Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7e6e8a16351bdaa17d0a080098fd9958, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Miljoona­omaisuuden luonut Jare Tiihonen elää äärimmäisen yksityistä elämää – näin bisneksille kävi – Uutisalue

Miljoona­omaisuuden luonut Jare Tiihonen elää äärimmäisen yksityistä elämää – näin bisneksille kävi

Rapmusiikin uranuurtaja Jare Henrik Tiihonen jätti Cheekin taakseen, mutta kappaleet striimaavat edelleen yli miljoona kertaa viikossa.

Artikkeli on julkaisu ensimmäisen kerran 22. joulukuuta 2023. IS julkaisee pääsiäisen tienoilla uudelleen suosituimpia juttujaan.

SuomirApin pioneereihin kuuluva Cheek, oikealta nimeltään Jare Tiihonen, täytti 42 vuotta joulukuussa.

Varsinaisesta keikkailusta ja oman musiikin tekemisestä eläköitynyt Tiihonen elää hyvin yksityistä elämää raottaen hieman esirippua seuraajilleen silloin tällöin sosiaalisessa mediassa.

Tiihonen aloitti tekemään rapmusiikkia jo 2000-luvulla. Vuonna 2008 keikkasuosio räjähti. Kuva: Lauri Laukkanen

Jare Henrik Tiihonen rakensi menestystarinan, jollaiseen kukaan suomenkielinen artisti ei ollut aiemmin yltänyt.

Uransa alussa Tiihosella oli unelma.

– Mun tavoite elämässä on, että en tule tekemään päivääkään perinteistä päivätyötä ja että voin olla taloudellisesti riippumaton ja vapaa, Tiihonen oli pamauttanut lukiokaveri Tomi Sipikarin kanssa musiikkia 2000-luvun alussa tehdessään.

Tiihonen oli alusta asti perfektionisti musiikin ja kaiken siihen liittyvän suhteen. Myös Jaren kaksoisveli Jere Tiihonen näki oitis, että hänen oli omistauduttava valinnalleen sataprosenttisesti.

– Ankaruus itseään kohtaan on ollut meitä molempia yhdistävä tekijä. Isämme sanoikin: tee aina työsi niin hyvin kuin osaat tai älä tee ollenkaan, Jere Tiihonen muisteli IS:lle kaksi vuotta sitten.

Tiihonen oli yksi Suomen suosituimmista artisteista vuosikymmenen ajan. Kuva: Ella Kiviniemi

Cheek teki musiikillaan ennätyksiä. Myös lompakko paisui.

Tiihonen kertoi Anna Perhon Sijoitusovi-podcastissa, että hän onnistui tiiminsä kanssa jopa nelinkertaistamaan festaripalkkionsa uransa aikana.

– Jossain vaiheessa eniten festareista laskuttavista laskutti 25 000–30 000 euroa. Jossain vaiheessa nostettiin meidän festariliksoja selkeästi yli tuon. Sitten luvattiin, että tuodaan aina näyttävämpi show. Nostettiin entinen korkein liksa jopa nelinkertaiseksi siitä, Tiihonen kertoi Perholle kuukausi sitten.

Vuonna 2018 Cheek haudattiin. Jare Tiihonen oli tehnyt lopettamispäätöksensä jo vuosia ennen h-hetkeä, tarkkaan harkitusti. Kolmen vuoden hurjaan suunnitelmaan kuuluivat Alpha Omega -albumi, elämäkerta ja elokuva.

Trilogian jälkeen Cheek nousi lavalle viimeistä kertaa Valot sammuu -jäähyväiskonserteissa Lahdessa viisi vuotta sitten.

Lue lisää: Läheiset seurasivat vierestä, kun Jare Tiihonen piiskasi itseään menestykseen – tällaista elämää uransa lopettanut räppäri elää nykyään

Cheek kertoi Anna Perhon podcastissa, että nelinkertaisti muun muassa festaripalkkansa vuosien kuluessa. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Viime vuosien aikana Jare Tiihonen on vaikuttanut artistien taustajoukoissa levy-yhtiössään Liiga Music Oy:ssä sekä kiinteistöbisnesalalla.

Julkisten verotietojen mukaan Tiihonen tienasi vuonna 2022 yhteensä 123 016 euroa. Niistä 86 607 euroa oli ansiotuloja ja pääomatuloja 36 409 euroa.

