Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6d99d5fbf927c694f295753f9bb8ff1e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mikko Alatalo teki vaimolleen lupauksen – puoliso joutunee pettymään syksyn jättijulkisuuden myötä – Uutisalue

Mikko Alatalo teki vaimolleen lupauksen – puoliso joutunee pettymään syksyn jättijulkisuuden myötä

Iskelmä-Finlandia ei tullut Mikko Alatalolle aivan täytenä yllätyksenä.

– Olen pari kertaa ollut ehdolla Tapsan Tahdeilla. Ehkä nyt oli aika.

– Olen yksi vanhimmista palkinnon saaneista. Danny taisi olla vanhempi, Alatalo sanoo.

Aikoinaan ehdokkaiden nimet julkistettiin. Sitten tavasta luovuttiin. Ei ollut kiva seisoa lavalla rivissä, ja sitten joku toinen vei palkinnon muiden nenän edestä. Tuohon aikaan palkintojuhla vielä televisioitiin.

Palkinto jaettiin nyt 20. kerran, ja Alatalo liittyi jatkoksi komeaan joukkoon. Palkittujen listalla on sellaisia iskelmän ikoneita kuten Eino Grön, Katri Helena, Paula Koivuniemi, Kari Tapio, Danny, Arja Koriseva

– Hienoa, että tällä tavalla ikonisoidaan kansakunnan laulajia, Alatalo sanoo.

Palkintorahat, 10 000 euroa, Mikko Alatalo aikoo käyttää soittajien palkkoihin. -Tykkään käyttää oikeita soittajia vanhaan luomutyyliin.

Mikko Alatalo teki 80-luvulla lähes 300 keikkaa vuodessa. 90-luvulla iski lama ja keikat vähenivät. Sitten tuli televisioon Mikon juontama Tammerkosken sillalla, ja siitä lähti suosio nousuun. Keikkoja on riittänyt.

– Rouva sanoi, että vähän liian täynnä on kalenteri. Olen luvannut, että ensi vuonna vähän rauhoitan. Saa nähdä miten käy, kun olen mukana Vain elämää -ohjelmassa. Monet ovat sanoneet, että keikkasuosio vain paranee, Alatalo kertoo.

Palkintorahat, 10 000 euroa, hän aikoo laittaa uusien laulujen tuotantoon.

– Olin jo ajatellut, että pitäisköhän tässä ruveta himmailemaan. Kun palkinto tuli, ajattelin että käytän rahat oikeiden soittajien palkkoihin. Tykkään käyttää oikeita soittajia vanhaan luomutyyliin eikä niin, että koneilla soitetaan.

Tapsan Tahteja vietetään Nokialla siitä syystä, että Tapio Rautavaara käväisi siellä syntymässä. Tapsan tyttäret ovat joskus toivoneet, että tapahtuman nimi vaihdettaisiin. Tahdeilla kun on ollut tarjolla kaikkea muuta kuin Tapsan edustamaa musiikkia.

Alatalo katsoo olevansa Rautavaaran perinteen vaalija. Alatalon lauluista iso osa mahtuu samaan genreen, jota Tapio Rautavaarakin edusti.

– Olen reissumies, joka on kiertänyt Suomet, Ruotsit, Virot ja välillä Venäjälläkin. Rautavaara teki lähes viimeisen keikkansa Kostamuksessa harjannostajaisissa. Minä olin laulamassa seuraavissa harjannostajaisissa.

– Se on hyvin pitkälle Tapsan reissumies-juttua. Mies ja kitara riittää.

– Koen olevani trubaduuri, ja siinä mielessä Rautavaaran perinteen jatkaja.

1970-luvulla opiskelijakaverit yllättyivät, kun muihin retaleisiin verrattuna siistin ja kiltin näköinen Mikko Alatalo riekkui Tampereen yo-talon lavalla Juice Leskinen Coitus Int -bändin riveissä. Sieltä alkoi Alatalon rokkiura.

Myöhemmin tulivat syksyn sävelet (neljä voittoa), lastenlaulut ja hupaisat rallit. Se söi rockuskottavuutta.

– Syksyn sävel oli niin vahva juttu, että se muutti kuvaa. Silloin raja iskelmän ja rokin välillä oli iso. Nykyään rajaa ei onneksi ole. Räppi on tämän päivän iskelmää.

Mikko Alatalo on tehnyt 700 laulua yksin tai Harri Rinteen kanssa.-Puolet palkinnosta kuuluu Harrille. Palkinto innostaa tekemään uutta musiikkia Harrin kanssa, Mikko sanoo.

Nykyään Alatalo esiintyy rockfestivaaleilla ja -klubeissa. Huomenna hän esiintyy Saarihelvetti-hevifestareilla Tampereella. Siellä ehkä kuullaan kaikkien bändien ikiaikainen riesa, Black Sabbath -klassikko Paranoid Mikon sanoilla. Ei taida olla sellaista keikkaa, ettei joku vitsiniekka hihkaise bändille, että ”soittakaa Paranoid”!

– Jos pyydetään, niin kyllä kai se on pakko vetää.

Alatalo teki sanat Paranoidiin, mutta levytysoikeuksia suomenkieliselle versiolle ei saatu.

– Ehkä Ozzy (Osbourne) olisi vitsillä suostunutkin, mutta kustannusyhtiöltä ei tullut lupaa.

Freukkarit on levyttänyt Paranoidin suomeksi. Sillä versiolla sanoittajana on Alataloakin tunnetumpi rock-lyyrikko, Aleksis Kivi.

Source Link is.fi