Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4449c81e8561b4295a62e74d2bccba84, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Leijonat vei Jukurien tähtipelaajat kesken runkosarjan voittotaistelun – Olli Jokiselta yllättävä näkemys – Uutisalue

Leijonat vei Jukurien tähtipelaajat kesken runkosarjan voittotaistelun – Olli Jokiselta yllättävä näkemys

Jukurit kamppailee tällä viikolla tärkeissä otteluissa ilman kahden kärkiketjunsa pelaajia. Päävalmentaja Olli Jokisen mukaan nyt mitataan Jukurien joukkueen syvyyttä.

Olli Jokisen katse kentälle.

Olli Jokinen on saanut Jukurit hurjaan liitoon. Kuva: Mikko Lieri / All Over Press

Jääkiekon SM-liigan runkosarjan voittotaistelu tiivistyy, kun otteluita on jäljellä joukkueesta riippuen kymmenestä neljääntoista.

Ilves on tällä hetkellä runkosarjassa piikkipaikalla viiden pisteen erolla Tapparaan, mutta se on pelannut neljä ottelua paikallisvastustajaansa enemmän. Kolme ottelua tupsukorvia vähemmän pelanneen Jukureiden ero kärkeen on yhdeksän pistettä.

Oman mausteensa voittokamppailuun tuo tällä viikolla Ruotsissa 8.–11.2. pelettava EHT-turnaus. Jukureilta EHT-turnaukseen lähtee viisi, Ilvekseltä neljä ja Tapparalta kaksi pelaajaa.

Jukureilta turnaukseen lähtee kaksi kärkikenttää, sillä Leijoniin valittiin Niko Huuhtanen, Patrik Puistola ja viimeisimpänä Pekka Jormakka. Tšekin joukkueeseen Mikkelistä matkaavat puolestaan veljekset Michal ja Ondrej Kovarcik.

Jokinen totesi vielä yli vuosi sitten Yle Urheilulle, kuinka Liigan pelaaminen EHT-otteluiden aikana on käsittämätöntä. Hän myös kiitteli tuolloin Kari Jalosta, joka jätti valitsematta Jukurien tšekkipelaajia maajoukkueeseen otteluruuhkan takia.

Nyt hän suhtautui aiheeseen maltillisemmin.

– En ole oikeastaan tästä mitään mieltä. Tulin tänne kolme vuotta sitten ja kuulin, että täällä on tällainen käytäntö. Valmentajat valmentavat, pelaajat pelaavat ja sitten on muut, jotka tekevät näitä päätöksiä. Niiden kanssa eletään, Jokinen sanoo Yle Urheilulle.

– Tämä on ollut tiedossa kauden alussakin, että näin voi käydä. Ei siinä mitään. Nyt mitataan organisaation syvyyttä ja sitä, pystyykö meillä nämä maajoukkuepelaajia korvaavat pelaajat nousemaan siihen rooliin, mitä ovat halunneet koko kauden. Ei auta itku mihinkään suuntaan, päinvastoin, Jokinen jatkaa.

Niko Huuhtanen hymyilee Patrik Puistolalle.

Niko Huuhtanen ja Patrik Puistola ovat olleet vireessä Jukureissa. He ovat pelanneet samassa ketjussa. Kuva: All Over Press

Muille mahdollisuus

EHT:lle lähtevä viisikko pitää Jukurien sisäisen pistepörssin kärkisijoja. He ovat myös tehneet lähes puolet (72/156) Jukurien maaleista.

Jokinen toteaa, että nyt muut pelaajat saavat hienon mahdollisuuden pelata esimerkiksi ylivoimalla ja muutenkin suuremmalla jääajalla.

– Ne pelaajat, jotka ovat kysyneet ylivoima-aikaa ja jääaikaa, saavat nyt hienon näytönpaikan. Jokaisessa joukkueessa on kumminkin pelaajia, jotka ovat tyytymättömiä omaan peliaikaan ja rooliin, vaikka kuinka hyvin pärjäisivät.

Olli Jokinen antaa ohjeita vaihtopenkillä.

Jokisen Jukurit on tällä hetkellä runkosarjassa kolmannella sijalla. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Jukurit kohtaa keskiviikkona kotikaukalossaan Tapparan ja perjantaina vieraissa TPS:n. Tappara pelaa Jukurit-ottelun lisäksi perjantaina SaiPaa vastaan, mutta Ilves pelaa vain yhden ottelun Lahdessa Pelicansin vieraana.

– Pelaamme isoista asioista, kun runkosarjan voitto on vielä hyppysissä. Odotan, että nämä pelaajat pystyvät pelaamaan meidän peliämme. Tämä on hieno paikka heille.

Jormakka palaa Leijoniin

Viimeisimpänä Leijoniin liittyi Jormakka, jota Jokinen kehui jo viime viikolla EHT-tason pelaajaksi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Jokinen totesi jo silloin, että olisi hienoa nähdä Jormakka maajoukkueessa.

Pekka Jormakka hymyilee Jukurien paidassa.

Pekka Jormakka nähdään pitkästä aikaa maajoukkueessa. Kuva: Lehtikuva

Edellisen kerran vuoden 2018 MM-kisoissa ollut Jormakka on puhunut monta kertaa haastatteluissa, kuinka hän haluaa nousta tällä kaudella takaisin maajoukkueeseen.

– Tämä on erittäin iso juttu ”Jorelle”. Hän kuitenkin ansaitsee sen. Vaikka hän meni varamiehenä, niin ehkä hän olisi jollain tavalla ansainnut paikan jo alkuperäisessä joukkueessa.

– Tietysti tulee aina se vastaan, voiko yhdestä joukkueesta niin monta pelaajaa ottaa. Nyt sattui loukkaantumisia ja hyvä, että satuimme (Jere) Lehtisen kanssa olemaan samassa paikassa illalla. Saimme aika nopeasti Joreen yhteyden ja hänet EHT:lle. Hieno juttu.

Source Link yle.fi