farssilta

Se oli täysin odotettua, mutta silti käsittämätöntä.

Kun Max Verstappen työnsi Lewis Hamiltonin leveäksi Brasilian GP:n 48. kierroksella, pidin heti päivänselvänä, että hollantilaista ei rangaista. Sama on nähty ennenkin.

Se oli kuin lätkäpelin jatkoajalla, kun tuomari ”ei halua ratkaista” peliä ja jättää päivänselvän rikkeen viheltämättä – ja juuri niin tulee tekemään jättimäisen väärän ratkaisun.

Kärkipään tilanteita tuomitaan myös F1-sarjassa eri sääntökirjalla kuin muita, ja erityisesti Verstappen on ollut tietynlaisessa suojeluksessa koko F1-uransa. Ihmeteininä kuninkuusluokkaan nousseen hollantilaisen rikkeitä on katsottu läpi sormien eikä häntä ole koskaan pantu kunnolla kuriin.

Siksi Verstappen valitsi jälleen Brasiliassa ratkaisumallin, jossa on samoja vivahteita kuin Ayrton Sennan ja Michael Schumacherin tyylissä takavuosina. Verstappen tarjoaa takaa tulevalle kuljettajalle kaksi vaihtoehtoa: joko väistät tai tulee kolari, ohi ei saa tulla.

Lue lisää: Kommentti: Max Verstappen jatkoi tutulla tyylillä – kolaroineen tähtikuskin otteet ovat Michael Schumacherin pelikirjasta

Red Bullin pelaama mediapeli on sekin varmasti saanut tuomarit varpailleen. Kaikki pelaavat formula ykkösissä pelejään, mutta tallipomo Christian Hornerin ja kumppaneiden jutut olisivat taas varmasti olleet aivan omassa luokassaan.

Likapyykki oli nimenomaan Red Bullin puolelta todella rumaa, kun Verstappen ja Hamilton osuivat kesällä yhteen Silverstonessa.

Onneksi on Hamilton, joka onnistui vielä uudelleen ohittamaan Verstappenin niin, ettei hollantilainenkaan voinut enää turvautua kyseenalaisiin temppuihin. Likapyykki jää paljon pienemmäksi, kun Hamilton otti ansaitsemansa.

Hamilton ajoi yhden uransa parhaista ellei peräti parhaan kisaviikonlopun. Kuka olisi uskonut, että hän nousee ensin sprintissä 20. lähtöruudusta viidenneksi ja sitten kisassa 10. ruudusta voittajaksi?

Sprinttiin Hamilton joutui muuten perältä, koska hänen autonsa takasiipi venyi perjantain tarkastuksessa 0,2 millimetriä (!) liikaa. Tallipomo Toto Wolffin mukaan siipi oli vaurioitunut oikealta puolelta ja venyi siitä johtuen.

Raju ratkaisu siinäkin.

Hamilton voitti kauden neljästä ensimmäisestä kisasta kolme, mutta sen jälkeen voittoja on tullut vain kolme 15:stä kisasta. Silverstonessa Verstappen keskeytti kaksikon kolariin, Venäjällä Verstappenilla oli lähtöruuturangaistus.

Vielä perjantaina saattoi kuvitella, että Verstappen taitaa ratkaista MM-taiston edukseen jo ennen kuukauden kuluttua ajettavaa Abu Dhabin finaalia. Nyt näyttää taas siltä, että yksi kaikkien aikojen kamppailuista ratkeaa sittenkin vasta kalkkiviivoilla.

Toivottavasti tuomaristo tai likainen peli eivät nouse ratkaisevaan asemaan.

Source Link is.fi