Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c073482952606dbb555c17f8eca9bc54, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Krista Pärmäkoski ylsi kolmanneksi Val di Fiemmen yhteislähtökisassa – Uutisalue

Krista Pärmäkoski ylsi kolmanneksi Val di Fiemmen yhteislähtökisassa

Venäjän Natalia Neprjajeva on voittanut naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun Tour de Skin toiseksi viimeisenä päivänä. Upeasti taistellut Krista Pärmäkoski ylsi palkintokorokkeelle kolmanneksi jääden Neprjajevasta 4,8 sekuntia.

Heidi Weng oli toinen häviten Neprjajevalle 3,7 sekuntia.

Kerttu Niskanen oli seitsemäs jääden kärjestä reilut 43 sekuntia. Myös Johanna Matintalokin ylsi kymmenen parhaan joukkoon. Hän oli yhdeksäs jääden kärjestä 51,3 sekuntia. Suomalaisten mainiota päivää täydensi Anne Kyllönen, jokaoli 11:s (+56,6).

Pärmäkoski oli kahden kierroksen eli viiden kilometrin jälkeen kilpailun johdossa. Kuuden kilometrin kirimaalin kohdalla Pärmäkoski oli kolmas, ja sai kokonaiskilpailuun 10 hyvityssekuntia. Kärjestä 21 sekuntia jäänyt Niskanen oli seitsemäs, ja sai neljä hyvityssekuntia ja kymmentenä kirimaalin ohittanut Anne Kyllönenkin sai sekunnin hyvityksen. Pärmäkoski johti kilpailua myös viimeiselle kierrokselle lähdettäessä eli 7,5 kilometrin kohdalla. Neprjajeva nousi kuitenkin johtoon viimeisellä kierroksella. Pärmäkoski oli vielä kiinni toisessa sijassa viimeiseen nousuun lähdettäessä, mutta Weng laski Pärmäkosken ohi viimeisessä laskussa.

Kolmas sija maistui kuitenkin Pärmäkoskelle, joka tuuletti maaliviivan ylitettyään. Pärmäkoski nousi tourin kokonaiskilpailussa neljänneksi (+1.21).

Niskanen on kolmantena (+1.19). Toisen peräkkäisen voittonsa kiertueella napannut Neprjajeva jatkaa tourin kärjessä ja tämän päivän kilpailussa neljänneksi yltänyt Ebba Andersson nousi kiertueella toiseksi.

Natalia Neprjajeva voitti maanantain kilpailun ja johtaa kiertuetta. Kuva: Sergei Bobylev/Getty Images

Miesten 15 kilometrin kilpailu alkaa kello 15.50.

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertue päättyy huomenna tiistaina kuuluisaan loppunousuun. Viimeinen osuus kilpaillaan vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailuna.

Ylellä ei ole tv-oikeuksia Val di Fiemmen kilpailuihin. Tour de Skin huipennusta seurataan tiiviisti Urheilun tuoreimmissa ja huippuhetket tulevat nähtäviksi Ylen digipalveluihin puoli tuntia kisojen päättymisen jälkeen.