Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c8d31577a0d0aac3ecad26045a6ea173, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Maran Lappi haluaa rokotepassilla ravintolat auki – yrityksiltä tullut ”hyvin epätoivoista viestiä” – Uutisalue

Maran Lappi haluaa rokotepassilla ravintolat auki – yrityksiltä tullut ”hyvin epätoivoista viestiä”

THL:n tuore ehdotus anniskeluravintoloiden täyssulusta ei olisi enää suuri muutos baarien ja ravintoloiden omistajien elinkeinon kannalta.

– Käytännössä nämä baarit ja pubit ovat jo nyt kiinni, kun anniskelu pitää lopettaa kello 17 ja ravintola sulkea kello 18, sanoo Timo Lappi, matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Maran toimitusjohtaja.

Maran arvion mukaan anniskeluravintoloiden liikevaihto on rajoitusten takia jo nyt pienentynyt 90 prosentilla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL puoltaa anniskelupainotteisten baarien, pubien, karaokebaarien ja yökerhojen täyssulkua kolmen viikon ajaksi. Sulku pitäisi THL:n mukaan saada voimaan mahdollisimman pian ja se pitäisi voida jatkaa tarpeen mukaan.

Lue lisää: THL esittää anniskelu­painotteisten ravintoloiden kolmen viikon täyssulkua

THL:n mukaan merkittävän riskitason ravintoloiden täyssulku voisi hillitä epidemian kiihtymistä ja sairaalahoidon kuormituksen kasvua.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Mara kokoontuu tänään keskiviikkona klo 16 kokoukseen keskustelemaan THL:n tuoreesta ehdotuksesta.

Lappi muistuttaa, että rajoituksilla pyritään suojelemaan rokottamattomia, jotka voivat saada koronan vakavan muodon.

– Tämä uusi ehdotus ei olisi enää iso muutos, mutta tässä on jo 22 kuukautta tarvottu eteenpäin, eikä valtioneuvosto ole tarjonnut näkymää, että miten näistä rajoituksista päästään eroon, Lappi sanoo.

Lappi ehdottaa ratkaisuksi rokotepassia, jonka saisi täyden koronarokotussarjan jälkeen tai saamalla immuniteetin koronasairauden jälkeen.

– Ravintoloihin pääsisi vain rokotepassin avulla, Lappi sanoo.

– Se ei ole meille mukava ehdotus, me emme haluaisi sellaista ehdotusta periaatteessa tehdä, mutta me emme nyt näe muuta vaihtoehtoa päästä näistä rajoituksista eroon.

Lapin mukaan ravintola-alan yritysten tilanne on romahtanut hyvin nopeasti joulun jälkeen.

– Hyvin epätoivoista viestiä tulee yrityksiltä.

– Muun muassa tänään erääntyy arvonlisäveroja maksettavaksi, ja rahaa ei ole. Valtioneuvoston on näytettävä tie ulos tästä kriisistä, joka voi jatkua vielä vaikka kuinka pitkään. Rokotepassi olisi siihen vaihtoehto.

Lapin mukaan ravintola-alaa on rajoitettu jokaisen variantin jälkeen.

– Eihän tätä kestä mikään toimiala. Tämä täytyy saada loppumaan. Meille tulevat viestit ovat sen verran surullisia, Lappi sanoo.

– Ja valtion täytyy korvata kaikki kiinteät kulut. Se on ihan selvä juttu.

Source Link is.fi