Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1820a32e59159a3b40c84f636d47b826, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Leijonilla voitokas Ruotsin EHT-turnaus – Larmi kesti ruotsalaisen ”rumpukuivauksen” – Uutisalue

Leijonilla voitokas Ruotsin EHT-turnaus – Larmi kesti ruotsalaisen ”rumpukuivauksen”

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen sai paljon aihetta iloon Ruotsin EHT-turnauksessa.

Emil Larmi pelikatkon aikana.

Emil Larmi arkistokuvassa Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen otteet EHT-peleissä marraskuussa Tampereella ja joulukuussa Zürichissä jättivät toivomisen varaa: kaksi voittoa Sveitsistä ja kahdesti tappiot niin Tshekille kuin myös Ruotsille.

Mutta kauden kolmas EHT-koitos oli eri maata: Leijonat marssi turnausvoittoon 4–2-voitoilla Sveitsistä ja Tshekistä ja erityisen makealla 2-1-voitolla turnausisäntä Ruotsista, sinikeltaisten kotiyleisön edessä Karlstadissa.

– Kolme voittoa neljässä päivässä, ja vain viisi päästettyä maalia. Uusia pelaajia oli taas mukana, ja he suoriutuivat hyvin näistä karkeloista. Tyytyväinen täytyy olla, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi STT:lle puhelimitse.

– Ruotsia vastaan oli kova taistelu. Heillä on erittäin hyvä joukkue, jopa paras mitä vastaan on pelattu. Kovalla taistelulla ja hyvällä maalivahtipelillä hieno voitto, Jalonen täydensi.

Ruotsia vastaan torjunut, Växjössä pelaava Emil Larmi oli loistovireessä. Larmi pysäytti kaikkiaan 35 laukausta ja osan niistä akrobaattisesti. Varsinkin päätöserässä Tre Kronor myllytti armottomasti Larmin edessä, mutta suomalaisvahti venyi muhkeaan 18 torjuntaan. Ruotsalaisvirkaveli Marcus Högberg selvisi ottelussa 11 torjunnalla.

– Pikku rumpukuivaus oli päällä, mutta selvittiin, Larmi myhäili TV5-kanavan haastattelussa työntäyteistä iltaansa.

”Marginaalit” Tre Kronoria vastaan

Suomen maalit ottelussa tekivät Eemeli Suomi ja Pekka Jormakka. Jukurit-hyökkääjä Jormakka, 33, hälytettiin alkuviikosta Ruotsin EHT-koitokseen muutaman poisjäännin myötä, ja ottelut olivat hänelle ensimmäiset Leijonissa sitten kevään 2018 MM-kisojen.

– Nyt lähdetään Mikkeliin töihin, ja mennään siellä päätyyn asti. Ja sitten katsellaan, nähdäänkö Prahassa, kokenut Jormakka väläytteli näkymiä keväälle niin Jukureiden kuin myös Tshekissä vajaan kolmen kuukauden päästä alkavan MM-turnauksen osalta.

Ruotsi marssi otteluun seitsemän pelin EHT-voittoputkessa, ja Suomesta sillä oli voitto maiden viidestä viime kohtaamisesta. Nyt päävalmentaja Sam Hallam jäi manailemaan ”marginaaleja”.

– Uuvutimme Suomen (paineella), mutta marginaalit olivat meitä vastaan, Hallam muotoili Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

Seuraava etappi Jalosella on tuttu eli pelaajaseuranta kohti MM-huumaa, ja sitä tehdään tutusti myös rapakon takana: päävalmentaja ja Leijonien GM Jere Lehtinen suuntaavat 12. maaliskuuta tarkkailemaan NHL-liigan suomalaispelaajia.

– Meillä on kahdeksan peliä siellä. Ja 7. huhtikuuta alkavat sitten MM-leirit, Jalonen kertoi.

Source Link yle.fi