Tiihonen kertoi Perhon podcastissa, että kaikki hänen ansiotulonsa vuodesta 2011 saakka ovat koostuneet tekijänoikeusmaksuista. Tiihonen kertoi, ettei nosta firmastaan palkkaa, vaan osinkoja kerran vuodessa. Hän kertoi tekevänsä myös sijoituksensa firmansa kautta.

Tiihonen perusti veljensä kanssa Liiga Music Oy:n vuonna 2011. Jare Tiihonen omistaa yrityksen tällä hetkellä yritystietojen mukaan sataprosenttisesti.

Tiihonen raottaa yksityiselämäänsä vain harvoin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Hän sulautti firmaan toisen yrityksensä Liiga Investmentsin tänä vuonna. Yhtiön toimialana on huoneistojen sekä kiinteistöjen omistus, hallinnointi, vuokraus sekä osto- ja myyntitoiminta, mutta yritystietojen mukaan yrityksen toiminta on loppunut sulautuksen jälkeen marraskuussa 2023.

Liiga Musicin yritystiedoista näkee, että vuosina 2018–2019 yritys teki hurjaa liikevaihtoa.

Esimerkiksi vuonna 2018 yrityksen liikevaihto oli noin 2,2 miljoonaa euroa ja seuraavana vuonna 3,6 miljoonaa. Vuonna 2020 alkoi laskusuunta, ja liikevaihto tippui reiluun 400 000 euroon. Samana vuonna alkoi koronaviruspandemia.

Yritys teki vuodesta 2019 vuoteen 2022 liikevoittoa. Esimerkiksi vuonna 2019 yritys teki voittoa yli 400 000 euroa. Viime vuoden tilikausi oli yritykselle noin 159 000 euroa tappiollinen. Firmalla oli vuonna 2022 tilikausitietojen mukaan omaa pääomaa noin 4,6 miljoonaa euroa. Osinkoa Cheek irrotti yrityksestään 150 000 euroa viime vuonna.

Yrityksellä on myös iso kassa: vuonna 2022 omaa pääomaa oli yhteensä 4,6 miljoonaa euroa ja vierasta, eli erilaisia lainoja, yhteensä 588 000 euroa.

Vuoteen mahtui myös vastoinkäymisiä, sillä arvotaloja rakennuttaneen Foudia Housingin konkurssin takia sitä rahoittanut Liiga Music menetti 160 000 euroa saataviaan.

Tiihonen perusti menestyvän yrityksen Liiga Music Oy:n vuonna 2011. Yritys teki ensimmäistä kertaa tappiollisen tuloksen viime vuonna. Kuva: Jarno Kylmänen / Glad Media

Tiihonen kertoi Sijoitusovi-podcastissa firmansa haastavasta vuodesta.

– Tämä vuosi on mennyt ihan hyvin. Viime vuosi oli ensimmäinen tappiollinen tilikausi. Tuntui vähän erikoiselta, että se kääntyi niin päin. Korona ja koronnostot vaikuttavat, Tiihonen kertoi.

– Kyllä tämä aika on vaikuttanut muhunkin. Ja kaikkien arkeen ja sijoitustoimintaan, hän lisäsi.

Tiihonen oli myös osaomistajana helsinkiläisessä yökerho Skohanissa, mutta se sulki ovensa vuonna 2021. Seiskan mukaan yökerho teki vaikeaa taloudellista tappiota.

Tiihonen kertoi aiemmin klubin sulkemisesta Taakka-podcastissa.

– Se yökerho meni taloudellisesti itelle hyvin. Se oli sellainen fiilissijoitus, diggasin siitä ja ne vuodet oli mukavia. Se vähän harmitti, että just sinä vuonna, kun näytti että tehdään positiivista tulosta, tuli korona, Tiihonen kertoi viime tammikuussa rap-artistien Kari “Brädi” Härkösen ja Tuomas Kauhasen juontamassa podcastissa.

Jare Tiihonen kertoi Anna Perhon podcastissa, että musiikkinsa osalta suuri tulovirta Tiihoselle on edelleen Spotify.

– Se on sydäntä lämmittävää, miten paljon biisit striimaa edelleen, Tiihonen kertoi.

Cheekin kappaleita kuunnellaan edelleen reilu miljoona kertaa viikossa.

– Yksi miljoona tuottaa levy-yhtiölle noin 5 000 euroa, Tiihonen kertoi podcastissa.

