Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_41047b52b9d397c22e9c4e0d42d83c56, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mari Kiviniemi on irtisanoutunut – Uutisalue

Mari Kiviniemi on irtisanoutunut

Nyt on uuden aika, Kiviniemi sanoi.

Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi on irtisanoutunut tehtävästään, järjestö kertoi tiedotteessaan torstaina.

Kiviniemi on toiminut edunvalvontajärjestön toimitusjohtajana vuoden 2019 alusta. Hän jatkaa toimessaan huhtikuun alkuun saakka.

Kaupan liiton hallituksen puheenjohtajan Jorma Rauhalan mukaan järjestön edunvalvonnan vaikuttavuudessa on saatu viime vuosina aikaan näkyviä tuloksia. Rauhala arvioi kaupan alan äänen kuuluvan nyt aikaisempaa paremmin.

– Haluan kiittää Mari Kiviniemeä hyvin tehdystä työstä ja liiton toiminnan johtamisesta, Rauhala sanoi tiedotteessa.

Rauhalan mukaan haku uuden toimitusjohtajan löytämiseksi on jo aloitettu.

Rauhala on aloittanut tässä kuussa kauppakonserni Keskon pääjohtajana.

Kaupan liiton verkkosivujen mukaan järjestöllä on noin 1 700 yritysjäsentä.

Kiviniemen mukaan viisi vuotta Kaupan liitossa on ollut hänestä innostavaa ja hienoa aikaa. Nyt on hänen mukaansa ”uuden aika”.

– Kaupan liiton strategian uudistaminen tarjoaa nyt itselleni hyvän sauman lähteä eteenpäin, Kiviniemi sanoi tiedotteessa.

Ennen siirtymistään Kaupan liiton toimitusjohtajaksi Kiviniemi työskenteli teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD:n apulaispääsihteerinä.

Kiviniemi istui eduskunnassa keskustan kansanedustajana vuosina 1995–2014. Hän toimi Matti Vanhasen hallituksissa ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä sekä hallinto- ja kuntaministerinä. Kiviniemi nousi keskustan johtoon ja pääministeriksi kesällä 2010 Vanhasen jätettyä puolueen puheenjohtajan ja pääministerin tehtävät.

Kiviniemen pääministerikausi jäi kuitenkin yhden vuoden mittaiseksi, sillä keskusta kärsi hänen johdollaan rökäletappion kevään 2011 eduskuntavaaleissa. Vaalitappion jälkeen keskusta jäi oppositioon eikä Kiviniemi enää hakenut jatkoa puheenjohtajana. OECD:n leipiin hän siirtyi 2014.

Source Link is.fi