Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_22427c4b7c3a1f8fda99069d5041d8af, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Kuin salama olisi iskenyt” – rankka­sateet ja maan­vyöryt moukaroivat edelleen Kaliforniaa – Uutisalue

”Kuin salama olisi iskenyt” – rankka­sateet ja maan­vyöryt moukaroivat edelleen Kaliforniaa

Yhdysvaltain Kaliforniaan odotetaan vielä lisää sateita ainakin tiistaina.

Yhdysvaltojen Kaliforniaa viime päivät riepotelleet sateet ja tuulet ovat aiheuttaneet ainakin kolmen ihmisen kuoleman.

Maanantain aikana osavaltiossa satoi jopa puolen vuoden sademäärä. Los Angelesin piirikunnassa sadetta mitattiin jopa 25 senttimetriä alueellisesti, mikä on paljon.

Los Angelesin pelastusviranomainen kertoi, että maanantain aikana kirjattiin 130 tulviin liittyvää tehtävää ja 39 muuta vahingontorjuntaa. Rankkasateiden odotetaan jatkuvan tiistain aikana, Yhdysvaltain kansallinen sääpalvelu varoitti. Ne voivat tuoda mukanaan edelleen vaarallisia tulvia ja maanvyörymiä.

Koteja ja autoja tuhonneita maanvyörymiä oli ainakin Hollywood Hillsin ja Beverly Glenin alueilla, jotka tunnetaan miljoona-asunnoistaan.

– Se oli kuin salama olisi iskenyt. Kun menin ulos katsomaan, mitä on tapahtunut, näin vedenlämmittäjän sillä paikalla, missä talo oli ennen, Dave Christensen sanoi KTLA-kanavalle.

Sateet ovat vyöryneet Kaliforniaan Tyyneltämereltä niin sanotusta ilmakehän joesta eli kosteuskeskittymästä, joka on asettunut osavaltion päälle useammaksi päiväksi.

Vaikka sateet ovatkin tavallisia talviaikaan Kaliforniassa, on ilmastonmuutos tehnyt niistä tutkijoiden mukaan entistä voimakkaampia samalla kun se lisännyt myös muita sään ääri-ilmiöitä.

Source Link is.fi