Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a553faf53bc658c6da1b165fc50acc7f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Matti Rönkä kommentoi viimeistä uutis­lähetystään – kertoi kuinka työ­paikalla juhlittiin – Uutisalue

Matti Rönkä kommentoi viimeistä uutis­lähetystään – kertoi kuinka työ­paikalla juhlittiin

Matti Rönkä jäi eläkkeelle. Hän kertoo pienen haikeuden iskeneen.

Uutisankkuri Matti Rönkä, 64, jäi eläkkeelle 28. helmikuuta.

Rönkä juonsi viimeisen uutislähetyksensä keskiviikkoiltana puoli yhdeksältä alkaen.

Eläkkeelle lähtevä toimittaja kertoo IS:lle viimeisen työpäivänsä tunnelmia.

– Tässä vastailen juuri sähköposteihin. Paljon on tullut ystävällisiä viestejä, Rönkä vastaa puhelimessa.

Lähetys meni Röngän itsensä mielestä ”kohtalaisesti”. Hän on saanut paljon kiitosta työstään sosiaalisessa mediassa.

Hän kertoo, että työpäivän aikana ja viimeisen lähetyksen jälkeen iski pieni haikeus.

– Joimme tiimin kanssa alkoholitonta kuohuvaa. Meillä oli eilen työpaikan kahvittelu, siellä sitten pidettiin enemmän puheita. Tässä hiljaisen voipuneena olen, Rönkä kertoo.

Rönkä kertoo, ettei jännittänyt viimeistä lähetystään. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Rönkä sanoo, että päivän aikana viimeistä lähetystä ei ehtinyt suuremmin jännittää, sillä hän on antanut useampia haastatteluja ja touhua on riittänyt koko päivän ajaksi.

Hän on kiitollinen saamastaan huomiosta, mutta painottaa, että Ylen uutisia tehdään yhteistyössä. Suurempia suunnitelmia ensimmäiselle eläkepäivälle ei ole, vaan Rönkä aikoo rauhoittua ja lukea saamiaan onnitteluja.

Rönkä kiitti myös viimeisessä juonnossaan yleisöä.

– Hyvät ihmiset, tämä on viimeinen uutislähetykseni. Nöyrä kiitos, että olen saanut tätä työtä tehdä. Ja vapaasti, mikään sortovalta ei sitä vahdi tai estä, se ei ole ollenkaan itsestäänselvää. Ja Kalevalan päivänä, puhumme omalla kielellä. Tätä pitää vaalia, näkemiin, Rönkä sanoi samalla, kun taustalla pyöri videopätkiä hänen urastaan.

Matti Rönkä aloitti uransa Ylellä uutispäällikkönä vuonna 1990. Hän siirtyi uutisankkurin hommiin kymmenen vuotta myöhemmin. Viidellä vuosikymmenellä uutisten parissa työskennellyt Rönkä on kokenut urallaan niin Estonian uppoamisen kuin Thaimaan tsunaminkin.

Rönkä kertoo viimeisen lähetyksensä jälkeen vastailevansa vielä saamiinsa sähköposteihin. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Rönkä kertoi aiemmin IS:lle, että hänelle ei ole piirtynyt varsinaisia uran kohokohtia, vaan onnistumiset ovat pienempiä, arkisessa toimitustyössä tapahtuneita asioita, kuten hyvin hoksattu kysymys studiohaastattelussa tai viime hetkellä lähetykseen ehtinyt kuva. Toimittajan huippuhetket eivät välttämättä ole tv-katsojille se isoin uutinen ja mielenkiinnon kohde.

Matti Rönkä on myös palkittu kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Tappajan näköinen mies ilmestyi vuonna 2002. Rönkä on julkaissut 12 kirjaa, joita on myyty yhteensä 30 000 kappaletta. Käännösoikeudet on myyty 20 maahan. Uusi, tekeillä oleva kirja Onnen kaukoranta on viimeistelyvaiheessa.

Source Link is.fi