Banner Before Header

Kuninkaalliset osallistuivat kuningattaren kiitosjumalan­palvelukseen

KUNINGATAR Elisabetin 70-vuotisen hallitsijakauden kunniaksi järjestettävät juhlallisuudet jatkuvat Britanniassa tänään perjantaina 3. kesäkuuta. Perjantaina ohjelmassa on kiitosjumalanpalvelus St. Paulin katedraalissa (suom. Pyhän Paavalin katedraali).

Kuninkaallista perhettä odotetaan saapuvaksi paikalle noin kello 11. Ilta-Sanomat näytti suoran lähetyksen kuninkaallisten saapumisesta kirkkoon kello 12:00 sekä heidän poistumisestaan noin kello 14.30.

Suora lähetys aukeaa artikkelin alussa olevaan videoikkunaan.

Buckinghamin palatsi tiedotti torstaina kuningattaren jättävän kiitosjumalanpalveluksen väliin torstaina kokemansa huonovointisuuden vuoksi.

– Ottaen huomioon matkat ja sen mitä huomiseen kiitosjumalanpalvelukseen osallistuminen vaatii, Hänen majesteettinsa on harmikseen päätynyt siihen tulokseen, ettei hän aio osallistua, tiedotteessa sanottiin.

Lue lisää: Kuningatar Elisabet huonovointinen – jättäytyy pois perjantain kiitosjumalan­palveluksesta

BBC:n mukaan St Paulin katedraalissa järjestettävä kiitosjumalanpalvelus olisi ollut yksi platinajuhlien tärkeimmistä tapahtumista uskonnolliselle kuningattarelle. On arveltu, että jumalanpalvelus olisi ollut peräti hänen suosikkinsa kaikista juhlaan lukeutuvista tapahtumista.

Kuningatar on hiljattain jättäytynyt pois myös muista tilaisuuksista terveysongelmien vuoksi. Aiemmin tässä kuussa uutisoitiin kuningattarelta jäävän väliin muun muassa kesän kuninkaalliset puutarhajuhlat.

Jumalanpalvelukseen osallistuvat ainakin prinssi Charles ja herttuatar Camilla sekä prinssi William ja herttuatar Catherine. Myös prinssi Harry ja herttuatar Meghan on lähteiden mukaan kutsuttu kiitosjumalanpalvelukseen.

Source Link is.fi