Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c6f4caaaa1d8396f005517c4d8b5669c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Koira karkasi Helsinki-Vantaalla lentokentälle – menetti oman Euroopan-lentonsa – Uutisalue

Koira karkasi Helsinki-Vantaalla lentokentälle – menetti oman Euroopan-lentonsa

Finnairin Euroopan lennolle lähdössä ollut koira pääsi karkuun kuljetushäkistään varhain maanantaina Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Paitsi häkistään, koira onnistui livahtamaan ulos koko terminaalirakennuksesta.

IS:n tiedon mukaan koira ei ollut koolla pilattu.

Hätäkeskus sai ilmoituksen syntyneestä tilanteesta kello 7.11.

– Se pääsi asematasolle, lentoasema-alueelle, mutta ei onneksi juossut lentokoneiden suuntaan, kertoo Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist.

– Vaaratilanteita ei syntynyt.

Lentoasemalla toimiva Finaviaa palveleva pelastuslaitoksen yksikkö lähti välittömästi mukaan koirajahtiin.

– Lopulta sen sai kiinni Finnairin henkilökuntaan kuuluva. En tiedä, millainen koirakuiskaaja hän oli, Tallqvist kertoo.

– Siihen meni parikymmentä minuuttia.

Kiinniotto tapahtui Finnairin catering-toimintojen eli Finnair Kitchenin luona, mistä päätellen muonitus oli lähempänä koiran sydäntä kuin oma matka tai lentokonebongaus.

Paikalle pyydettiin myös koiran omistaja.

Livohkaan lähtiessään koira oli odottamassa siirtämistä omalle matkustuspaikalleen lentokoneen ruumaan. Omistajalla oli oma paikka matkustamon puolella.

– Lento siirtyi hänen (koiran) osalta seuraavaan päivään, Tallqvist sanoo.

Todennäköisesti myös omistajan.

Koiran karkumatka ei Tallqvistin mukaan aiheuttanut lentojen myöhästymisiä yli sen, mitä niitä maanantaina myöhästeli muutenkin haastavan sään vuoksi.

Etelä-Suomessa satoi jäätävää tihkua.

Tapana on, että kun koira lähtee lentämään, omistaja luovuttaa sen omaan häkkiin suljettuna lähtöaulassa henkilökunnalle, joka siirtää sen matkatavara-aulaan, mistä se toimitetaan edelleen koneen ruumaan.

– Nyt häkin lukitus oli jostain syystä auennut ja se lähti seikkailemaan. Vaikea sanoa, millainen Houdini se oli tai mitä siinä tapahtui, Tallqvist pohtii.

Harry Houdini (1874-1926) oli yhdysvaltalainen, unkarilaissyntyinen kahlekuninkaaksi kutsuttu taikuri ja meedio, joka tuotteisti käsiraudoista, pakkopaidoista ja erilaisista suljetuista, myös vedenalaisista, tiloista vapautumisen.

Tallqvist ei ota kantaa koiran rotuun eikä siihen, mihin se oli matkalla.

Aamun aikataulujen perusteella Düsseldorf on vahva ehdokas.

Source Link is.fi