Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5e0f58de98344b802b3714d622e73bed, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tieto suomalaisten äänestys­käyttäytymisestä hämmensi Jaana Pelkosta: ”Näillä asioilla ei pitäisi olla mitään merkitystä” – Uutisalue

Tieto suomalaisten äänestys­käyttäytymisestä hämmensi Jaana Pelkosta: ”Näillä asioilla ei pitäisi olla mitään merkitystä”

Jaana Pelkonen kuvaili Haavistoa persoonaksi, joka kykenee yhdistämään eritaustaisia ihmisiä ja kuuntelemaan.

Kokoomuksen entinen kansanedustaja Jaana Pelkonen kuvaili olleensa yllättynyt siitä, miten ehdokkaan seksuaalinen suuntautuminen on noussut merkitykselliseksi asiaksi presidentinvaalien aikana.

Pelkonen toimi valitsijayhdistyksen presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston kansalaisvaltuuskunnan puheenjohtajana.

– Se on ollut itsellekin suuri yllätys ja ihmetyksen aihe. Näillä asioilla ei pitäisi olla mitään merkitystä, Pelkonen sanoi sunnuntaina IS:n vaalilähetyksessä.

Hän kuvaili järkyttävän suureksi niitä lukuja, jotka kertovat siitä, kuinka monelle äänestäjälle on ollut merkitystä ehdokkaan seksuaalisella suuntautumisella.

Helsingin Sanomien aiemman gallupmittauksen mukaan 40 prosenttia Alexander Stubbia (kok) äänestäneistä piti Haaviston seksuaalista suuntautuneisuutta presidentille epäsopivana.

Pelkonen on kuulunut alusta asti Haaviston kannattajajoukkoihin. Hänen mukaansa kyse on pitkäaikaisen ja arvostetun kollegan tukemisesta presidentiksi. Pelkonen kertoi ilmaisseensa tukensa Haavistolle jo ennen kuin tämä oli päättänyt ehdokkuudestaan.

Source Link is.fi