Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b783b3bfbf54289f8bbee525749098bc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Latelan Laurin taloremontista muodostui todellinen taistelu – kattokin lähti pään päältä – Uutisalue

Latelan Laurin taloremontista muodostui todellinen taistelu – kattokin lähti pään päältä

Lauri Huttusen valtava remonttiurakka ottaa takapakkia Latelan Laurin hurja remontti -sarjassa, kun paukkupakkaset koettelevat remppaajia.

Puolet talosta puretaan, ja lumi tuiskuaa rakennuksen sisälle, kun katto joudutaan purkamaan. Näistä lähtökohdista alkaa suomalaiset hurmanneen Latelan Laurin hurja remontti -sarjan toinen kausi.

Tv-katsojat ovat päässeet elämään mukana valtavassa remonttiurakassa, kun Lauri Huttunen ja Sari-Anna Leppänen kunnostavat kirjailija Väinö Linnan entistä kotitaloa asumiskuntoon.

Pariskunta oli jo haaveillut juhannustansseista omassa tuvassa, mutta työmäärälle ei näy loppua, kun talon todellinen kunto paljastuu. Kakkoskaudella jännitetään, valmistuuko talo asuttavaan kuntoon ennen kuin muuttokuorma kaartaa pihalle.

– Viime vuosi oli tosi kova. Meillä oli vauhti päällä ja ihan itseäkin jännittää, mitä sarjassa näkyy, Huttunen sanoo.

– Oltiin niin väsyneitä, ettei meillä ole hirveästi muistikuvia siitä, mitä lokakuusta joulukuuhun on tultu tehtyä. Sen jälkeen tulikin käytännössä kuukauden stoppi, kun oltiin niin poikki.

Remonttia on tehty kiihkeästi, mutta tällä hetkellä aikaa jää kuitenkin muuhunkin kuin talon kunnostukseen. Kuva: Kalle Parkkinen

Uusissa jaksoissa sää koettelee parin rakennusprojektia oikein olan takaa.

– Oli aika raju meno luontoäidin suhteen. Lunta tuli tupaan kirjaimellisesti, kun katto oli auki. Pyörin pilkkopimeässä otsalampun kanssa, ja kyllä se kropassa tuntui, kun oli 15 tuntia ollut pihalla pakkasessa, Huttunen muistelee.

– Tuolta löytyy lumen alta melkoisen paljon romua laudanpätkistä rakennusmuoviin, joten meillä on edessä parin viikon siivoustalkoot, kun lumet sulavat, Lauri Huttunen sanoo. Kuva: Kalle Parkkinen

Pari sanoo suoraan, että hirsilinnan kunnostamisesta on välillä ollut huumori kaukana.

– Kun pakkasta alkaa olemaan –20 astetta niin kaikki koneetkin hyytyvät. Kuvausten aikaan teimme pitkälti ulkotöitä, joten olosuhteet olivat vaikeat. Siitäkin selvittiin, mutta aika tilttiin me molemmat itsemme vedettiin, Leppänen sanoo.

– Joulun tienoilla meillä ei ollut vielä sisävessaa eikä suihkua. Kun älyttömät pakkaset alkoi, ja Crocsit jäätyi rantasaunan betonilattiaan kiinni, niin päätin, että huomenna mennään rautakauppaan ja laitetaan suihkukaappi ja vessa kuntoon, Huttunen virnuilee.

– Siinä on melkoinen urakka muuttaa kolme ihmistä, kaksi koiraa ja neljä hevosta uuteen kotiin, Sari-Anna Leppänen ja Lauri Huttunen kertovat. Kuva: Warner Bros Discovery

Parhaillaan he rakentavat hevosille sairauskarsinaa sekä kokonaista lämmintä tallin puolta, ja muitakin projekteja on suunnitteilla. Nyt aikaa jää kuitenkin muuhunkin kuin remonttiin.

– Olimme molemmat loppuvuodesta poissa töistä niin paljon kuin mahdollista, muuten remontista ei olisi tullut mitään. Nyt olemme kirineet syksyllä leipätöihin syntynyttä aikavelkaa ja ottaneet tarkoituksella aikaa myös pelkkään yhdessäoloon, Leppänen sanoo.

– Remonttiin verrattuna tuntuu aika kevyeltä olla kahdeksan tuntia päivätyössä. Ei tarvitse hötkyillä yhtä paljon, Huttunen komppaa.

Remppa siis jatkuu edelleen, mutta ei aivan niin kiihkeällä vauhdilla kuin ennen.

– Olemme laskeskelleet, että ensi talvena on jo sellainen tilanne, että päärakennus ja navettarakennus ovat tikissä. Sen jälkeen edetään oman jaksamisen puitteissa, Leppänen arvioi.

– Niin tai lumitöitähän tässä on tehtävänä useampi tuhat neliötä, joten sanotaanko, että hommaa riittää talvisin muutenkin, Huttunen toteaa.

Latelan Laurin hurja remontti, ke 13.3. alkaen TV5 klo 19.55

Source Link is.fi