Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_df713c7d17ee4d1571addd6580a999f5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Leijonat jyräsi avausvoittoon Helsingissä! Sami Vatanen takoi kovat tehot – venäläispelaajan törkyniitti kuohutti – Uutisalue

Nimivahvalla joukkueella Karjala-turnaukseen lähtenyt Leijonat kaatoi Venäjän vakuuttavasti 3–0.

Suomen tehomiehinä häärivät Sami Vatanen (0+2) ja Miro Aaltonen (1+2). Maalinteossa onnistuivat myös Harri Pesonen ja Valtteri Filppula.

Maalinteon aloitti Pesonen toisessa erässä. Hetken kuluttua oli Aaltosen vuoro onnistua. Filppula kaunisteli numeroita päätöserässä.

Leijonat teki kaikki maalinsa ylivoimalla. Viime kevään MM-sankari Jussi Olkinuora pelasi nollapelin.

Nuorella joukkueelle Helsinkiin saapunut Venäjä väläytteli mutta ei lopulta mahtanut mitään rutinoituneelle Suomelle.

Etenkin ottelun toinen ja kolmas erä olivat Leijonilta vakuuttavaa pelaamista. Avauserässä Venäjä iski vielä terävästi vastaan ja antoi kovaa painetta, mutta pelin edetessä Leijonat tylsytti vastustajansa.

Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Venäjän pelaajat alkoivat turhautua, kuumentua ja sortua jäähyilyyn.

Ivan Zintshenko lensi suihkuun taklattuaan Vatasta törkeästi päähän päätöserässä. Vatanen ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa. Filppula rankaisi viiden minuutin ylivoimalla ja katkaisi Venäjän selkärangan lopullisesti.

Venäjä–Suomi 0–3 (0–0, 0–2, 0–1)

1. erä: Maaliton.

Jäähyt: 1.42 Artjom Galimov V 2min, 15.16 Ivan Zintshenko V 2min.

2. erä: 27.49 Harri Pesonen (Miro Aaltonen–Sami Vatanen) 0–1 yv, 31.41 Aaltonen (Vatanen) 0–2 yv.

Jäähyt: 20.41 Joukkuerangaistus (liikaa pelaajia jäällä) S 2min, 23.55 Vili Saarijärvi S 2min, 26.34 Aleksandr Nikishin V 2min, 30.59 Sergei Telegin V 2min, 30.59 Daniil Vovtshenko V 2min, 32.07 Mikael Ruohomaa S 2min.

3. erä: 47.41 Valtteri Filppula (Aaltonen–Iiro Pakarinen) 0–3 yv.

Jäähyt: 44.48 Zintshenko 5+20min, 50.37 Galimov V 2min.

Maalivahtien torjunnat: Dmitri Shugaev V 11+10+12=33, Juho Olkinuora S 7+4+6=17.

Rangaistukset yhteensä: Venäjä 6×2 min, 1×5+20min, Suomi 3×2 min.

Yleisöä: 8  179.