Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_17c5c784e99f6e5e574906e337c63ea4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lutuisen äidinpojan taustalta paljastui valtava rikollisrinki – syyttäjäkin häkeltyi kaikkien aikojen tennishuijauksesta – Uutisalue

Lutuisen äidinpojan taustalta paljastui valtava rikollisrinki – syyttäjäkin häkeltyi kaikkien aikojen tennishuijauksesta

Vedonlyöntimaailmaa hyvin tuntevan lakimiehen Antti Koivulan mukaan ottelumanipulaatioon liittyy useita vakavia ongelmia, joista yksi on urheilun uskottavuuden rapautuminen.

– Jalkapallossa tietyt Aasian sarjat ovat olleet niin läpeensä korruptoituneita, että lähes joka ottelu on ollut jollain tavalla manipuloitu. Tämä on johtanut kyseisten sarjojen tuhoutumiseen. Niissä ei käy katsojia, osa on lopetettu kokonaan. Ei rehtejä sponsoreja, katsojia tai pelaajiakaan kiinnosta sellainen toiminta.

– Jos katsoo urheilun ulkopuolelle, ottelumanipulaatio ruokkii järjestäytynyttä rikollisuutta. Se on keino ansaita rahaa, mutta myös keino rahoittaa muuta laitonta toimintaa kuten ihmis- tai huumekauppaa. Se antaa myös mahdollisuuden rahanpesuun.

Ottelumanipulaatiot ovat usein monimutkaisia vyyhtejä, joita on vaikea tutkia. Koivulan mukaan ilmiön ehkäiseminen vaatii monenlaisia toimia.

Yksi keino on lisätä tietoisuutta ongelmasta ja sen seurauksista. Koivula mainitsee koulutusohjelmat, joissa eri lajien nuorille lupauksille opetetaan, miten kannattaa käyttäytyä, jos huijarit ottavat yhteyttä.

Myös kansainvälinen yhteistyö ja sitoutuminen ongelman kitkemiseen ovat isossa roolissa.

– Intressiryhmien eli kaikkien, jotka liittyvät tähän ilmiöön (lajiliitot, pelaajat, sponsorit, vedonlyöntiyhtiöt) pitäisi tuijottaa muutakin kuin omaa napaansa. Ottelumanipulaatio koetaan usein pr-haitaksi, mutta pitäisi katsoa isoa kuvaa, Koivula sanoo.

– Se, että muutama vedonlyöntiyhtiö järjestää jonkun konferenssin ja puhuu, että tämä on paha juttu, ei auta mitään. Etenkin viranomaistason yhteistyötä pitäisi pystyä kehittämään. Se on avain kaikkeen.

Source Link yle.fi