– Ei kertaakaan ole ollut alle 100 000 euroa Spotifyn tuotto vuodessa, hän lisäsi.

Tiihonen tarkensi, että Spotifyn tuotto menee Liiga Music -firmalle eikä hänelle itselleen ansiotulona.

Tiihosesta tehtiin myös elokuva Veljeni vartija. Palkinnon ottivat vastaan Annika Sucksdorff (vas), Jare Tiihonen, Alina Tomnikov, Anna-Leena Härkönen ja ohjaaja Dome Karukoski. Kuva: Terhi Ylimäinen

Tiihonen kertoi Perhon podcastissa myös asuntosijoituksistaan.

– Olen hiljalleen kasvattanut asuntosalkkuani. Minulla on neljä Stadissa, yksitoista Lahdessa, halliosakkeita ja keskustan liiketiloja, Tiihonen luetteli.

– Minulla on Runeberginkadulla kolme kämppää ja yksi kattohuoneisto Kalevankadulla, Tiihonen kertoi esimerkiksi Helsingin asunnoistaan.

Tiihosen asuntosijoitusbisnes alkoi, kun hän osti itselleen asunnon ja myöhemmin vuokrasi sen eteenpäin. Elettiin vuotta 2009. Vuotta aikaisemmin Cheekin keikkasuosio räjähti.

– Maksoinkin sen yllättäen nopeasti pois kokonaan, Tiihonen kertoi viitaten ensiasuntoonsa.

Tiihonen ei sen suuremmin miettinyt seuraavia asunto-ostojaan tai sitä, että asuntosalkun pitäisi olla suuri.

– Mä vain ostin. Jälkeenpäin mietittynä ne ovat olleet mun parhaat sijoitukset, Tiihonen kertoi podcastissa nauraen.

Cheek on napannut lukuisia Emma-palkintoja. Kuva: LASSI RINNE

Tiihonen ei osannut arvioida Perholle tarkalleen kiinteistösijoitustensa kokonaisarvoa.

– Yli vai alle kymmenen miljoonaa? Perho kysyi.

– Alle, alle. Ei noista vielä kerry sellaista summaa, mutta olisiko portfoliossani puolet kiinteistöissä ja puolet muissa sijoituksissa, Tiihonen kertoi hymyillen.

Tiihonen lisäsi Perholle, että haastattelustakin on nähtävissä, ettei hän ole intohimoinen sijoittaja.

– Jos mä niitä koko ajan funtsisin, se koko ajatus siitä, että tämä on passiivista tuloa muuttuisi aktiiviseksi. Haluan, että sijoitukset ovat passiivista tulovirtaa, Tiihonen perusteli.

Tiihonen kertoi, ettei hän itse hoida kiinteistösalkkuaan. Siihen on palkattu henkilö, kuten on myös Tiihosen varainhoitaja, joka hoitaa osakesalkkua.

Tiihonen kertoo, että on mieluummin aktiivinen musiikkibisneksessä levy-yhtiönsä kautta. Hän ei koe sitä varsinaisesti työksi.

– Ennen teki musiikkia ja siitä tuli toimeentulo. On se eri asia tehdä rahalla rahaa. Ei mulla ole siihen sellaista oikeaa intohimoa, Tiihonen kertoi.

Lue lisää: Jare Tiihoselta koskettava ele kiusatulle Jare-pojalle

Lue lisää: Podcast: Jare Tiihonen sijoitti rahaa ystävänsä kunto­sali­yritykseen – sitten paljastui totuus

Tiihosen tavoite 2000-luvun alussa oli elää lopulta taloudellisesti riippumatonta elämää. Kuva: Terhi Ylimäinen

Lopuksi Tiihonen paljasti podcastissa, mihin tuhlaa eniten rahaa.

– Matkusteluun ylivoimaisesti. Ennen myös juhlimiseen, mutta se budjetti on pienentynyt puolella, Tiihonen hymähti.

Hänen mukaansa raha ei tee onnelliseksi.

– Mutta se poistaa yhden stressitekijöistä. Sitten on helpompi tavoitella onnea. Onni löytyy sisältä, Tiihonen sanoi.

Tiihonen kertoi arjestaan Perholle. Se koostui urheilusta, matkustelusta, ystävien näkemisestä ja rauhallisesta elosta. Tiihosen kahdenkymmenen vuoden takainen tavoite näyttäisi onnistuneen.

Source Link is.fi