Banner Before Header

”Live on live, mitä vain voi tapahtua” – Monista tv-ohjelmista tuttu muusikko Katja Lappi muistelee suoran lähetyksen täpärää tilannetta

Muusikko, pianisti ja monista viihdeohjelmista tuttu kapellimestari Katja Lappi kertoo olleensa mukana suositun Putous-ohjelman tekemisessä jollain tavalla toisesta kaudesta lähtien.

Nyt on käynnissä viihdeohjelman neljästoista kausi ja tälläkin kertaa Lappi istuu koskettimien takana johtamassa livebändiä.

Vaikka kokemusta lauantai-illan suorista lähetyksistä on pitkältä ajalta, perhosia on välillä vatsan pohjassa.

– Kyllä siinä aina se kutkutus on. Live on live, ja siellä voi sattua ja tapahtua mitä vaan.

Lappi kertoo, että myös bändin pitää olla jatkuvasti valmiina yllättäviin tilanteisiin ja joskus myös improvisaatioon – aivan kuten näyttelijöidenkin.

– Nyt heti ekassa jaksossa oli myös musaimproa, että se oli suoraan syvään päätyyn [hyppy] myös minulle.

Joskus tilanteet muuttuvat hyvinkin nopeasti ja yllättäen. Lappi muistelee, miten jollakin kaudella muusikoiden korvanappiin tuli tieto, että käynnissä on tekninen ongelma, mainostauolle ei vielä mennä ja bändillä on kymmenen sekuntia aikaa valmistautua soittamaan jotain.

– Oltiin jo siinä vaiheessa, että korvaan laskettiin 4-3-2… Muistaakseni se oli bändin kitaristi Pasi, joka huusi äkkiä, että ”Paskaa A:sta!” ja sillä sekunnilla lähdettiin vaan soittamaan jotain. Ja siitä tuli itse asiassa aika hyvä, Lappi nauraa.

Puoli seitsemän -lähetyksessä nähtiin ystävänpäivän kunniaksi myös Katja Lapin hyvä ystävä, näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen.

Katso koko Puoli seitsemän -lähetys tästä:

Muusikko Katja Lappi ja näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja Niina Lahtinen Puoli seitsemän -ohjelman vieraina

Source Link yle.fi