Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_260e5f9a80e8d444f53ef401c27c499d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Naistenklinikan hoitaja varasti tuhansien eurojen edestä vahvoja kipulääkkeitä – Uutisalue

Naistenklinikan hoitaja varasti tuhansien eurojen edestä vahvoja kipulääkkeitä

Hoitaja jäi kiinni työpaikan turvatarkastuksessa. Hän tunnusti teot käräjäoikeudessa.

Helsingin Naistenklinikan hoitajana työskennellyt nainen on saanut tuomion huumaavien lääkkeiden varastamisesta työpaikaltaan.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi torstaina naisen ehdolliseen vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta, varkaudesta ja väärennyksestä. Tuomion mukaan hän varasti vuosina 2021–2022 useita tuhansia potilailta käyttämättä jääneitä lääkeampulleja, jotka sisälsivät vahvoja kipulääkkeitä.

Varastettujen lääkkeiden joukossa oli 4 890 ampullia fentanyyliä, yli kaksituhatta ampullia oksikodonia sekä bentsodiatsepiinia sisältäviä tabletteja.

Väärennyssyytteessä oli kyse siitä, että nainen täytti lääkkeiden kulutuskortteja tekaistuilla lääkkeenantomerkinnöillä peittääkseen jälkensä.

Poliisi on aiemmin kertonut, että nainen jäi kiinni elokuussa 2022 työpaikalla tehdyssä turvatarkastuksessa.

Oikeus: Ei myynyt eteenpäin

Nainen tunnusti teot käräjäoikeudessa mutta kiisti törkeän huumausainerikossyytteen. Käräjäoikeus huomioi ratkaisussaan, että naisen toiminta kesti yli puoli vuotta. Lisäksi oikeuden mukaan nainen vei yksistään fentanyyliä määrän, joka vastaa noin 1 600:aa huumekäyttöannosta.

– Huumausaineen määrän ja laadun perusteella kysymys onkin varsin vahingollisesta ja vaarallisesta rikoksesta, oikeus arvioi.

Käräjäoikeus toteaa kuitenkin päätöksessään, ettei nainen myynyt varastamiaan lääkkeitä eteenpäin. Nainen puolestaan kertoi kärsineensä riippuvuudesta. Oikeus huomioi tuomion pituutta arvioidessaan sen, että hoitaja oli kiinnijäämisensä jälkeen hakeutunut muun muassa päihdehoitoon.

– Vaikka huumausainerikos on kohdistunut suureen huumausainemäärään, aineet ovat päätyneet ainoastaan vastaajan omaan käyttöön, oikeus totesi ratkaisussaan.

Oikeus päätyi pitämään alle nelikymppisen naisen huumausainerikosta törkeänä mutta samalla ”poikkeuksellisen lievänä”. Hänet tuomittiin vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Hoitaja määrättiin myös korvaamaan Naistenklinikasta vastaavalle Hus-yhtymälle varastettujen lääkkeiden arvo, mikä oli runsaat 4 000 euroa. Husin mukaan nainen oli työskennellyt Husissa usean vuoden ajan.

Source Link is.fi