Banner Before Header

M/S Romanticista ja Putouksesta tuttu näyttelijä Antti Tuomas Heikkinen vierastaa yhä tuplanimeään, mutta sen käytölle on järkisyy

Putous-sketsisarjassa muun muassa Auto-Seppoa ja Yölintua esittänyt näyttelijä Antti Tuomas Heikkinen vastaa puhelimeen Antti-nimellään ja suurin osa hänen läheisistään tuntee hänet pelkkänä Anttina. Lisänimelle syntyi kuitenkin yllättävä tarve työtehtävien lisääntyessä ja miehen tullessa tunnetuksi näyttelijänä.

– Puhuttelunimeltäni olen ihan Antti ja sellaisena minut on tunnettu sellaiset 30 vuotta. Sitten kun päädyin näyttelijänuralle, niin huomattiin, että meitähän on kaksi samannimistä.

Heikkinen viittaa kaimaansa, Savossa vaikuttavaan Antti Heikkiseen, joka niin ikään näyttelee mutta myös kirjoittaa.

Sekaannuksia tuli sen verran monta kertaa, että Heikkinen päätti lisätä kutsumanimensä perään toisen nimensä. Täysin kivuttomasti lisänimi ei ole hänen arkeensa sujahtanut.

– Se on taiteilijanimi juu, mutta siinä on vähän sellaista identiteettiongelmaa, että se aina vähän kalskahtaa, kun joku kutsuu minua Antti Tuomakseksi, mies kertoo.

Antti Tuomas Heikkisenä mies tunnetaan siis julkisuudessa.

Minuuttipeliä verhon takana

Tällä hetkellä Heikkistä pitää kiireisenä Juhlakunnossa-revyy, jota esitetään Linnanmäen Peacock-teatterissa. Siinä hänellä on useita rooleja ja erittäin nopeita rooliasujen vaihtoja.

– Se vaatii ihan treeniä. Tässä produktiossa me harjoiteltiin sitä useaan otteseen maskeeraajien ja puvustajien kanssa, että miten mikäkin vaihto menee.

Kaikki on aikataulutettu niin, että kun yksi auttaa housujen kanssa, toinen työntää paidan hihoja näyttelijän käsivarsiin.

– Se olisi katsojalle melkein yhtä viihdyttävää tulla seuraamaan verhon taakse sitä vaatteiden vaihtoa siellä takana kuin esitystä, Heikkinen nauraa.

Antti Tuomas Heikkinen muistelee M/S Romantic -sarjan kuvauksien naurunremakkaan päätyneitä otoksia: Katso koko lähetys Areenasta

Source Link yle.fi